KAWA ZIARNISTA
Kawa ziarnista LaCava Honduras Nelly Orellana 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa z polskiej palarni LaCava, której ziarna pochodzą z honduraskich upraw. Są to wysokiej jakości ziarna arabiki odmiany Catuai, które otrzymały aż 87 punktów w teście jakości. Kawa doskonale się sprawdzi do przygotowania w chemeksie lub dripie.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista LaCava Ethiopia Duromina 250g - NIEDOSTĘPNY
Wysokiej jakości stuprocentowa arabika z polskiej palarni LaCava, której ziarna pochodzą z etiopskich plantacji. Kawa jest polecana szczególnie do przygotowania alternatywnymi metodami parzenia takimi jak chemex czy drip.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista LaCava Kenya Gikanda Ndaroini 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa jakości specialty, której ziarna pochodzą z Kenii, a zostały wypalone przez polską palarnię LaCava. Gikanda Ndaroini jest polecana do alternatywnych metod parzenia takich jak chemex, drip czy aeropress.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Cellini Prestigio 1kg
Cellini Prestigio to włoska kawa ziarnista, która jest połączeniem wysokiej jakości arabik z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Jest to kawa, która najlepiej sprawdzi się w postaci aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Prestigio 500g
Włoska kawa ziarnista, która jest połączeniem wysokiej jakości arabik z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Cellini Prestigio najlepiej sprawdzi się w postaci aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema e Aroma 1kg
Włoska mieszanka arabiki i robusty, która świetnie sprawdzi się do przygotowania kaw mlecznych oraz czarnych. Cellini Crema e Aroma nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema e Aroma 500g
Cellini Crema e Aroma to wysokiej jakości mieszanka arabiki i robusty, która świetnie sprawdzi się do przygotowania kaw mlecznych oraz czarnych. Jest to kawa, która nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Fino 1kg
Cellini Fino to włoska kawa, która nie zawiera szkodliwych ochratoksyn, a jej ziarna pochodzą z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Jest to stuprocentowa arabika polecana do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema Speciale 1kg
Mieszanka ziaren arabiki i robusty w proporcjach 60/40, która jest pozbawiona szkodliwej ochratoksyny. Cellini Crema Speciale posiada wysoką zawartość kofeiny i posłuży nam do przygotowania różnych kaw mlecznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Latte Espresso
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Classico 1kg
Włoska kawa, która idealnie sprawdzi się w formie espresso, americano oraz kaw z dodatkiem spienionego mleka.Cellini Classico to mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 70/30 i nie posiada szkodliwej ochratoksyny.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Lavazza Gran Riserva 1kg
Włoska mieszanka ziaren pochodzących z Brazylii, Indonezji oraz Indii. Jest to mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 80/20, która została wypalona średnio, dzięki czemu posiada wspaniały aksamitny, słodki smak.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Indonezja Indie
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Wyczuwalne smaki: Syrop klonowy Orzechy włoskie
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Wroasters Costa Rica Espirito de San Luis 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palone ziarna segmentu specialty, które zostały przygotowane przez polską palarnię kawy Wroasters. Espirito de San Luis doskonale sprawdzi się do parzenia alternatywnymi metodami takimi jak chemex, drip czy aeropress.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Wroasters Kenia Kirimhiga 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palone ziarna segmentu specialty, które zostały przygotowane przez polską palarnię kawy Wroasters. Kirimhiga doskonale sprawdzi się do parzenia alternatywnymi metodami takimi jak chemex, drip czy aeropress.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Java RWANDA GITESI 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palone ziarna segmentu specialty, które pochodzą z afrykańskiego kraju - Rwandy. Kawa doskonale sprawdzi się we wszystkich alternatywnych metodach parzenia, a w jej smaku wyczujemy pełno słodkich owoców.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Java BURUNDI MUNYINYA 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa segmentu specialty, która jest polecana do alternatywnych metod parzenia takich jak chemex, drip czy aeropress. Burundi Munyinya posiada wspaniały owocowy smak, w którym możemy wyczuć morelę, ananasa oraz czerwone winogrona.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Butterworth & Son Myanmar 200g - NIEDOSTĘPNY
Wyjątkowe połączenie różnych odmian birmańskich arabik wypalonych w jasny sposób przez brytyjską palatnię Butterworth & Son. Myanmar łączy w sobie słodkie nuty owoców z czekoladą i orzechami oraz doskonale nada się do alternatywnych metod parzenia.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Butterworth & Son Costa Rica Sabanilla de Alajuela 250g - NIEDOSTĘPNY
Kostarykańska stuprocentowa arabika, która została wypalona w brytyjskiej palarni Butterworth&Son. Sabanilla posiada przyjemny słodki smak i jest polecana do przygotowania alternatywnymi metodami parzenia kawy.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista Johan & Nyström Colombia Narino 250g - NIEDOSTĘPNY
Kolumbijska arabika wysokiej jakości pochodząca ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Colombia Narino doskonale sprawdzi się do parzenia alternatywnymi metodami takimi jak chemex, drip czy aeropress. W jej smaku możemy wyczuć owocową słodycz.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Szwecja
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Kawa czarna Espresso
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Karmel Migdały Brzoskwinie Czerwony grejpfrut
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
Kawa ziarnista Johan & Nyström Urban Juice 500g - NIEDOSTĘPNY
Ciemno palona stuprocentowa arabika pochodząca ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Urban Juice nadaje się do przygotowania espresso w ekspresie kolbowym, ale również do parzenia w dripie. W jej smaku wyczujemy kakao i orzechu włoskie.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Szwecja
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Słodycz: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Kakao Orzechy
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Dripper Chemex
Kawa ziarnista Johan & Nyström Espresso Isola 500g - NIEDOSTĘPNY
Średnio palona mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 85/15, która pochodzi ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Espresso Isola doskonale nadaje się do przygotowania włoskiego espresso i najlepiej smakuje bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 85% Arabika, 15% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Szwecja
- Opakowanie: 500g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Etiopia Indie Uganda Nikaragua
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Migdały Karmelizowane owoce
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny Ekspres kolbowy
Kawa ziarnista Johan & Nyström Fundamental Espresso 500g - NIEDOSTĘPNY
Fundamental Espresso to średnio palona arabika jakości specialty pochodząca ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Jest to kawa polecana głównie do parzenia espresso z ekspresów ciśnieniowych. W jej smaku wyczujemy słodycz nugatu i nektarynki.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Szwecja
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 500g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Burundi Peru
- Słodycz: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Nektarynka Nugat
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Johan & Nyström Verde 500g - NIEDOSTĘPNY
Kawa ziarnista pochodząca ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Verde to mieszanka ziaren arabiki i robusty w proporcjach 84/16 i doskonale sprawdzi się w formie espresso oraz mlecznych specjałów typu cappuccino i latte.
Przeczytaj dalej- Skład: 84% Arabika, 16% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Szwecja
- Opakowanie: 500g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Johan & Nyström Fika 500g - NIEDOSTĘPNY
Stuprocentowa arabika, która została wypalona przez szwedzka palarnię Johan & Nystrom. Fika została stworzona, aby kultywować szwedzką tradycję przerwy na kawę, która jest nazywana właśnie Fiką. Ta kawa doskonale sprawdzi się jako espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Szwecja
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 500g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Kakao
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Lavazza Tierra Brazil Professional 1kg - NIEDOSTĘPNY
Mieszanka arabiki i robusty, której ziarna pochodzą z brazylijskich plantacji. Lavazza Tierra Brazil Professional posiada wysoki poziom kofeiny, a w jej smaku możemy wyczuć słodką nutę karmelu połączoną z goryczą prażonych płatków.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Przeznaczenie : Do biura Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Cappuccino Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Mocna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Toffi Prażone płatki
- Crema: Trwała
- Certyfikat: Rainforest Alliance
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Lavazza Tierra Brazil Espresso 1kg – NIEDOSTĘPNY
Lavazza Tierra Brazil Espresso składa się z ziaren arabiki oraz robusty w proporcjach 70/30. Jest to kawa, która doskonale nadaje się do przygotowania intensywnego espresso oraz kaw mlecznych typu cappuccino.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Przeznaczenie : Do biura Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Mocna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Kakao
- Crema: Gęsta
- Certyfikat: Rainforest Alliance
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Lavazza Suerte 1kg - NIEDOSTĘPNY
Lavazza Suerte aż w 90% składa się z ziaren robusty, co sprawia, że posiada wysoką zawartość kofeiny. Ta mieszanka posiada bardzo intensywny smak, w którym wyczujemy drewniane oraz tytoniowe nuty.
Przeczytaj dalej- Skład: 10% Arabika, 90% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Przeznaczenie : Do biura Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Słodycz: Delikatna
- Gorycz: Mocna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Wyczuwalne smaki: Liść tytoniu Szlachetne drewno
Kawa ziarnista Wroasters Los Pinos 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona nikaraguańska arabika Single Origin, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Wroasters Los Pinos posiada przyjemny słodki smak, w którym wyczujemy nuty owoców tropikalnych.
Przeczytaj dalej- Gorycz: Delikatna
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Kawa czarna
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Karmel Wiśnia Czekolada Owoce tropikalne
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
Kawa ziarnista LaCava Brasil Fazenda Rainha 1kg - NIEDOSTĘPNY
Kawa jakości specialty polecana głównie do przygotowania espresso i kaw mlecznych. LaCava Brasil Fazenda Rainha posiada delikatnie kwasowy smak zwieńczony przyjemną słodyczą soczystej wiśni.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Orzechy Ciemna czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
Kawa ziarnista LaCava Brasil Monte Belo 1kg - NIEDOSTĘPNY
Kawa ziarnista jakości specialty, która została stworzona do przygotowania doskonałego espresso. LaCava Brasil Monte Belo posiada przyjemny, słodki smak, w którym możemy wyczuć nuty orzechów, czekolady czy suszonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Migdały Suszone owoce Czekolada
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista LaCava Brasil Fazenda Rainha 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa jakości specialty polecana głównie do przygotowania espresso i kaw mlecznych. LaCava Brasil Fazenda Rainha posiada delikatnie kwasowy smak zwieńczony przyjemną słodyczą soczystej wiśni.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Orzechy Ciemna czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego



