Kawy z wyczuwalnym smakiem czerwonej pomarańczy
Kawa ziarnista Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha 1kg
Stuprocentowa arabika jakości specialty, której ziarna pochodzą z brazylijskich plantacji. Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha jest przeznaczona do przygotowania aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Dostępne opakowania: 1000g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Czerwona pomarańcza
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha 250g
Stuprocentowa arabika jakości specialty, której ziarna pochodzą z brazylijskich plantacji. Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha jest przeznaczona do przygotowania aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Dostępne opakowania: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Czerwona pomarańcza
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Roastains Etiopia Smooth Talker 250g
Jasno palona arabika jakości Specialty z Etiopii, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Roastains Etiopia Smooth Talker posiada przyjemny smak z wyczuwalną nutą czerwonej pomarańczy, grejpfruta i jaśminu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona pomarańcza Różowy grejpfrut Jaśmin
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Specialty Qualia Kenia Rungeto Kii 250 g
Jasno palona kenijska arabika jakości specialty, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Qualia Kenia Rungeto Kii posiada słodki smak z wyczuwalną nutą porzeczki i czerwonej pomarańczy.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona porzeczka Czerwona pomarańcza
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista COFFEE PLANT Chocolate Bomb 250g
Średnio palona brazylijska arabika jakości specialty przeznaczona do przygotowania espresso. COFFEE PLANT Chocolate Bomb posiada intensywnie czekoladowy smak z nutami mango i czerwonej pomarańczy.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Mango Czerwona pomarańcza
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Dobra Gwatemala Florencia 200g
Jasno palona arabika Single Origin z Gwatemali przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Dobra Gwatemala Florencia posiada słodki smak z nutami czarnego bzu, czerwonej pomarańczy i cukierków Skittles.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarny bez Czerwona pomarańcza Cukierki
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista HAYB Gwatemala Buenos Aires 250g
Jasno palona gwatemalska arabika Single Origin przeznaczona do przelewowych metod parzenia. HAYB Gwatemala Buenos Aires posiada słodki smak z nutami mlecznej czekolady, pomarańczy i syropu daktylowego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Syrop daktylowy Czerwona pomarańcza Mleczna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Qualia Kolumbia Finca La Indonesia - Maracaturra Washed 250g
Jasno palona kolumbijska arabika jakości Specialty do przelewowych metod parzenia. Finca La Indonesia - Maracaturra Washed posiada słodki smak z nutą czerwonej pomarańczy, grejpfruta, limonki i kwiatów.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona pomarańcza Różowy grejpfrut Limonka Kwiaty
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Czerwona pomarańcza wyczuwalna w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla czerwonej pomarańczy. Kawy z wyczuwalnym smakiem czerwonej pomarańczy możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.