Przepis na kawę - Miętowa Mocha

Przepis na kawę - Miętowa Mocha
Przepis na kawę - Miętowa Mocha
Miętowa Mocha to kawa mleczna z dodatkiem syropów Monin, które nadają jej zupełnie nowy charakter i sprawiają, że jest to wymarzony specjał wszystkich miłośników słodkich kaw. Doskonałe połączenie czekolady, syropu miętowego, spienionego mleka i wysokiej jakości włoskiej kawy to idealna propozycja w mroźne, zimowe dni. Poznaj przepis na Miętową Mochę i przygotuj swoją słodką kawę.

Składniki potrzebne do przygotowania kawy:

Miętowa Mocha
  • 60 ml Sosu Dark Chocolate Monin
  • 10 ml Syropu Green Mint Monin
  • 120 ml spienionego mleka 
  • 2 espresso

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiej szklanki wlej sos Dark Chocolate Monin
  2. Następnie dodaj syrop Green Mint Monin.
  3. Dodaj podwójne espresso.
  4. Powoli wlej spienione mleko, delikatnie mieszając całość.


Miętowa Mocha potrafi zachwycić każdego miłośnika słodkich specjałów kawowych, ale tylko wtedy, gdy użyjemy do jej przygotowania wysokiej jakości kawy. Taką kawą jest Caffe del Faro Espresso Italiano, która jest włoską mieszanką ziaren arabiki i robusty w proporcjach 35/65. Tak wysoka zawartość robusty sprawia, że kawa doskonale łączy się z mlekiem i słodkimi dodatkami, nie zatracając przy tym swoich właściwości.


Polecane produkty w tym artykule
Pokaż więcej wpisów zListopad 2018
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel