Przepis na kawę - Blackcurrant Chocolate Coffee

2018-01-15
Przepis na kawę - Blackcurrant Chocolate CoffeeJest początek nowego roku, więc to normalne, że za oknem straszy nas nieznośny mróz. Ciężko z nim walczyć w pojedynkę, dlatego potrzebujesz do tego odpowiedniego sojusznika. Konesso podpowiada jak w szybki i prosty sposób ogrzać się w zimowe dni, równocześnie podnosząc poziom hormonu szczęścia. Blackcurrant Chocolate Coffe to połączenie słodkiej czekolady, wyrazistej kawy oraz wspaniałego kwaskowatego smaku czarnej porzeczki.

Blackcurrant Chocolate CoffeeSkładniki potrzebne do przygotowania kawy:


  • 15 ml Syropu Blackcurrant Monin
  • 20 ml Syropu Chocolate Monin
  • 150 ml mleka
  • 1 espresso

Sposób przygotowania:

  1. Wlej syrop Blackcurrant Monin do szklanki latte.
  2. Wlej syrop Chocolate Monin.
  3. Wlej spienione mleko.
  4. Dodaj espresso.


Do poprawnego przygotowania Blackcurrant Chocolate Coffee naszym zdaniem idealnie sprawdzi się kawa ziarnista Bazzara Dolcevivace. Jest to mieszanka najlepszych ziaren arabiki i robusty w stosunku 50:50. Tak wysoka zawartość robusty pozwala zachować wspaniały smak kawy nawet po dodaniu mleka i syropów.
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2018
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel