Opinie o Ekspres do kawy Lelit Anna PL41TEM

  • Anna PL41TEM jest doskonałym ekspresem do domu każdego miłośnika kawy. Ekspres jest niewielki i jest bajecznie prosty w obsłudze. Umożliwia przygotowanie idealnej kawy dzięki m.in. wbudowanemu systemowi PID. Grupa 57 mm, Bojler 250 ml
Kod produktu: 8009437001088
Producent: LELIT

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 38 Średnia ocena: 5.00
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Łódź
2024-02-15
To już mój drugi zakup dokładnie tego modelu ekspresu. Pierwszy egzemplarz działa bezbłędnie od 5 lat w małym biurze robiąc non-stop ok 20 kaw dziennie, także w weekendy. Zakup kawy prawie zawsze przez Internet z polskiej palarni. Była tylko raz wymieniana uszczelka pod portlafiltrem. Dwa razy był odkamieniany (przez 5 lat). Poza tym zero awarii. Sądzę, że to jest bardzo dobra rekomendacja dla urządzenia dlatego teraz kupiłem taki sam model do domu. Wcześniej w domu miałem jakiegoś chyba SilverCresta do którego dokupiłem nawet sitko bez podwójnego dna. Jednak kawa parzona w Annie zawsze była o klasę lepsza mimo używania tych samych ziaren. W obu lokalizacjach jest gastronomiczny młynek z żarnami 64 mm. Wiele osób potwierdza, że smak kawy jest obłędny. W przypadku użycia dobrych ziaren porównywalny z espresso serwowanym we Włoszech. Jeżeli jakaś nowa, nieobeznana osoba przyniesie nawet droższą kawę z marketu to wszyscy natychmiast to zauważą. Miałem nawet pretensje od kolegów z pracy, że z uwagi na punkt odniesienia musieli wymieniać domowe ekspresy bo kawy nie dało się pić z ich automatów. Rola zamontowanego PID - nie do przecenienia, prawidłowa temperatura ma ogromny wpływ na smak espresso. Manometr bardzo pomocny, szczególnie przy kalibracji stopnia mielenia ziaren. Instrukcja obsługi dołączona do zestawu (wersja polska i angielska) bardzo uboga w informacje dotyczące ustawień PID. Trzeba dopiero obejrzeć film w Internecie (w języku angielskim) aby mieć wiedzę o możliwych opcjach dostępnych ustawień. Dołączony tamper należy traktować jako produkt zastępczy i natychmiast dokupić gadżet ze stali nierdzewnej, który będzie ponad dwukrotnie droższy niż dla wymiaru 57 mm., podobnie jak inne akcesoria do dystrybucji przemiału. Tak to już jest. Można kupić ekspresy Lelit zgodne ze standardem 57mm ale są one droższe. Obsługa klienta w firmie Konesso na najwyższym poziomie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Krzeszów
2024-02-10
Chyba najlepszy ekspres w tej cenie. Duży skok względem Delonghi Dedica.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sebastian, Słupsk
2024-02-03
Wszystko bardzo dobrze działa. Z ekspresu jestem zadowolony a i sklep bardzo polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Remigiusz, Gdańsk
2023-12-14
Po długim przemyśliwaniu swoich potrzeb zakupiłem ten ekspres - nie ukrywam, że dość ważną składową był wygląd urządzenia, który uważam za absolutnie wyjątkowy i ponadczasowy - ale przede wszystkim jest to po prostu dobry eksper; robi świetną kawę z piękną cremą i to bez podciśnieniowego sitka, ma PID i manometr - po prostu wiesz, czy dobrze nabiłeś, czy odpowiednio dokręciłeś portafiler i szybko uczysz się robić dobrą kawę. Nic nie brzęczy, ubijanie śmietanki wygodne (choć używane sporadycznie, bo piję espresso/lungo). Trochę szkoda, ze Lelit ma niestandardową średnicę grupy oraz że nie pokusili się o dodanie w komplecie bardziej przyzwoitego tampera.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Urszula, Głogów
2023-07-27
Oooo, rewelacja. Dotychczas pilam kawę z Jury e8. Jest dobra, ale żnie da się porównać z kawą z Lelita. Dziękujemy za fachowe doradztwo.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Zbigniew, Gliwice
2023-05-27
Mój stary bojlerowy Ascaso Basic skończył się i zdecydowałem się na Annę z PID. Mimo że to też mały jednobojlerowiec to jednak dwie ligi wyżej, manometr i wyświetlanie temperatury ułatwiają zabawę z kawą.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wiktor, Jaworzno
2023-05-19
Przyjemny i prosty w obsłudze. Świetnie że w tej cenie jest PID.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Szymon, Baranów
2023-05-12
Wszystko jak najbardziej Ok. To już drugi ekspres PL41TEM w naszej rodzinie. Można śmiało polecić. Trzeba dobrać do niego lepszy młynek i jest bajka. Według mnie Eureka Mignon Specialita , świetnie współgra
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarosław, Poznań
2023-01-02
Ekspres spisuje się bardzo dobrze. Kawa przepyszna
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Konrad, Warszawa
2022-11-25
To mój pierwszy ekspres kolbowy. Wyświetlacz temperatury okazał się bardzo istotnym elementem, wahania są spore (co nie jest zaskoczeniem) i trzeba czasami poczekać na stabilizację temperatury. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Damian, Kraków
2022-09-30
Polecam Super robi kawę Niezawodny za każdym razem
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mikołaj, Łódź
2022-06-24
Ekspres daje możliwość zrobienia dobrego espresso. Nagrzewa się relatywnie szybko, ale między kolejnymi kawami dobrze jest dać te 5-10 minut na ustabilizowanie temperatury bojlera. Na samym początku należy podnieść temperaturę żądaną na wyświetlaczu o 5°C lub przestawić offset regulatora PID. Filmy instruktażowe producenta są dostępne na YT. Ogólnie polecam, z młynkiem 1zpresso można zmieścić się w 2022 poniżej 3000zł. Warto dokupić osobno sitko slepe do mycia ekspresu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Justyna, Kraków
2022-06-02
Ekspres minimalistyczny, kilka przycisków a kawę robi wyśmienitą. Duża zaleta wskaźnika temperatury, lepiej dopłacić do tego i ustawiać kawę i wodę w odpowiedniej temperaturze. Profesjonalny wygląd, jedyny minus to zbiornik na wodę z plastiku w stylu bukłaka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Andrzej, Głogów
2022-05-26
zadowolony ok dobra kawka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: , Mińsk Mazowiecki
2022-03-18
Idealny do wykonania prawidłowego espresso, małe rozmiary, prosta obsługa i PID, bez którego nie da się w takim ekspresie wykonać prawidłowo kaw. Jakość wykonania bardzo dobra.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Kielce
2021-07-09
Generalnie ekspres spisuję się świetnie. Polecam. Aczkolwiek jest jeden mały problem - z ustabilizowaniem zadanej temperatury.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Alicja, Warszawa
2021-06-20
Ekspres nie tylko piękny, również ma wszystko co powinien :) świetna cena za PID. Warto dokupić od razu ślepe sitko do czyszczenia. Myślę że to najlepszy wybór w tej klasie cenowej. Ja jeszcze pracuję nad dystrybucją bo brak mi powtarzalności, ale wychodzą z niego bardzo dobre shoty.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Elżbieta, Zabrze
2021-05-16
Dlugo szukalam ekspresu, ktory pozwoli mi zaczac w domu swoja przygode z kawa. Do tej pory wiedzialam tylko, ze bardzo lubie kawe. Nie wiedzialam jednak jak ja dobrze zrobic. Polecono mi ten ekspres oraz mlynek Eureka Mignon i efekt jest powalajacy. Kazdy dzien zaczynam od chwili przed tymi urzadzeniami-zycie staje latwiejsze. Kazdego dnia jestem bardziej zadowolona z wyboru
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michal, Warszawa
2021-04-26
Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adriana, Łódź
2021-04-12
Cała nasza rodzina zadowolona, najlepsza domowa kawa. Bardzo polecamy.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Lublin
2020-11-30
bardzo fajny ekspres
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Andrzej, Warszawa
2020-11-23
Szybko i bezproblemowo.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Andrzej, Książenice
2020-11-16
Ekspres w użyciu - spełnia oczekiwania. Trochę gimanstyki żeby opanować dyszę do speniania mleka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Rzeszów
2020-09-24
Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: MARCIN, Chęciny
2020-06-15
Ekspres bardzo dobry. Prosta obsługa, kompaktowe kształty i obłędna kawa. Jakość również na 5. Jeżeli ktoś potrzebuje dobrego ekspresu do domu to ten jest idealny. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Aleksandra, Suchy Bór
2020-05-11
Doskonały ekspres do domu czy małego biura. Kawa jest po prostu nieziemska, a obsługa na prawdę do opanowania. Choć wcześniej mieliśmy ekspres automatyczny na prawdę dobrej firmy to kawa z tej kolby bije tamtą o wiele długości. Konesso poza tym obsługuje klientów bardzo sprawnie i kompleksowo. Tu też pozwolę sobie na kilka słów komentarza, bo wybór idealnego ekspresu oraz świetnego sprzedawcy jest super ważne. Oba bardzo polecam i wracam z przyjemnością :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Żelazków
2020-04-17
Polecam ekspres i sklep.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Olsztyn
2020-04-03
Idealny ekspres do zastosowań domowych. Niektórzy narzekają, że ma zbyt mały bojler ale jest on wystarczający, aby zrobić kilka kaw do śniadania A przy tym nagrzewa się błyskawicznie. Bardzo przydatną funkcją jest oczywiście pid. Obsługa klienta w sklepie Konesso jest wzorcowa. Bardzo dobry kontakt, możliwość negocjacji i konsultacji.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarosław, Kraków
2020-01-10
Bardzo ładny i klasyczny design, urządzenie sprawdza się. Robi bardzo smaczną kawę, tylko trzeba poćwiczyć mielenie, ubijanie oraz spienianie mleka. Przydaje się PID do kontroli temperatury. Niezbędnym dodatkowym gadżetem jest tamper. Nie zostałem obdarowany przeuroczymi gratisami jak któryś poprzednik, chyba nie zasłużyłem. Dostałem trzy krówki na osłodę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michal, Siedlec
2019-10-03
Mój pierwszy w życiu ekspres kolbowy, do tej pory sie nie zawiodłem na tej maszynie, jestem bardzo zadowolony.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Artur, Warszawa
2019-03-21
maszyna I klasa polecam małe gabaryty i lekki w porównaniu do konkurencji duże możliwości do małej kuchni nie widzę lepszej alternatywy
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Lublin
2019-01-19
Prosty, mały, a działa jak profesjonalna, wielka szafa :) Jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Łódź
2019-01-13
Jestem bardzo zadowolony z zakupu dokonanego w Konesso. Przede wszystkim transakcja przebiegała sprawnie i w bardzo miłej atmosferze. Zakupiony produkt sprawuje się jak należy wytwarzając świetne espresso (kilkanaście porcji dziennie, często bliżej dwudziestu) zatem wkrótce czeka nas procedura czyszczenia-odkamieniania. Spienianie mleka podobno przebiega prawidłowo (ja tej funkcji nie używam). PID jest miłym dodatkiem ale przydałby się bardziej szczegółowy, polski opis jego obsługi, brakuje opisu przełączania między stopniami C i F. W opisie porcjowania kawy zaleca się do podwójnego espresso użyć trzech miarek kawy co zazwyczaj stanowi więcej niż 14 a nawet 16g (przynajmniej u mnie tak jest), warto zatem użyć wagi. Dodam jeszcze, że stopień zmielenia kawy trzeba ustawić bardzo precyzyjnie ale znawcy kawy wiedzą to od dawna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Bydgoszcz
2018-11-06
Jest to mój pierwszy ekspres do kawy i stwierdzam, że nie mogłem lepiej wybrać. Zresztą, nie wybierałem w ciemno, konsultowałem to z synem, wytrawnym kawoszem i użytkownikiem profesjonalnego ekspresu kolbowego oraz naczytałem się sporo opinii w necie. Ekspres jest świetny bo pozwala uruchomić swoją inwencję przy sporządzaniu kubeczka dobrej kawy - wskazywane parametry temperatury i cieśnienia umożliwiają kontrolę powstawania naparu i stopniowe ulepszanie metodyki przy następnych filiżankach. Telefoniczna konsultacja z obsługą Sklepu Konesso pomogła mi w trafnym skompletowaniu aksesoriów do ekspresu a w dodatku zostałem obdarowany przeuroczymi gratisami, które utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto trzymać z firmą KONESSO!!!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Tychy
2018-01-18
Idealna kolba do domu.Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Natalia, Bydgoszcz
2018-01-15
Bardzo poręczne i wygodne urządzenie. Myślę, że jest to odpowiedni ekspres dla początkujących z uwagi na bardzo łatwą obsługę. Jeśli co rano chcesz mieć super kawę, a nie chcesz naprawiać ekspresu co chwilę, to Anna jest idealna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mateusz, Warszawa
2017-10-23
Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze i wygląda niesamowicie. Nigdy nie byłem przekonany do ekspresów kolbowych, ale po próbach z Anną, nie mogłem z niego zrezygnować. Idealna kolbówka do domu!
Opinia naszego klienta w
    pixel