MRC.

ilość znalezionych towarów: 11

      MRC. to polska palarnia kawy założona przez wyjątkowo zasłużonych dla polskiej i europejskiej sceny kawowej specjalistów. Marcin Rusnarczyk - Mistrz Polski Baristów, Sędzia Polskich i Międzynarodowych Mistrzostw Baristów. Autor książki „Sekrety Kawy Poradnik dla Amatorów i Profesjonalistów”. Wieloletni trener baristów z branżą kawową związany od 20 lat. Tom Obracaj to osoba związana z branżą kawową od prawie 40 lat - Doradca ICO (International Coffee Organization), Współzałożyciel i Prezydent SCAE Speciality Coffee Organization of Europe, Sędzia sensoryczny Mistrzostw Świata Baristów, Inicjator i organizator Polskich Mistrzostw Barista, Twórca i organizator Olimpiady Kawy ®, Trader na londyńskiej giełdzie kawy LCE (London Coffee Exchange). To właśnie oni z czuwają nad jakością i produkcją kaw MRC.

      Znajomość Toma i Marcina zaczęła się 20 lat temu. Parę lat później, Tom Obracaj organizował kolejne Mistrzostwa Polski Baristów i namówił Marcina Rusnarczyka, by ten wziął w nich udział. To był rok 2005. Marcin wystartował i wygrał. Od tego czasu, Panowie widywali się w różnych kawowych kontekstach, często rozważając współpracę, by w końcu powiedzieć sobie TAK. Różni ich wiele, ale łączy DOBRA KAWA, czyli to, co w tej relacji najważniejsze. Choć i w tym temacie mamy do czynienia z prawdziwie włoskim “małżeństwem”, dynamicznym i burzliwym, gdzie każdy ma swój punkt widzenia, ale potrafi się dogadać z drugim w oparciu o wzajemny szacunek i wieloletnią przyjaźń.

      Kawa przeznaczona do produkcji mieszanek MRC. kontrolowana jest od samego początku jej uprawy - od ziarna – tego zasadzonego w ziemi, do ziarna, które starannie selekcjonują i odpowiednio wypalają. Wiedzą też, jak z tego ziarna ostatecznie wycisnąć to, co najlepsze i jak je zaparzyć, by w filiżance kawy odnaleźć upragnione aromaty.

      Bogate doświadczenie handlu surową kawą na światowym rynku pozwala na bezpieczny zakup wysoko gatunkowych ziaren ze sprawdzonych plantacji. Kawa MRC. wypalana jest tradycyjną metodą w piecu bębnowym, dzięki której zachowany jest wyjątkowy charakter ziarna: smak i aromat zależny od regionu uprawy i obróbki, jakiej została poddana kawa. Kawy poddawane są szeregu kontroli jakości produktów przez cały proces technologiczny. To dzięki temu kawy Tom caffe zachowują najwyższą jakość. Kawa palona jest na bieżąco, co oznacza, że produkt, który do Ciebie dotrze, możesz śmiało nazwać kawą świeżo paloną.

      pixel