Przepis na kawę - Orange Tiramisu Latte
![Przepis na kawę - Orange Tiramisu Latte](/data/include/img/news/1512376961.jpg)
Jest początek grudnia. Za oknami robi się coraz bielej, a wieczorami zaczynamy odczuwać pierwsze mrozy. To oznaka, że zima zbliża się wielkimi krokami. Co mamy zrobić, aby przyjemnie przeżyć zimne i ponure grudniowe dni? Możemy przygotować wyśmienitą kawę, która jednocześnie nas ogrzeje i rozweseli swoim wspaniałym smakiem. Przedstawiamy Wam przepis na kawę "Orange Tiramisu Latte" z syropami Monin.
Do przygotowania tej niezwykłej zimowej kawy będziemy potrzebować:
- 20 ml MONIN Syrop Tiramisu
- 20 ml MONIN Syrop Triple Sec Curacao
- 20 ml MONIN Sos Dark Chocolate
- 100 ml Gorącego Mleka
- 50 ml Śmietanki
- 1 Espresso
Przygotowanie:
- Wlej syrop MONIN Tiramisu na dno szklanki do latte
- Wlej espresso
- Delikatnie wlej spienione mleko
- Wlej syrop MONIN Triple Sec Curacao wraz z sosem MONIN Dark Chocolate oraz śmietanką do syfonu na bitą śmietanę
- Śmietanką udekoruj drinka wraz ze skórką pomarańczy
Przygotowując kawę Orange Tiramisu Latte z pewnością zachwycisz swoich znajomych i rodzinę. Jeśli pragniesz spróbować czegoś innego, to możesz użyć syropu Maple Spice zamiast syropu Triple Sec Curacao. Do przygotowania kawy Orange Tiramisu Latte idealnie będzie pasować kawa ziarnista Bazzara Dolcevivace z wyczuwalną nutą owoców i prażonych orzechów. Szczególnie do mlecznych specjałów polecamy mieszanki z dodatkiem robusty, która w połączeniu z mlekiem i syropami, podkreśli wspaniały smak kawy.
![Kawa ziarnista Bazzara DOLCEVIVACE 1kg](/pol_il_Kawa-ziarnista-Bazzara-DOLCEVIVACE-1kg-25_1.jpg
)
![Syrop CURACAO TRIPLE SEC MONIN 0,7 L](/pol_il_Syrop-CURACAO-TRIPLE-SEC-MONIN-0-7-L-1509.jpg
)