Przepis na kawę - Ciasteczkowe Cappuccino

Mleczne
Na ciepło
Z sosem
Jeżeli uwielbiasz kawy mleczne ze słodkimi dodatkami, to koniecznie musisz poznać przepis na Ciasteczkowe Cappuccino. Ciasteczkowe Cappuccino to połączenie najwyższej jakości kawy pochodzącej z polskiej palarni Etno Cafe, spienionego mleka, sosu czekoladowego Monin oraz syropu Monin o smaku orzechowego ciasteczka. Nasz przepis pozwoli Ci przygotować tę wyśmienitą kawę z dodatkiem smakowych syropów Monin w zaledwie kilka minut.
3:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów
Składniki:
20 ml | Syropu Peanut Cookie Monin |
10 ml | Sosu Dark Chocolate Monin |
120 ml | Spienionego mleka |
1 | Espresso |
Sposób przygotowania
- Do szklanki wlej syrop Peanut Cookie Monin.
- Następnie dodaj sos dark Chocolate Monin.
- Wlej espresso.
- Powoli wlej spienione mleko.
Wykorzystując kawę ziarnistą Etno Cafe Italian Roast stworzymy doskonałe Ciasteczkowe Cappuccino. Jest to ciemno palona stuprocentowa arabika wypalona we wrocławskiej palarni, która świetnie komponuje się z mlekiem..
Polecane produkty w tym artykule

( Brak opinii )
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1kg
78,05 zł netto
96,00 zł
brutto
96,00 zł
1920
pkt.

( Brak opinii )
Syrop PEANUT COOKIE MONIN 0,7 l - orzechowe ciasteczko
32,40 zł netto
34,99 zł
brutto
34,99 zł
699.80
pkt.
Podziel się swoim komentarzem z innymi