KAWA - baza wiedzy

Kawa to napój przygotowywany z owoców kawowca, które po zebraniu poddawane są procesom obróbki dzięki którym jej smak jest tak wyjątkowy. W tej kategorii bazy wiedzy znajdziesz wiele cennych informacji i ciekawostek związanych z kawą oraz jej odpowiednim przygotowywaniem i podawaniem. 

Włoska kawa z palarni z Bazzara wyróżnia się wyjątkowym smakiem i aromatem. Rzemieślnicza jakość i różnorodność mieszanek sprawia, że chce się do niej wracać i wracać. Bazzara Piacerepuro smakuje jak „czysta przyjemność”, a delektowanie się nią rzeczywiście takie jest!

Przeczytaj więcej

Mały drogowskaz, jaką kawę ziarnistą HAYB wybrać. Jeśli szukasz idealnej kawy dla siebie i nie wiesz, które ziarna z palarni HAYB Ci posmakują, postanowiliśmy przygotować Wam małą ściągę, z której dowiesz się, czy dana kawa jest dla Ciebie.

Przeczytaj więcej

Palarnię BAZZARA znam nie od dziś i lubię z nią eksperymentować, jednak dziś chciałabym podzielić się z Wami odczuciami klasycznego naparu, jakim jest espresso. Kawę Bazzara Nicaragua Matagalpa przygotowałam w ekspresie JURA E8 (EB), który najczęściej użytkuję.

Przeczytaj więcej

Kawa z miodem to doskonała alternatywa dla osób, które lubią słodkie napoje, ale chcą unikać sztucznych słodzików i cukru. Jeśli szukasz czegoś nowego, wyjątkowego i smacznego, koniecznie spróbuj kawy z miodem. Nie tylko wybornie smakuje, ale także wpłynie korzystnie na Twoje zdrowie i samopoczucie.

Przeczytaj więcej

Obecnie bardzo popularna staje się kawa bez kofeiny. Wyeliminowanie tej substancji z ziaren umożliwia dekofeinizacja. Jak wygląda ten proces? Dla kogo kawa bez kofeiny okaże się dobrym rozwiązaniem? Sprawdź!

Przeczytaj więcej
pixel