Opinie o Ekspres do kawy Lelit Anna PL41E

  • Anna PL41E to ekspres kolbowy odpowiedni do każdego domu. Urządzenie jest małe i wygodne, a jego obsługa jest bardzo prosta. Obudowa jest wykonana z polerowanej stali, dzięki czemu świetnie się prezentuję. Grupa 57 mm, Bojler 250 ml.
Kod produktu: 8009437001040
Producent: LELIT

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 43 Średnia ocena: 4.88
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Antoni, Michałowice
2023-01-22
Wizualnie ekspres prezentuje się zjawiskowo, stal nierdzewna robi robotę. Przesiadłem się na Lelita z poczciwego, prostego staruszka Krups, tak jak pisali poprzednicy, trzeba zaparzyć kilkanaście-kilkadziesiąt espresso, żeby opanować technikę, zwłaszcza jeśli zakupi się od razu młynek (w moim przypadku Lelit Fred). To trochę jak z zamianą aparatu cyfrowego na analogowy ;) To nie jest sprzęt dla laików, ale jak już się przeczyta pół internetu, obejrzy całego YouTuba i zmarnuje 3kg kawy - satysfakcja gwarantowana, polecam! Kawa jak z kawiarni. PS Po czasie zauważyłem, że można dokupić sitko "na kawy mielone" tzw ciśnieniowe - to pewnie ułatwia początkujacym sporządzenie jakkolwiek akceptowalnego espresso. PS 2 Warto od razu dokupić ślepe sitko do czyszczenia oraz lepszy tamper Lelit.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Karol, Koźminek
2023-01-14
Ekspres jest w porządku. Brakuje ślepego sitka w zestawie oraz dodany tamper mógłby być trochę lepszy. Myślę, że warto dopłacić za wersję z manometrem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Kraków
2022-08-24
Polecam. Bardzo dobry, nawet piękny, solidny i ciężki, nie jest mały, Zero plastiku w kolbie czy sitkach! Pracuje bardzo dobrze (nagrzewa się szybko) ale głośno (mi nie przeszkadza). Espresso robi doskonałe, mleko spienia też bez zarzutu. Instrukcję po polsku wysyła sklep w pdf. Jest prosty w obsłudze. Dokupiłam sitko ślepe do backflashingu (specjalne czyszczenie), proszek, odkamieniacz i szczoteczkę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Gdańsk
2022-06-11
To już mój drugi ekspres Lelita, kupiony na prezent - osobiści nie szukam niczego lepszego, przy odpowiedniej obsłudze, dobrym młynku daje wyśmienite espresso
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Robert, Katowice
2022-05-13
Rewelacja! To jest to, przejście z zaawansowanego automatu na kolbę, do tego dobry młynek i mamy w końcu kawę, a nie jakieś popłuczyny.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Katowice
2022-02-02
Polecam - solidnie wykonany ekspres. Jedna uwaga - aby wyszła dobra gęsta kawa z cremą konieczne jest drobne zmielenie kawy (nie wszystkie młynki potrafią mielić tak mocno) - na początku miałem z tym problem (wychodziła lura przez zbyt grubo zmielone ziarna) ale dzięki pomocy profesjonalnej załogi konesso.pl :) problem został rozwiązany i cieszę się pyszną kawą!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Bielsko-Biała
2022-01-30
Świetny ekspresik. Minus za dyszę do spieniania mleka, trudno zrobić nim wir w dzbanki z mlekiem. A tak to same plusy.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Piaseczno
2021-07-15
Ekspres wykonany bardzo dobrze. Po miesiącu użytkowania brak wad. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Lublin
2021-07-08
Bardzo dobry zakup. Prosty w obsłudze. Espresso z tego ekspresu jest super. Wykonanie bardzo solidne.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Warszawa
2021-06-21
To jest dokładnie to, czego oczekiwałem - najprostszy ekspres z mosiężną kolbą w grupie. Bez bajerów, solidne wykonanie, duży zbiornik na wodę. Lepszy niż Gaggia Classic.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sebastian, Dąbrowa Górnicza
2021-05-07
W wielkim skrócie prosta budowa, super kawa. Ja nic więcej nie potrzebuje :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Przemysław, Pruszków
2021-04-24
Świetny ekspres kolbowy. Idealny do nauki przegotowania i zabawy z kawą. Cena przystępna, jak za tak dobre wykonanie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: MICHAL, WARSZAWA
2021-04-23
CIEZKO UWIERZYĆ ŻE W TEJ CENIE MOŻNA KUPIĆ TAKI EKSPRES, DO TEGO NOWY. JESTEM BARDZO ZADOWOLONY, UŻYWAM Z MŁYNKIEM GRAEF 702
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Teresa, Ostróda
2021-04-15
Doskonała obsługa, bardzo dobrej jakości sprzęt!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Artur, KATOWICE
2021-04-05
Ekspres sprawia opinię pancernego i liczę, że będzie pracował przez długie lata. Jest tak prosty i solidny, że niewiele może się tu zepsuć. Jedyna niedogodność to pojemnik na wodę, który trudno się myje, bo ma tylko niewielki otwór do nalewania i przewody, które trzeba wyjmować by nalać wody z kranu. Gdy już wszystko opanowałem pod kątem ilości kawy itd, kawa jest naprawdę świetna, a sądzę, że dopiero zaczynam wykorzystywać potencjał tego ekspresu. Teraz minusy: nie dostałem w przesyłce polskiej instrukcji, po interwencji dostałem wersje elektroniczną, ale nie pełną. Brak było części dotyczącej czyszczenia ekspresu i możliwych problemów i ich rozwiązań. Telefonicznie dostałem tez dwukrotnie złe informacje , w którym momencie ekspres jest gotowy do pracy. Dopiero przy trzeciej rozmowie przyznano mi racje, że jest tak ja wyczytałem w angielskiej i rosyjskiej instrukcji i panie przyznały się do błędu, że pomyliły ekspresy. Jest jeszcze jeden ciekawy detal. Polskie tłumaczenie podaje inne ilości kawy potrzebne do przygotowania espresso niż wersja angielska i włoska. A rosyjska wersja podaje jeszcze inna wersje :) Podsumowując : ekspres super, obsługa taka sobie, z czego jestem trochę zawiedziony, bo wybrałem ten sklep właśnie z powodu bardzo dobrych opinii o jakości obsługi.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adrian, Poznań
2021-03-23
Świetny ekspres, błyskawiczna przesyłka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Cedzyna
2021-03-16
Ekspres bardzo dobry w tej klasie. Wymaga trochę nauki zanim zrobi się dobrą kawę, tym bardziej dobrze spienione mleko. Polecam dla amatorów dobrej kawy. Pamiętajcie o młynku
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Hanna, Wrocław
2021-03-11
Towar zgodny z opisem, szybka dostawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michal, Rzeszów
2021-03-08
Zakupiony ekspres do kawy działa bez zarzutów, bardzo dobrze się prezentuje w każdym wnętrzu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Antoni, Chmielnik Rzeszowski
2021-01-12
jest to mój pierwszy ekspres do kawy, nie miałem wcześniej przyjemności z obcowaniem z żadnym ekspresem. W chwili obecnej jest u mnie już miesiąc. Jeżeli chodzi o samą obsługę której się przed używaniem bałem, ta okazała się strasznie prosta raptem 3 guziki - 1nen włączą, później wciskamy przycisk w zależności czy chcemy zaparzyć kawę albo parę do spieniania mleka. Jeżeli chodzi o spienianie mleka, to tak jak ktoś pisał w komentarzach - do samego spienienia mleka polecam ściągnąć tą osłonkę bo bez niej da się zrobić bardzo dobre, gęste mleko. Sam ekspres również robi dobre espresso (dużo zależy od kawy i jej zmielenia). Kończąc - zauważam po tym okresie pewne mankamenty jak np. jeden bojler jest trochę uciążliwy - bo powoduje to że trzeba czekać aż woda do spienienia się zagotuje + sporo tej wody trzeba zlać, brakuje mi też wskaźnika temperatury bojlera. Niemniej jednak, na pierwszy ekspres lub jak ktoś nie ma super-wysokich wymagań baristycznych to ekspres gorąco polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Warszawa, Pow. Warszawa
2021-01-03
Bardzo dobry ekspres, można zrobić powtarzalne esperesso
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: PAWEŁ, WROCŁAW
2021-01-01
