Opinie o Młynek do kawy Baratza Sette 270

  • Baratza Sette 270 to młynek do kawy o prostej obsłudze, a jednocześnie jest bardzo precyzyjny. Pozwala nam wybrać sposób przemiału spośród 30 stopni makro oraz ma do zaoferowania skalę mikro.
Kod produktu: 838823002228
Producent: BARATZA

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 8 Średnia ocena: 5.00
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Kraków
2021-03-05
Polecam każdemu, kto w domu chce mielić kawę do espresso
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: , DZIERŻONIÓW
2021-02-08
Bardzo dobry kontakt , szybka realizacja.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Warszawa
2021-01-30
Szybko i sprawnie, polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Łódź
2020-12-17
Wygląda efektownie. Szybki. Bardzo głośny. Kolba ledwo mieści się pod wylotem kawy mimo skrajnego ustawienia widelca W informacjach o produkcie nie pisze się o konieczności robienie przerw między zmieleniami, co w codziennej praktyce zupełnie nie przeszkadza. Chyba, że ktoś chciałby zmielić więcej kawy na raz (czyli dłużej niż 10 sekund pracy). Taka sytuacja przydałaby się podczas robienia większej liczby kaw. Raz zmielić a nie hałasować przed każdą kolejną kawą.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Karolina, Gdynia
2020-12-04
Fajny, szybko mieli, zgodnie z zamowieniem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Mełno
2020-05-05
Jestem szczęśliwym posiadaczem Baratzy Sette 270 od dwóch tygodni. Zdecydowanie była to dobra decyzja. Młynek mieli bardzo szybko, a kawa jest idealnie zmielona, bardzo "puszysta" i bez żadnych gródek. Dodatkowa mikroregulacja grubości zmielenia jest rewelacyjna, bardzo pomocna i działa świetnie. Klucz do zamykanie hoppera i pokrętło mikroregulacji są metalowe (w przeciwieństwie do niższego modelu). Bardzo dobrym rozwiązaniem są usprawnione widełki do podtrzymywania kolby, czy innego naczynia. Testowałem z dripperem i mieści się ona idealnie na szerokim ustawieniu widełek. W młynku jest blisko zerowa retencja kawy (kawa nie osiada nigdzie wewnątrz urządzenia). Dostęp do żaren (w celu wyczyszczenia) jest bardzo łatwy, tak samo jak ponowne zamontowanie ich w młynku. Możliwość programowanie czasu zmielenia spisuje się dobrze - ustawienie jest bardzo dokładne do jednej setnej sekundy. Ustawiłem 5.48 sekundy i mieli mi akurat 14 g kawy do kolby. Młynka używam razem z Gaggią classic. Jest to popularne i często rekomendowane połączenie. Jeżeli chodzi o wady: - Obudowa jest wykonana z plastiku, co nie każdemu może przypaść do gustu, ale plastik jest solidnie wykonany, mocny. - głośność pracy. Baratza w związku z zastosowanymi przez producenta rozwiązaniami - pracuje dosyć głośno. Z pewnością nie jest to głośność, która mogłaby budzić niepokój, czy niesmak. Mi osobiście nie przeszkadza, domownikom również. Dla osób które szukają młynka do espresso (ewentualnie dodatkowo do drippera), to bardzo polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Gliwice
2020-03-30
Jakość wykonania młynka jest na wysokim poziomie - ani zdjęcia ani filmy na YT nie oddają tego jak dobrze młynek prezentuje się w rzeczywistości. Jest łatwy w obsłudze, faktycznie trochę głośny ale jest to "wliczone" w ten zakup. Przemielona kawa nie ma śladu zbrylenia - jest idealnie sypka i nie elektryzuje się, niezależnie od stopnia mielenia. Zaskakujące jest jak drobno jest w stanie zmielić kawę - przy ekspresie Gaggia Classic moje obecne ustawienie to okolice 9E na skali 1-32 gdzie 1 to najdrobiejsze mielenie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Gdańsk
2020-02-04
Młynek BARATZA SETTE 270 posiadam od tygodnia. Jest to moje drugie podejście do zakupu młynka. Pierwszy był EUREKA MIGNON ale przycinał mi się w czasie mielenia i zbrylał przy drobnym przemiale. Z BARATZA sytuacja wygląda dużo lepiej. Młynek się nie zacina a sprawdzałem go na różnych kawach i grubościach przemiału, nie zbryla kawy przy drobnym przemiale (cała zmielona porcja jest pięknie puchata). Po zaprogramowaniu czasu odmierza idealnie ustawioną porcje (oczywiście pod warunkiem nie zmieniania rodzaju kawy i ustawień grubości przemiału). Dodatkowo różnica grubości przemiału miedzy max a min. jest na prawdę duża a powrót do wcześniejszych ustawień bardzo prosty. Dla mnie jako początkującego domowego kawosza sprzęt idealny - no może faktycznie nie jest najcichszy ale nie ma tragedii. Polecam
Opinia naszego klienta w
    pixel