Przepis na kawę - Black Forest Mocha

2017-12-11
Przepis na kawę - Black Forest MochaPrzedstawiamy Wam kolejny przepis na kawę z dodatkiem produktów MONIN. "Black Forest Mocha" to niezwykła propozycja w mroźne zimowe dni. Jest to kawa z dodatkiem bazy czekoladowej Monin i będzie idealna dla miłośników słodkości oraz aromatycznej kawy. Wszystkich domowych baristów zachęcamy do zapoznania się z naszymi przepisami oraz eksperymentowania z dodatkami Monin.

Do przygotowania kawy będziemy potrzebować:
Black Forest Mocha

  • 20 ml MONIN Syrop Black Forest
  • 30 g (1 miarka) MONIN Baza Chocolate
  • 100 ml Gorącego Mleka
  • 1 Espresso

Przygotowanie:

  1. Wlej syrop Monin Black Forest do szklanki do latte
  2. Wlej espresso
  3. Podgrzej mleko wraz z Bazą MONIN Chocolate i dodaj do szklanki
  4. Udekoruj bitą śmietaną


Z wyborem syropu warto eksperymentować. Zamiast syropu Black Forest równie dobrze możemy użyć PralineMacadamia NutBlackberry lub Triple Sec Curacao. Do przygotowania tego specjału idealnie sprawdzi się włoska kawa Cafe del Faro Espresso Italiano z dużym dodatkiem wysokiej jakości robusty. Posiada ona intensywny i wyrazisty smak, który będzie wyczuwalny nawet po zmieszaniu z różnymi dodatkami.
Pokaż więcej wpisów z Grudzień 2017
Polecane
CHOCOLATE FRAPPE BASE MONIN 1,36 kgCHOCOLATE FRAPPE BASE MONIN 1,36 kg
92,07 zł99,00 zł1841.40 pkt.
Syrop PRALINE MONIN 0,7 L Syrop PRALINE MONIN 0,7 L
35,34 zł38,00 zł706.80 pkt.
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel