Kawy z wyczuwalnym smakiem czerwonej pomarańczy
Kawa ziarnista Java KOSTARYKA FINCA CHAYOTE 250g
Jasno palona kawa jakości speciality, której ziarna pochodzą z Kostaryki. Java Kostaryka Finca Chayote posiada przyjemny, słodki smak, w którym wyczujemy nuty czerwonej pomarańczy, orzechów włoskich i czereśni.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona pomarańcza Orzechy Czereśnie
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Java ETIOPIA KOCHERE WIBETI 2 250g
Jasno palona 100% arabika jakości specialty pochodząca z Etiopii. Java Etiopia Kochere Wibeti 2 jest stworzona do alternatywnych metod parzenia i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalną nutą kwasowości.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Wyczuwalne smaki: Czerwona pomarańcza Trawa cytrynowa Herbata Assam
- Crema: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Java KONGO SOPACDI KILUKU 250g
Jasno palona kawa jakości specialty, która doskonale sprawdzi się do alternatywnych metod parzenia. Java Kongo Sopacdi Kiluku posiada kwaskowaty smak z wyraźnymi nutami czerwonej porzeczki, rabarbaru i czerwonej pomarańczy.
Przeczytaj dalej- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona porzeczka Rabarbar Czerwona pomarańcza
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Demokratyczna Republika Konga
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha 1kg
Stuprocentowa arabika jakości specialty, której ziarna pochodzą z brazylijskich plantacji. Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha jest przeznaczona do przygotowania aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Czerwona pomarańcza
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha 250g
Stuprocentowa arabika jakości specialty, której ziarna pochodzą z brazylijskich plantacji. Coffeelab Brazil Yellow Bourbon Fazenda Rainha jest przeznaczona do przygotowania aromatycznego espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Czerwona pomarańcza
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Czerwona pomarańcza wyczuwalna w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla czerwonej pomarańczy. Kawy z wyczuwalnym smakiem czerwonej pomarańczy możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.