Przepis na kawę - Pomarańczowa Mocha

2017-12-18
Przepis na kawę - Pomarańczowa MochaMamy dla Was kolejny bardzo ciekawy przepis na kawę z dodatkami Monin. Pomarańczowa Mocha to fantastyczna propozycja dla każdego miłośnika słodkości i wyśmienitej kawy. Przygotowanie kawy nie wymaga wiele czasu ani wysiłku, a efekty zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Możemy cieszyć się jej niezwykłym smakiem podczas mroźnych zimowych dni oraz podczas spotkań z przyjaciółmi. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem i korzystania z tak wspaniałej okazji. 

Składniki potrzebne do przygotowania kawy:


  • 2x espresso
  • spienione mleko
  • plasterek pomarańczy oraz kawałki gorzkiej czekolady do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Zaparz poprawne espresso i zmieszaj je z sosem Dark Chocolate Monin.
  2. Spień mleko wraz z syropem Orange Monin.
  3. Do wysokiej szklanki wlej najpierw espresso, później spienione mleko.
  4. Udekoruj kawę kawałkiem pomarańczy, wbijając go w ściankę szklanki oraz posyp kawę kawałkami gorzkiej czekolady. Do dekoracji możesz również użyć dwóch słomek.


Do przygotowania tego wspaniałego napoju idealnie sprawdzi się kawa ziarnista Zicaffe Professional Bar. Jest to mieszanka ziaren arabiki i robusty w proporcjach 50:50. Dość duży dodatek robusty sprawia, że w połączeniu z mlekiem i syropem, nasza kawa zachowa wspaniały intensywny i wyrazisty smak.


Pomarańczowa Mocha


Pokaż więcej wpisów z Grudzień 2017
Polecane
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel