MRC.
Kawa ziarnista MRC. Brazylia 250g
Średnio palona brazylijska arabika przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Brazylia posiada subtelnie słodki smak z nutami czerwonych owoców, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone owoce Karmel Orzechy Cukier trzcinowy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Brazylia 1kg
Średnio palona brazylijska arabika przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Brazylia posiada subtelnie słodki smak z nutami czerwonych owoców, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone owoce Orzechy Karmel Cukier trzcinowy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Cappuccino Blend 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i Kolumbii przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Cappuccino Blend posiada słodki smak z nutami czekolady, karmelu i czerwonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone owoce Karmel Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Cappuccino Blend 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i Kolumbii przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Cappuccino Blend posiada słodki smak z nutami czekolady, karmelu i czerwonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone owoce Karmel Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC & Konesso Kolumbia Excelso 250g
Wspaniały owoc współpracy palarni MRC. & Konesso, jednorodna Kolumbia Excelso, która została poddana obróbce omniroast. Świetnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub metodzie przelewowej. Wyjątkowo słodka, przyjemnie kwasowa i soczysta!
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jagody Skórka pomarańczy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista MRC.& Konesso Kolumbia Excelso 1kg
Pierwszy owoc współpracy palarni MRC. & Konesso, wyjątkowa Kolumbia Excelso, która została poddana obróbce omniroast. Przygotujesz ją w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub metodą przelewową. Soczysta, słodka, przyjemnie kwasowa i pełna słońca!
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Jagody Skórka pomarańczy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
ZESTAW - MRC & Konesso Kolumbia Excelso 250g + Młynek do kawy Timemore Chestnut C2 FOLD
Kawa ziarnista MRC & Konesso Kolumbia Excelso w zestawie z ręcznym młynkiem do kawy Timemore Chestnut C2 FOLD.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jagody Skórka pomarańczy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista MRC. Nikaragua 250g
Średnio palona arabika z Nikaragui przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Nikaragua posiada wyraźnie słodki smak z nutami grejpfruta, orzechów i czarnej herbaty.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Różowy grejpfrut Orzechy Czarna herbata
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Gwatemala 250g
Średnio palona arabika z Gwatemali przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Gwatemala posiada lekko kwaskowy smak z nutą czerwonego winogrona, karmelu i orzechów makadamia.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone winogrona Karmel Makadamia
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Espresso Blend 250g
Średnio palona mieszanka słodkich arabik przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Espresso Blend posiada słodki smak z nutami grejpfruta, czerwonych owoców, karmelu, orzechów i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Różowy grejpfrut Karmel Czerwone owoce Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Nikaragua
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Nikaragua 1kg
Średnio palona arabika z Nikaragui przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Nikaragua posiada wyraźnie słodki smak z nutami grejpfruta, orzechów i czarnej herbaty.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Różowy grejpfrut Orzechy Czarna herbata
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Gwatemala 1kg
Średnio palona arabika z Gwatemali przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Gwatemala posiada lekko kwaskowy smak z nutą czerwonego winogrona, karmelu i orzechów makadamia.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone winogrona Karmel Makadamia
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista MRC. Espresso Blend 1kg
Średnio palona mieszanka słodkich arabik przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Espresso Blend posiada słodki smak z nutami grejpfruta, czerwonych owoców, karmelu, orzechów i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Różowy grejpfrut Czerwone owoce Karmel Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Nikaragua
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa Ziarnista MRC. DeCaf 250g - bezkofeinowa
MRC. DeCaf to bezkofeinowa mieszanka arabik z Ameryki Południowej i Środkowej, przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia kawy, idealnie będzie smakowała również zaparzona w kawiarce.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Bezkofeinowa
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmelizowane orzechy Słód
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Południowa Ameryka Środkowa
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów
Marcin Rusnarczyk wprowadza nas w głąb kawowego świata. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów zdradzi ci wszystkie sekrety kawy.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Książka
MRC. to polska palarnia kawy założona przez wyjątkowo zasłużonych dla polskiej i europejskiej sceny kawowej specjalistów. Marcin Rusnarczyk - Mistrz Polski Baristów, Sędzia Polskich i Międzynarodowych Mistrzostw Baristów. Autor książki „Sekrety Kawy Poradnik dla Amatorów i Profesjonalistów”. Wieloletni trener baristów z branżą kawową związany od 20 lat. Tom Obracaj to osoba związana z branżą kawową od prawie 40 lat - Doradca ICO (International Coffee Organization), Współzałożyciel i Prezydent SCAE Speciality Coffee Organization of Europe, Sędzia sensoryczny Mistrzostw Świata Baristów, Inicjator i organizator Polskich Mistrzostw Barista, Twórca i organizator Olimpiady Kawy ®, Trader na londyńskiej giełdzie kawy LCE (London Coffee Exchange). To właśnie oni z czuwają nad jakością i produkcją kaw MRC.
Znajomość Toma i Marcina zaczęła się 20 lat temu. Parę lat później, Tom Obracaj organizował kolejne Mistrzostwa Polski Baristów i namówił Marcina Rusnarczyka, by ten wziął w nich udział. To był rok 2005. Marcin wystartował i wygrał. Od tego czasu, Panowie widywali się w różnych kawowych kontekstach, często rozważając współpracę, by w końcu powiedzieć sobie TAK. Różni ich wiele, ale łączy DOBRA KAWA, czyli to, co w tej relacji najważniejsze. Choć i w tym temacie mamy do czynienia z prawdziwie włoskim “małżeństwem”, dynamicznym i burzliwym, gdzie każdy ma swój punkt widzenia, ale potrafi się dogadać z drugim w oparciu o wzajemny szacunek i wieloletnią przyjaźń.
Kawa przeznaczona do produkcji mieszanek MRC. kontrolowana jest od samego początku jej uprawy - od ziarna – tego zasadzonego w ziemi, do ziarna, które starannie selekcjonują i odpowiednio wypalają. Wiedzą też, jak z tego ziarna ostatecznie wycisnąć to, co najlepsze i jak je zaparzyć, by w filiżance kawy odnaleźć upragnione aromaty.
Bogate doświadczenie handlu surową kawą na światowym rynku pozwala na bezpieczny zakup wysoko gatunkowych ziaren ze sprawdzonych plantacji. Kawa MRC. wypalana jest tradycyjną metodą w piecu bębnowym, dzięki której zachowany jest wyjątkowy charakter ziarna: smak i aromat zależny od regionu uprawy i obróbki, jakiej została poddana kawa. Kawy poddawane są szeregu kontroli jakości produktów przez cały proces technologiczny. To dzięki temu kawy Tom caffe zachowują najwyższą jakość. Kawa palona jest na bieżąco, co oznacza, że produkt, który do Ciebie dotrze, możesz śmiało nazwać kawą świeżo paloną.