Rzemieślnicza jakość kawy prosto z Triestu - Kawy Bazzara

2016-10-20
Rzemieślnicza jakość kawy prosto z Triestu - Kawy Bazzara

   
Bazzara to włoska palarnia kawy oferująca mieszanki oraz single na najwyższym poziomie. Oferta palarni Bazzara skierowana jest do wszystkich miłośników, pasjonatów kawy dla których espresso jest prawdziwą sztuką. Historia palarni Bazzara rozpoczęła się w 1966 roku za sprawą Dionisio Bazzara, który zdecydował się na przejęcie palarni LaBrasiliana Industria Triestina del Caff - od tamtego momentu rodzina Bazzara czuwa nam doborem ziaren i ich odpowiedniej obróbce. 
  
Wszystko zaczyna się od zielonej kawy i jej jakości. Bazzara dbając o jakość oferowanych produktów musi również dbać o surowiec, czyli zieloną kawę. Staranna selekcja i wybór najlepszych na świecie plantacji pozwala na zakup ziaren, które po wypaleniu będą spełniać oczekiwania najbardziej wymagających kawoszy. Dzięki zdobytym kontaktom i atrakcyjnemu położeniu Bazzara zielone ziarno kupuje i wypala na świeżo, dzięki czemu do nas oraz klienta końcowego trafia świeża kawa o pełni smaku i aromatu. 
  
Wszystkie kawy Bazzara są wypalane zgodnie z tradycją i zachowaniem rzemieślniczych procedur. Kawy są wypalane w powolnym procesie trwającym od 15 do 18 minut. Warto zwrócić uwagę na fakt, iż każdy rodzaj ziarna jest palony oddzielnie tak by uzyskać idealną mieszankę. Utrzymanie wysokiej jakości oferowanych produktów to dla palarni Bazzara priorytet. Najpopularniejsze mieszanki tj. Piacerepuro oraz Dodicigrancru cieszą się ogromną sławą i uznaniem wśród naszych klientów. 



Pokaż więcej wpisów z Październik 2016

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel