Bohater Miesiąca - Wysocki Coffee
Bohaterem Miesiąca w lutym jest rzemieślnicza polska palarnia kawy Wysocki Coffee. Dzięki temu przez cały miesiąc kawy ziarniste do espresso i przelewowych metod parzenia Wysocki Coffee możecie kupić nawet 33% taniej. Śpieszcie się, bo luty jest krótki!
Wysocki Coffee
Wysocki Coffee to niewielka palarnia z Polski, gdzie łączy się wyjątkowe ziarna z dużym doświadczeniem zdobytym u źródła, czyli na plantacji. Wysocki specjalizuje się w wypalaniu wysokiej jakości kaw Specialty przeznaczonych do ekspresów ciśnieniowych i alternatywnych metod parzenia. Każda partia kawy jest starannie wybierana, selekcjonowana i wypalana z dbałością o zachowanie unikalnych cech smakowych i aromatycznych charakterystycznych dla danego gatunku i regionu pochodzenia ziaren. Wysocki Coffee wyróżnia się swoim zaangażowaniem w poszukiwanie wyjątkowych, ręcznie zbieranych, pochodzących z upraw ekologicznych ziaren, co przekłada się na wyjątkową jakość i oryginalność oferowanych produktów.
Kawa ziarnista Wysocki Coffee do espresso
Kawy ziarniste do espresso oferowane przez Wysocki Coffee to starannie wyselekcjonowane mieszanki, które są idealnie dopasowane do przygotowania aromatycznej kawy w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Wysokiej jakości ziarna są wypalane w sposób średni, zapewniający wydobycie bogatego aromatu i pełni smaku, co jest kluczowe dla dobrego espresso. Przygotujemy z nich również kawę czarną czy aksamitne cappuccino. W ofercie Wysocki znajdziemy mieszanki, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie - 100% arabiki z mniejszą ilością kofeiny lub mieszanki z dodatkiem robusty, które wspaniale pobudzą, a kawa z mlekiem smakuje w nich wyjątkowo. Każda filiżanka espresso przygotowana z ziaren Wysocki Coffee to gwarancja niepowtarzalnego doświadczenia.
Kawa ziarnista Wysocki Coffee
do alternatywnych metod parzenia
Kawy przeznaczone do metod przelewowych oferowane przez Wysocki Coffee, to starannie dobrane arabiki najwyższej jakości Specialty z plantacji między innymi z Brazylii, Rwandy, Gwatemali, Kolumbii, Etiopii oraz Kenii. Ziarna jakości specialty do przelewów mają jasny stopień wypalenia, co sprawia, że kawa zachowuje swój naturalny słodki smak i orzeźwiający charakter. Świetnie smakują przygotowane w alternatywnych metodach takich jak Chemex, drip, Aeropress, czy w ekspresie przelewowym. Wtedy ujawniają swoje pełne bogactwo smaku. Najlepiej delektować się nimi w formie dużej czarnej kawy.