Przepis na kawę - Dyniowo-orzechowe cappuccino

Mleczne
Na ciepło
Z sosem
Dyniowo-orzechowe cappuccino to idealna kawa mleczna na ponure jesienne dni. Niepowtarzalny smak kawy wzbogaca syrop Monin o smaku orzecha macadamia oraz dyniowo-korzennym, a całość uzupełnia aksamitnie spienione mleko. Z taką kawą nawet deszczowe popołudnia stają się przyjemne. Poznaj przepis na kawę z dodatkiem syropów Monin i przygotuj ją w swoim domu, w zaledwie kilka minut.
4:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów
Składniki:
8 ml | Syropu Macadamia Monin |
20 ml | Syropu Pumpkin Spice Monin |
120 ml | Spienionego mleka |
1 | Espresso |
Sposób przygotowania
- Do filiżanki wlej syrop Macadamia Monin.
- Następnie dodaj syrop Pumpkin Spice Monin.
- Dodaj espresso.
- Powoli wlej spienione mleko.
- Udekoruj ulubioną posypką.
Doskonałe dyniowo-orzechowe cappuccino przygotujesz na bazie kawy ziarnistej Etno Cafe Italian Roast, która świetnie komponuje się z mlekiem i słodkimi dodatkami. Jest to ciemno palona stuprocentowa arabika, której ziarna pochodzą z Etiopii oraz Brazylii, a wypalane są we wrocławskiej palarni Etno Cafe.
Polecane produkty w tym artykule

( Brak opinii )
Syrop MACADAMIA MONIN 0,7 L - orzech makadamia
41,66 zł netto
44,99 zł
brutto
44,99 zł
899.80
pkt.

( Brak opinii )
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1kg
105,69 zł netto
130,00 zł
brutto
130,00 zł
2600
pkt.

( Brak opinii )
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 250g
29,27 zł netto
36,00 zł
brutto
36,00 zł
720
pkt.

( Brak opinii )
Syrop PUMPKIN SPICE MONIN 0,7 L - korzenno-dyniowy
41,66 zł netto
44,99 zł
brutto
44,99 zł
899.80
pkt.
Podziel się swoim komentarzem z innymi