Doskonała lemoniada na każdą okazję

2016-05-12
Doskonała lemoniada na każdą okazjęSposób na orzeźwiającą lemoniadę, który prezentujemy poniżej z pewnością zachwyci Twoich gości czy znajomych. Lemoniada przygotowana w ten sposób na pewno stanie się Hitem lata!
   
Przygotowanie takiej lemoniady jest banalnie proste. Potrzebny jest szklany słój z kranikiem, lód, koncentrat Monin, świeże owoce oraz dowolne syropy Monin - lemoniada wygląda wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej. Idealny sposób na atrakcyjne wyeksponowanie zimnych napojów, które doskonale gaszą pragnienie. Takie lemoniady bardzo fajnie się sprawdzają w kawiarniach, pubach, na weselach czy różnego rodzaju eventach.   

Jak przygotować lemoniadę Monin? 

  • Na początku przygotuj słój, najlepiej przeźroczysty o dość dużej pojemności z wygodnym kranikiem, który ułatwi dozowanie lemoniady. Taki słój możesz znaleźć na naszej stronie www.konesso.pl/szklany_sloj   
  • Uzupełnij słój lodem do pełna
  • Dodaj koncentrat Monin według odpowiednich proporcji
  • Wlej do słoja 3 litry wody gazowanej lub niegazowanej (w zależności od przepisu)
  • Dodaj odpowiednie syropy Monin zgodnie z naszym przepisem lub według własnych upodobań
  • Dokładnie wymieszaj całość
  • Udekoruj całość dodając kawałki owoców, które najlepiej pasują do Twojej lemoniady
Lemoniady w słojach Monin

Poniżej kilka przepisów przystosowanych do słojów o pojemności 8,5 litra 
 

Lemoniada "Smak Lata" 
  • 250 ml puree owocowego Monin malina
  • 520 ml koncentratu Monin Lemonade Mix
  • 250 ml puree owocowego Monin truskawka
  • 2,5 litra wody niegazowanej
  • Lód do zapełnienia słoja
  • Owoce do przybrania - truskawka, malina, cytryna
  
  
Lemoniada "Letnia Słodycz"
  • 300 ml syropu Monin Herbata cytrynowa
  • 300 ml syropu Monin arbuz
  • 100 ml syropu Monin truskawka
  • 200 ml koncentratu Monin Rantcho
  • 3 litry wody niegazowanej
  • Lód do wypełnienia słoja
  • Owoce do ozdoby
Lemoniada " Leśny Brzask"
  • 350 ml syropu Monin gin
  • 350 ml syropu Monin imbir
  • 250 ml koncentratu Monin Rantcho
  • Lód do zapełnienia słoja
  • 3 litry wody niegazowanej
  • Owoce to przybrania
 
  
Lemoniada "Veneziano"
  • 200 ml koncentratu Monin Bitter
  • 350 ml soku pomarańczowego
  • 250 ml puree owocowego Monin truskawka
  • 1 litr wody niegazowanej
  • Lód do wypełnienia naczynia
  • Owoce do przybrania lemoniady
Pokaż więcej wpisów z Maj 2016

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel