Opinie o Ekspres do kawy Jura E8 Moonlight Silver (EB)

  • Odświeżona wersja automatycznego ekspresu do kawy Jura. Jura E8 Moonlight Silver (EB) posiada wbudowany młynek Professional Aroma Grinder i oferuje nam aż 17 napojów z menu.
Kod produktu: 7610917153367
Producent: JURA

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 18 Średnia ocena: 4.78
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Rymanów
2022-06-27
Ekspres generalnie ok, w końcu to Jura. Jedyna uwaga dotyczy działania systemu czyszczenia mleka, a mianowicie podczas czyszczenia woda nie trafia do tacki tylko wylewa się poza nią.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: , Warszawa
2022-06-24
Obsługa profesjonalna , szybka , uprzejma. Towar wysokiej jakości, smak kawy z zakupionego ekspresu niepowtarzalny.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Karolina, Szczecin
2022-01-17
Super się sprawdza, spełnia moje oczekiwania. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Aneta, Grzybno
2022-01-13
Smak kawy niebiański
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Józefosław
2022-01-02
Przesyłka dotarła w stanie nie naruszonym i bardzo szybko.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 1 / 5 )
Autor: Andrzej, Mińsk Mazowiecki
2021-12-29
otrzymałem pęknięty zbiornik na wodę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Elżbieta, Przeźmierowo
2021-10-11
Zadowolenie w 100%
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bonin, Człuchów
2021-10-09
Bardzo jestem zadowolona z ekspresu super kontakt z z sprzedającym polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: , Żywiec
2021-09-13
poleca, super, pomocna obsługa, profesjonalne doradztwo
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Leszek, Żórawina
2021-09-08
Wszystko super
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dominika, Zabrze
2021-08-20
PETARDA
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Patrycja, Pleszew
2021-08-19
Polecam wszystkim. Kupcie i zobaczycie, że godny polecenia.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarosław, Piszczac
2021-08-10
Ekspresów tej firmy przedstawiać nie trzeba :) przy dostawie wystąpiła mała niedogodność ale obsługa ze sklepu Konesso, szybko temu zaradziła :) Poza tym sprzęt piękny, wykonany solidnie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wieslaw, ZŁOTNIKI
2021-07-23
Bardzo szybka dostawa zamówionego ekspresu,towar dotarł dobrze opakowany. Bardzo jesteśmy zadowoleni z zakupu ijakości kawy uzyskiwanej z tego typu ekspresu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wioleta, Gdańsk
2021-05-24
Pomoc obsługi sklepu w zakupie ekspresu na 5! Sam ekspres idealny. Trochę trzeba poświęcić mu czasy żeby znaleźć idealny smak i moc kawy. Każdy może samodzielnie ustawiać nie tylko moc ale także ilość wody, temperature czy też czas spieniania mleka. Cena do małych nie należy jednak jest to inwestycja także jeśli ktoś jest niezdecydowany to polecam zakup w tym sklepie jak i ten model
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Gdańsk
2021-04-26
Rewelacyjna obsługa, błyskawiczna realizacja zamówienia.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Kielce
2021-04-18
Miałem z kilkoma ekspresami do czynienia - ten jest „Mercedesem” wśród pozostałych. Korzystam rownolegle z De Longi Dynamica i oba przyrządzają zupezupelnie różne napoje - na korzyść Jury. Łatwy w obsłudze i cichszy niż te które znam. Mleczna pianka - to jest pianka, a nie rozbełtane mleko. Ma i wadę - drogie filtry do wody i często upomina się o wymianę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Ceradz Dolny
2021-04-08
Długo się zbierałem do kupna przyzwoitego ekspresu do kawy i trochę jak w tej reklamie ubezpieczeń samochodowych - za każdym razem wydawało mi się, że trzeba za to zapłacić trochę za dużo. Ostatecznie jednak zdecydowałem się wymienić sfatygowanego deLonghi właśnie na Jurę, pomijając w wyborze inne ekspresy, które może są nieco tańsze od Szwajcara, ale poza nowoczesnym wyglądem i dotykowym ekranem HD nie oferują nic więcej niż przeciętniaki. Z Jurą jest inaczej i widać to od razu. Wygląd w zasadzie pomijam bo to kwestia gustu. Maszyna wygląda dobrze, ma zwartą konstrukcję, wyraźny ekran. Nie błyszczy i nie wyróżnia się w kuchni co w mojej opinii jest zaletą. Design, w rozumieniu projektu i konstrukcji natomiast jest świetny! Wszystko jest łatwo dostępne. Wsypywanie kawy czy wyciąganie pojemnika na wodę jest proste. Pojemnik na fusy i odciek wysuwa się łatwo i można go rozebrać na kawałki do umycia. Ani razu nie zdarzyło mi się, żebym po tej czynności musiał czyścić ekspres w środku z wysypanych fusów, co zdarzało się w przypadku innych maszyn. Spieniacz do mleka łatwo się wyjmuje. Można go błyskawicznie umyć a końcówkę wymienić za grosze jeśli już faktycznie zabrudzi się na amen. Wylewka kawy i mleka mogłaby schodzić nieco niżej - np. przy robieniu cortado (espresso z odrobiną spienionego mleka w małej filiżance) mleko troche się rozpryskuje. Ekran jest bardzo czytelny - plus za korzystanie z fizycznych przycisków zamiast dotykowego ekranu, można samodzielnie ustawić kolejność produktów. Kawa jest rewelacyjna. Jest tak dobra, że złapałem się już kilka razy na tym, że będąc u znajomych albo u klientów odmawiam kawy z myślą o tym, że wolę wrócić do domu i zrobić sobie własną, mówię poważnie :D Nigdzie, może poza naprawdę dobrymi kawiarniami, nie piłem tak dobrego cappuccino. Espresso jest gęste i ma piankę tak jak należy. Bardzo sprytny jest system który powoduje że część wody infiltruje przez kawę a reszta leci bokiem. Dzięki temu kawa nie ma nieprzyjemnego smaku popłuczyn co zdarza się w tańszych ekspresach. Co do wyboru kaw to jest on duży, ale tak naprawdę wszystko różni się jedynie proporcjami oraz kolejnością. Np. w cappuccino najpierw nalewa się spienione mleko, a później kawa. Przy flat white jest dokładnie odwrotnie i to jedyna różnica. Przy robieniu kawy mamy możliwość ustawienia jak długo ma nalewać się mleko, jak mocna ma być kawa oraz ile wody ekspres ma do niej dolać. Jeśli w trakcie nalewania zmienimy jakieś opcje to po zakończeniu ekspres zapyta czy ma je zapamiętać. To bardzo fajna opcja, jeśli ktoś ma niestandardowe rozmiary kubków lub filiżanek. Trochę szkoda, że producent nie pomyślał o dodatkowej opcji w menu: "własna kawa" albo "flat white tata", "flat white mama" - bo każdy domownik może mieć inny ulubiony kubek. W ustawieniach każdego produktu można jeszcze wybrać temperturę kawy i tutaj proponuję od razu zwiększyć na max, bo standardowa kawa wychodzi nieco zbyt letnia. Po zrobieniu kawki, ekspres trzeba wyczyścić i tutaj dzieje się magia. Mamy w zasadzie 4 opcje: płukanie systemu mleka, czyszczenie systemu mleka, płukanie systemu kawy i czyszczenie systemu kawy. Tego ostatniego używa się najrzadziej i w zasadzie dopiero wtedy kiedy ekspres sam o to poprosi. Potrzebna jest do tego tabletka czyszcząca. Reszty opcji używa się w zasadzie codziennie, a najlepiej po każdym użyciu. Ja standardowo po każdej kawce odpalam płukanie mleka co powoduje przelanie drobnej ilości wody przez dyszę - dzięki temu resztki mleka nie osadzają na wylewce. Czyszczenie systemu mleka płucze go razem z wężykiem. Ja robię to raz dziennie na koniec dnia samą wodą, a raz w tygodniu z użyciem chemii. W razie czego zawsze można wyjąć wylewkę i umyć ją pod bieżącą wodą z resztek mleka. Płukanie systemu kawy powoduje przelanie niewielkiej ilości wody i tutaj ciekawostka – bo Jura E8 ma dwie wylewki kawy i ekspres zdaje się zapamiętywać które z nich były używane i płucze wyłącznie te które mogą być brudne
Opinia naszego klienta w
    pixel