Przepis na kawę - Nugat Latte

Przepis na kawę - Nugat Latte
Przepis na kawę - Nugat Latte
Nugat to deser pochodzący z krajów arabskich, który jest połączeniem migdałów, orzechów laskowych, jajek i miodu. W Hiszpanii uchodzi za przysmak bożonarodzeniowy, a we Francji jest ceniony szczególnie za zawartość cukru lawendowego. Nugat to również doskonały dodatek do kawy, gdy pragniemy się zrelaksować. Jednak jak może smakować kawa o smaku nugatu? Skorzystaj z naszego przepisu na Nugat Latte z dodatkiem syropu Monin i przekonaj się, jak smakuje radość.

Składniki potrzebne do przygotowania kawy:

Nugat Latte

  • 20 ml Syropu Nugat Monin
  • 150 ml spienionego mleka 
  • 1 espresso
  • Bita śmietana

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiej szklanki wlej syrop Nougat Monin
  2. Dodaj espresso.
  3. Powoli wlej spienione mleko.
  4. Udekoruj bitą śmietaną.


Do przygotowania Nugat Latte idealnie posłuży nam kawa ziarnista Trismoka Caffe Brasil, która świetnie podkreśli niepowtarzalny smak kawy nawet w połączeniu z mlekiem i słodkim syropem Monin. Włoska kawa ziarnista pochodząca z palarni Trismoka jest połączeniem ziaren arabiki (70%) i robusty (30%) sprowadzanych z plantacji Brazylii, Kolumbii, Gwatemali, Kongo oraz Indii.


Polecane produkty w tym artykule
Pokaż więcej wpisów zStyczeń 2019
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel