Przepis na kawę z miodem

2015-03-16
Przepis na kawę z miodem
Doskonały przepis na kawę z miodem, dla osób którym znudził się tradycyjny smak kawy. Bardzo prosty, a zarazem efektowny sposób by zaskoczyć swoich gości niepowtarzalną kawą. 
  
Do przygotowania cappuccino z miodem będą nam potrzebne:
  • porcja kawy espresso
  • około 100 ml mleka (najlepiej 3,2%)
  • 1 łyżeczka ciekłego miodu
  • filiżanka do kawy
  • urządzenie, które pomoże nam spienić mleko 

Jak przygotować cappuccino z miodem? 

Zaczynamy oczywiście od porcji kawy espresso, jeżeli nie mamy możliwości przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso w ekspresie ciśnieniowym możemy przygotować kawę w kawiarce. 

Do dzbanka wlewamy około 100 ml mleka i dodajemy jedną łyżeczkę miodu, po czym spieniamy mleko pod dyszą lub w urządzeniu do spieniania mleka. Spienione mleko wlewamy do porcji espresso i rozkoszujemy się niepowtarzalnym smakiem kawy przygotowanej w tak prosty sposób. 
    
   
Zobacz także:

 

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2015
Podziel się swoim komentarzem z innymi

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel