Przepis na czekoladę na gorąco z chili
Gorąca czekolada to słodki napój, który kocha każdy z nas. Nie tylko pozwoli nam poczuć się jak dziecko, ale również rozgrzeje w mroźne dni. Co Ty na to, żeby do Twojej ulubionej czekolady dodać szczyptę ostrej papryczki chili? Taka kompozycja rozpali Twoje zmysły i pozwoli Ci poczuć jesienno-zimowy klimat. Poznaj przepis na czekoladę na gorąco z chili i przygotuj ją w swoim domu w zaledwie kilka minut.
5:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów
Składniki:
| 200 ml | Mleka |
| 2 miarki | Czekolady Monbana Supreme |
| Szczypta | Chili |
Sposób przygotowania
- Mleko wlej do dzbanka.
- Dodaj czekoladę Monbana Supreme oraz szczyptę mielonej papryczki chili.
- Całość podgrzej w dyszy ekspresu ciśnieniowego lub postępuj, jak w przypadku budyniu, czyli wlej mleko do rondelka i podgrzewaj na kuchence, następnie wsyp wszystkie składniki i od tego momentu napowietrzaj wszystko trzepaczką.
Polecane produkty w tym artykule
( Brak opinii )
Czekolada na gorąco Monbana Supreme 1kg
97,55 zł netto
119,99 zł
brutto
119,99 zł
2399.80
pkt.
( Brak opinii )
Czekolada na gorąco Monbana Supreme - saszetka 25g
4,06 zł netto
4,99 zł
brutto
4,99 zł
99.80
pkt.
Podziel się swoim komentarzem z innymi