Zrobienie kawy w tym ekspresie na pewno nie sprowadza się jedynie do wciśnięcia guzika. Urządzenie dla pasjonatów kawowego rytuału. Korzystamy z niego od ponad miesiąca i sprawuje się znakomicie. Mimo braku dodatkowych czujników robi to co ma robić czyli dobrą kawę, nie pomiary ciśnienia. Obsługa zamówienia świetna, fachowe doradztwo przed zakupem. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Zbigniew, Warszawa
2020-11-19
Spełnia moje oczekiwania. Jest na pewno wykonany z lepszych materiałów niż ekspresy powszechnie dostępne, estetycznie bez zarzutu... no i najważniejsze - przejście z popularnej marki kolbowej na wyższą, naprawdę daje różnicę w smaku.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Wrocław
2020-10-19
Ekspres spełnia wszystkie oczekiwania.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Andrzej, Kiełczów
2020-10-17
Solidne wykonanie, w miare cichy, elegancki, bez zbednych bajerow.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Strzegom
2020-06-26
Świetny zakup w bardzo dobrej cenie. Sklep w pełni profesjonalnie obsłużył transakcje
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Krakow
2020-06-23
B. dobry ekspres w tej cenie, jednak wymaga trochę cierpliwości żeby robić powtarzalne pyszne espresso i dobre mleko. Kawa: Oczywiście tylko świeżo zmielone ziarna. Bez specjalnego przygotowania robi "tylko" OK espresso. Jednak żeby było b.dobre to 1) ekspres musi się nagrzać przynajmniej 10-15min 2) kawę trzeba robić w momencie zaraz po tym jak zapali się lampka - w przeciwnym wypadku temperatura może być już za niska i wyjdzie kwas. Niestety taka specyfika ekspresów z jednym bojlerem. Mały minus za to, że ekspres ten jest typowo "włoski" - wydaje się z jakiegoś powodu nie radzić sobie z jaśniej palonymi ziarnami (średnio i jasno). Polecam raczej ciemno palone. Ponoć jest to mankament wszystkich Lelit-ów z niższej półki. Mleko: Podstawą jest ściągnięcie nakładki "pomocniczej" z dyszy (!!!) Bez tego zrobienie dobrego mleka jest chyba niemożliwe. Po drugie, koniecznie zimne, tłuste (> 3%) mleko i najlepiej żeby dzbanuszek był również zimny (trzymać w lodówce) - mając dobrą technikę (polecam YT) to po nabraniu wprawy naprawdę da się zrobić poprawne (gęste i gładkie) mleko. Minus za niezginaną dyszę i fakt, że czasem sporo wody wypluje zanim zacznie lecieć sama para. Raz na jakiś czas (rzadko, ale wciąż) niestety mleko nie spienia się dobrze. Niestety nie da się ukryć, że układ pary jest największą słabością tego ekspresu. Zdecydowanie polecam jako pierwszy ekspres.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Mierzyn
2020-05-11
Bardzo prosty ekstpres do espresso dla początkującego. Szybko się nagrzewa fajnie spienia. Nie wielkkie rozmiary, dobrze wykonany. Pamietaj o wyborze młynka do espresso, bez niego nici z dobrego espresso.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Szymon, Płock
2020-04-18
Bardzo dobry ekspres za niewielkie pieniądze. Jakoś wykonania i solidność na dobrym poziomie. Jedyny minus to dysza do spieniania mleka, mogłaby być bardziej profesjonalna w ekspresie tej klasy. Jako maszyna do espresso 5/5. Spienianie mleka 2/5. Ogólna ocena 4. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 1 / 5 )
Autor: Jakub, Poznań
2020-04-04
Na pewno nie kupiłbym już tego ekspresu. W tym samym czasie, ok. 2 miesiące temu, kupiłem w Konesso 2 ekspresy - Lelit Anna do firmy żony i Nivona Cafe Romantica do drugiej firmy. Nivona (automat) działa pięknie, robi pyszną kawę i wspaniale spienia mleko. Świetna relacja jakość/cena. Tymczasem Lelit Anna to dramat. Mleko udaje się spienić w 1 na 3/4 przypadków. Zwykle dysza sprawia, że mleko się gotuje, ale nie spienia. Próbowałem już na różne sposoby i nie wychodzi. Ostatnio po tym, jak dobrze udało mi się spienić mleko, to zapisałem sobie na ile odkręciłem zawór z dyszą i próbowałem to powtórzyć. Oczywiście jak idealnie powtórzyłem proces dzień później, mleko nie spieniło się lecz zagotowało. Masakra. Nie wspomnę już o tym, że dysza wyje tak głośno i przeraźliwie, że aż strach. Wrażenia jak w filmie "Egzorcyzmy Emily Rose". I jest to śmieszne pod warunkiem, że nie przyjdą do Ciebie goście. Poza tym bardzo ciężko mocuje się kolbę. Zdarzało mi się już, że odpuszczałem sobie poranne robienie kawy, bo tak długo męczyłem się z kolbą, że po prostu wyrzucałem kawę i odpuszczałem. Dzisiaj też tak było. Żałuję, że nie kupiłem dwóch ekspresów Nivony.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Stalowa Wola
