KAWA ZIARNISTA
Kawa ziarnista Hard Beans Peru Cajamarca SHB+ 1kg - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona, peruwiańska arabika, która jest przeznaczona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Hard Beans Peru Cajamarca SHB + to kawa, w której smaku wyczujemy cytrusową kwasowość i urzekającą karmelową słodycz.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe Karmel
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do biura Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Butterworth & Son Burundi 250g - NIEDOSTĘPNY
Stuprocentowa arabika jakości specialty z angielskiej palarni Butterworth & Son. Kawa charakteryzuje się przyjemną owocową kwasowością o nutach limonki, śliwki i migdałów. Ziarna przeznaczone głównie do parzenia metodami alternatywnymi.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Hard Beans Gorilla Blend 1kg – NIEDOSTĘPNY
Wysokiej jakości mieszanka dwóch arabik od polskiej palarni Hard Beans Coffee Roasters. W jej składzie znajduje się arabika z Peru i Kolumbii. Kawa najlepiej się sprawdzi w formie espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Jabłko Migdały Żółte owoce
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Wroasters Rwanda Nyakizu 250g - NIEDOSTĘPNY
Polskiej produkcji kawa ziarnista jakości specialty. Polecana głównie do przygotowania metodami alternatywnymi takimi jak, chemex, drip, czy aeropress. Wyczujemy w niej głównie dojrzałe morele, trawę cytrynową lub czarną herbatę.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Kolumbia Alto de la Cruz 250g - NIEDOSTĘPNY
Polskiej produkcji kawa ziarnista jakości specialty. Polecana głównie do przygotowania metodami alternatywnymi takimi jak, chemex, drip, czy aeropress. Wyczujemy w niej głównie grejpfruta, karmel i owoce pestkowe.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Etiopia Gelana Abaya 250g - NIEDOSTĘPNY
Polskiej produkcji kawa ziarnista jakości specialty. Polecana głównie do przygotowania metodami alternatywnymi takimi jak, chemex, drip, czy aeropress. Wyczujemy w niej głównie nuty czekoladowo-herbaciane.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Kolumbia Oporapa 250g - NIEDOSTĘPNY
Polskiej produkcji kawa ziarnista jakości specialty. Polecana głównie do przygotowania metodami alternatywnymi takimi jak, chemex, drip, czy aeropress. Wyczujemy w niej głównie jabłko i karmel.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Tanzania Shilanga Amcos 250g - NIEDOSTĘPNY
Wysokiej jakości kawa z Tanzanii, która jest wypalana przez wrocławską palarnię. Shilanga Amcos to pierwsza kawa Wroasters przeznaczona do espresso. Odpowiednio przygotowana posiada nuty migdałów i czekolady deserowej.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Peru La Palma 250g - NIEDOSTĘPNY
Doskonała peruwiańska kawa, której ziarna zostały wypalone we wrocławskiej palarni. Odpowiednio zaparzona w dripie lub chemeksie ukaże przed nami nuty malin i cukru trzcinowego z aromatem czerwonej porzeczki.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Kolumbia Las Delicias 250g - NIEDOSTĘPNY
Wysokiej jakości ziarna kolumbijskiej arabiki, które wypalane są we Wrocławiu. Las Delicias rewelacyjnie sprawdzi się, gdy zaparzymy ją jedną z alternatywnych metod, takich jak drip, chemex czy aeropress.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Indonezja Gayo Toba 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palone ziarna indonezyjskiej arabiki, które proces palenia przechodzą we wrocławskiej palarni. Gayo Toba to wysokiej jakości kawa, która jest polecana głównie do alternatywnych metod parzenia takich jak chemex czy drip.
Przeczytaj dalejButterworth & Son Guatemala El Carrizal 250g - NIEDOSTĘPNY
Wysokiej jakości kawa palona w brytyjskiej palarni Butterworth & Son. Ziarna segmentu specialty są polecane głównie do alternatywnych metod parzenia takich jak aeropress, drip czy chemex.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Cornella Espresso Market Grade ECO 83 1kg - NIEDOSTĘPNY
Kawa z hiszpańskiej palarni Cornella, której ziarna pochodzą z ekologicznych plantacji. Grade 83 to stuprocentowa arabika, która najlepiej smakuje bez dodatku mleka w postaci espresso lub kawy czarnej.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Hiszpania
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Suszone owoce Lukrecja Karmel
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Cornella Espresso Market Grade Decaf ECO 78 500g - NIEDOSTĘPNY
Bezkofeinowa kawa, której ziarna pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw. Producentem kawy jest hiszpańska palarnia Cornella. Kawa najlepiej smakuje w formie kawy czarnej lub espresso i nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Bezkofeinowa
- Palarnia: Hiszpania
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Cornella Coffee Service Market Grade Fairtrade 59 1kg - NIEDOSTĘPNY
Pochodząca z hiszpańskiej palarni kawa, która jest mieszanką ziaren arabiki i robusty w proporcjach 20/80. Kawa posiada wysoką zawartość kofeiny, a w jej smaku dominuje intensywna gorycz. Najlepiej komponuje się z mlekiem.
Przeczytaj dalej- Skład: 20% Arabika, 80% Robusta
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Stopień palenia: Średni
- Palarnia: Hiszpania
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Gorycz: Mocna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Certyfikat: Fairtrade
Kawa ziarnista Hard Beans Brazylia Samambaia Yellow Bourbon Espresso 1kg – NIEDOSTĘPNY
W smaku Hard Beans Samambaia Yellow Bourbon Espresso możemy wyczuć nuty czerwonych jabłek, ciasteczek orzechowych oraz krówkową słodycz. Jest to stuprocentowa arabika przeznaczona do przygotowania w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Kawa czarna Espresso
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czerwone jabłko Orzechowe ciasteczka Krówka
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Gorycz: Delikatna
- Crema: Trwała
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Trismoka Caffe Costa Rica 450g - NIEDOSTĘPNY
Średnio palone ziarna arabiki pochodzące z regionu Tarrazu w Kostaryce. Kawa sprawdzi się w formie espresso i dużej kawy czarnej, a najlepiej przygotowuje się ją w ekspresach ciśnieniowych. Trismoka Costa Rica zawiera niski poziom kofeiny.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 450 g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kakao Przyprawy
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Trismoka Caffe Kilimanjaro 450g - NIEDOSTĘPNY
Kawa z włoskiej palarni Trismoka, której ziarna pochodzą z północno-wschodniej Tanzanii. Jest to stuprocentowa arabika, która sprawdzi się w postaci espresso lub dużej kawy czarnej. Trismoka Caffe Kilimanjaro polecana jest do ekspresów ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 450 g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Morela Śliwka
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
BIO Kawa ziarnista Trismoka Caffe Nicaragua 450g - NIEDOSTĘPNY
Ziarna tej kawy pochodzą z ekologicznych upraw, które znajdują się w Nikaragui. Jest to średnio palona jednorodna arabika. Kawa Trismoka Nicaragua BIO najlepiej sprawdzi się w formie espresso, które posiada lekko kwaskowaty posmak.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 450 g
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Kakao Orzechy Suszona śliwka
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Butterworth & Son El Salvador Jose Francisco 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona jednorodna arabika, której ziarna pochodzą z Salwadoru. Kawa najlepiej sprawdzi się z alternatywnymi metodami parzenia. W jej smaku wyczujemy słodkie nuty owocowe.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Butterworth & Son Guatemala Misaela Silvestre 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa jakości specialty, która najlepiej sprawdza się w alternatywnych metodach parzenia. Odpowiednio przygotowana posiada wysoką kwasowość i możemy w niej wyczuć przyjemne owocowe nuty.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista JAVA KOSTARYKA SAN MARCOS 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa, która rewelacyjnie sprawdzi się po przygotowaniu alternatywnymi metodami parzenia. Jest to jednorodna arabika pochodząca z Tarrazu w Kostaryce. W jej smaku możemy wyczuć pomarańczę, żurawinę, winogrona i kakao.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista JAVA SILTEPEC JAGUAR MEXICO 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa, która doskonale sprawdzi się po przygotowaniu alternatywnymi metodami parzenia. Jest to mieszanka arabik pochodzących z Meksyku. W jej smaku możemy wyczuć śliwki, brzoskwinie i mleczną czekoladę.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista LaCava Bella Crema 1kg - NIEDOSTĘPNY
Kawa z polskiej palarni LaCava, która została wypalona w typowo włoski, ciemny sposób. Jest to mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 50/50 i posiada wysoką zawartość kofeiny. Jest to kawa, która doskonale pobudzi o poranku.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Skład: 50% Arabika, 50% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Gorycz: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Mus czekoladowy Krem kakaowy Prażone orzechy
- Crema: Trwała
Kawa ziarnista LaCava Gran Lattina 1kg - NIEDOSTĘPNY
Mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 75/25 pochodząca z polskiej palarni LaCava. Kawa jest przeznaczona do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych. Sprawdzi się w formie espresso oraz kaw mlecznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 75% Arabika, 25% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Czekolada Migdały Masło orzechowe
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista LaCava San Lorenzo 1kg - NIEDOSTĘPNY
Mieszanka brazylijskiej i peruwiańskiej arabiki, która została wypalona przez polską palarnię LaCava. San Lorenzo to bardzo lekka i owocowa kawa, z której przygotujemy doskonałe espresso. Kawa posiada niską zawartość kofeiny.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Śliwka Figa Czekolada Agrest
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista LaCava Dolce Crema 1kg - NIEDOSTĘPNY
90% tej mieszanki stanowią ziarna arabiki z Brazylii, Kolumbii i Hondurasu, a 10% to wysokiej jakości robusta. Dolce Crema sprawdzi się w każdej postaci, ale polecamy ją do przygotowania espresso, które posiada słodki owocowy smak.
Przeczytaj dalej- Skład: 90% Arabika, 10% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia Honduras
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czereśnie Rum Krem z ciemnej czekolady
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista LaCava Braziliana 1kg - NIEDOSTĘPNY
Pochodząca z polskiej palarni LaCava najwyższej jakości mieszanka brazylijskich arabik.Jest to średnio palona kawa, przeznaczona do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych. Doskonale sprawdzi się w formie aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Orzechy Migdały Karmel
Kawa ziarnista LaCava Blue 1kg - NIEDOSTĘPNY
Mieszanka brazylijskiej oraz indyjskiej arabiki, która została stworzona przez polską palarnię LaCava. Blue jest polecana do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych i zachwyci nas podana w formie aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indie
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Konfitury Karmel Miód Czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista LaCava Brasil Fazenda Santa Ines 250g - NIEDOSTĘPNY
Brazylijskie ziarna arabiki odmiany Yellow Bourbon, które zostały jasno wypalone w polskiej palarni LaCava. Santa Ines jest polecana szczególnie do wszystkich alternatywnych metod parzenia kawy takich jak chemex, czy drip.
Przeczytaj dalej