Opinie o Kawa ziarnista Etno Cafe Yirgacheffe 250g

  • Etiopia Yirgacheffe z polskiej palarni Etno Cafe to bardzo ciekawa propozycja dla osób poszukujących ciekawych doznań smakowych. Średnio palona kawa, w której smaku można wyczuć przyjemną kwasowość.
Kod produktu: 5902768699265
Producent: ETNO CAFE

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 18 Średnia ocena: 4.67
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Rafał, Warszawa
2021-03-18
Ciekawy smak, lekka kwasowość, nie jest to typowe espresso, ale przyjemne. Polecam spróbować.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Magdalena, Kożuchów
2021-03-15
Polecam :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Ola, Kraków
2020-12-30
Znakomita, mocna Etiopia. Dla tych, którzy lubią ostrzej i kwaśniej :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Toruń
2020-12-04
Kawy z palarni Etno Cafe, są idealnie wypalone i przede wszystkim pyszne.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Mińsk Mazowiecki
2020-11-07
Jak zawsze, sprawnie, szybko
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Zenon, Strzegom
2020-08-15
Długo zwlekałem z wystawieniem opinii ze względu na nietypowość. Kawę parzyłem w dobrym ekspresie kolbowym, pod espresso.Smak kawy zgodny z deklarowanym w opisie, ale trzyma krótko, crema mizerna.Żeby zaparzyć podwójne espresso potrzebuje 17,5-18,5g, do uzyskania espresso z tej kawy potrzebowałem 19,5g i młynek musiałem sporo przykręcić bardziej od standardu żeby uzyskać właściwy przemiał. Krótko - zawiodłem się i nie powrócę do niej.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Szymon, Płock
2020-04-19
Jedna z moich ulubionych kaw do aeropressu. Praktycznie bez goryczki. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Rafał, Poznań
2020-04-14
Bardzo dobra kawa, wyczuwalny zapach i smak czarnej porzeczki. Delikatna, niski poziom goryczki. Używana z Areopresem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Igor, KATOWICE
2020-02-10
Bardzo fajna kawa, palona pod metody ciśnieniowe, o delikatnej kwasowości :) Ja parzyłem głównie w kawiarce, chociaż zdarzyło mi się też eksperymentować z dripem i zwykłą "zalewajką" :) we wszystkich opcjach sprawdzała się dobrze :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Legnica
2019-10-27
Bardzo dobra, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Maja, Wrocław
2018-07-13
Kawa o bardzo nietypowym smaku - z uwagi na posmak czarnej porzeczki jest lekko kwaskowata, ale i dość delikatna. Świetnie nadaje się na cieplejsze dni jako sposób na orzeźwienie. Ze względu na swój nie do końca typowo kawowy posmak może nie przypaść każdemu do gustu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Katowice
2018-05-15
Owocowy posmak, typowo afrykańska nuta. Jako espresso dla mnie zbyt intensywna ale z earopresu wychodzi całkiem ciekawa. Fajna jako przerywnik pomiędzy czymś bardziej klasycznym.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Rybnik
2018-05-05
Moim zdaniem najlepsza kawa z mojej ulubionej palarni.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dawid, Katowice
2017-07-25
Bardzo ciekawy smak i aromat, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Stanisław, Książki
2017-07-02
Sam zapach ziaren kawy to Obłędny aromat i delikatny smak, naprawdę bardzo dobra kawa!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Małgorzata, Rzeszów
2016-11-25
Kawa faktycznie specyficzna. Taka sucha, mocno przypalona??? Jako espresso nie pasuje mi wcale. Jak dla mnie wychodzi z niej ciekawa kawa mleczna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Turka
2016-08-15
Kawa specyficzna w smaku, jak dla mnie aż za bardzo. Pomimo wszystko polecam do spróbowania, aby każdy miał porównanie z innymi kawami.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Damian, Szczecin
2016-07-23
Kawa dla mnie bardzo delikatna z bardzo wyraźną nutą czarnej porzeczki i migdałów co dyskwalifikuje są do dalszych zakupów. Jeśli ktoś lubi takie kawy będzie zadowolony, inni powinni omijać z daleka.
Opinia naszego klienta w
    pixel