2020-03-21
Rewelacja. Gorąco polecam tym, którzy lubią dobrą kawę
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Gdańsk
2020-02-04
Ekspres bardzo solidnie wykonany. Kawa wychodzi pyszna. To zupełnie inna klasa niż ekspresy za 300/500 zł. Można zaparzyć naprawdę prawdziwe espresso. POLECAM
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Gdańsk
2020-02-03
Mój pierwszy ekspres kolbowy i uważam że jest świetny. Dobrze wykonany, prosta obsługa, łatwy w utrzymaniu w czystości i robi świetną kawę. Mam problemy ze spienianiem mleka ale to raczej jeszcze brak odpowiednich umiejętności z mojej strony :) Ogólnie bardzo polecam jak ktoś zaczyna przygodę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Ludomy
2019-12-29
Ekspres bardzo dobrze wykonany. Prosta obsługa i utrzymanie w czystości. Jedna drobna wada to niewygodne dolewanie wody (trzeba wyciągać rurki ze zbiornika żeby go wyjąć, łatwiej jest nalewać przez lejek, ale to dodatkowe komplikacje). Warto też wspomnieć dla niezorientowanych, że to ekspres do espresso :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maria, Poznań
2019-11-25
Porządny ekspres. Prosty w obsłudze. Może trochę toporna obudowa, ale za to kawa bardzo dobra. Spienianie mleka też dobre, no i nareszcie gorąca kawa, czego nie udawało się osiągnąć w moim poprzednim ekspresie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Konrad, Bydgoszcz
2019-10-06
Ekspres bardzo estetyczny, dobrze wykonany, prosty w obsłudze, ale zrobieni perfekcyjnego espresso wymaga tu czegoś więcej niż naciśnięcia guzika. Wg mnie kluczowe jest dobre zmielenie ziaren, potem odpowiednia ilość kawy w sitku i właściwe ubicie. Jeśli to się opanuje, kawa jest jak marzenie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Grzegorz, Kobyłka
2019-05-05
Super ekspres. Bardzo dobre espresso. Świetnie spienia mleko.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Niechobrz
2019-04-19
Rewelacyjne urządzenie. Proste, może wręcz toporne, ale bardzo skuteczne. Poprawa kawy w stosunku do ekspresów marketowych (saeco, electrolux) znacząca. Bardzo smaczna kawa! Rewelacyjne espresso. Aczkolwiek wymaga trochę prób i nauki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Ewa, Jeleń
2019-01-29
Bardzo dobry ekspres.Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kraków
2018-08-16
Pierwszy ekspres, dopiero co zaczynam przygodę. Świetna jakość wykonania. Klasyczny, elegancki design - świetny dodatek do każdej kuchni. Nie mam nic do zarzucenia, za ta cenę chyba ciężko kupić coś lepszego! Sam sklep "konesso.pl" na wielki plus. Szybko i profesjonalnie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sebastian, Harmęże
2018-04-19
To mój pierwszy ekspres kolbowy, więc byłem pełny obaw, czy nauczę się parzyć dobrą kawę. Okazało się, że obsługa jest banalna, a użytkowanie to sama przyjemność.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Leszek, Warszawa
2018-03-12
Niska cena, a ekspres bardzo wysokiej jakości. Jest świetny do domu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Kraków
2018-03-05
Do domu polecam jak najbardziej. Ekspres jest niewielkich rozmiarów, ale pozwala przygotować kawę jak w kawiarni. Dysza do spieniania jest wygodna, a wykonanie ekspresu jest bardzo solidne.
Opinia naszego klienta w
    pixel