HARDY
Kawa ziarnista Hardy Milano 1kg
Mieszanka arabiki i robusty przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Hardy Milano posiada kwaskowy smak z wyczuwalną nutą ciemnej czekolady, chleba tostowego i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 90% Arabika, 10% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Chleb tostowy Ciemna czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras Indie
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Hardy Universo 1kg
Ciemno palona 100% robusta przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Hardy Universo posiada intensywny smak z nutami przypraw, lukrecji i drzewa sandałowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Lukrecja Przyprawy Drzewo sandałowe
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Wybrzeże Kości Słoniowej Wietnam Kamerun
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Hardy Peru 100% Arabica BIO Single Origin 1kg
100% peruwiańska arabika przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Hardy Peru 100% Arabica BIO Single Origin posiada lekko kwaskowy smak z nutą chleba tostowego, czekolady mlecznej, karmelu i dżemu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Chleb tostowy Mleczna czekolada Karmel Dżem
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Hardy Zanzibar 1kg
Mieszanka arabiki i robusty z Peru i Tanzanii przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Hardy Zanzibar BIO posiada intensywny smak z nutami chleba tostowego, cynamonu, fiołków i świeżych kwiatów.
Przeczytaj dalej- Skład: 75% Arabika, 25% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Cynamon Kwiaty Chleb
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru Tanzania
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Hardy Europa 1kg
Mieszanka wysokiej jakości arabiki i robusty z plantacji Hondurasu, Brazylii, Wietnamu i Afryki. Hardy Europa posiada intensywny smak z nutami chleba tostowego, kakao, karmelu i owoców kandyzowanych.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Chleb tostowy Kakao Owoce kandyzowane Karmel
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras Kamerun Wybrzeże Kości Słoniowej Wietnam
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Hardy to włoska palarnia z Milanu, która od 1954 roku specjalizuje się w dzieleniu rodzinnym włoskim skarbem, jakim jest kawa o bogatym, intensywnym aromacie — espresso. Efrem i Lindo — najpierw założyli kawiarnie i raczyli włoskim specjałem swoich bywalców. Pragnąc świadomie kształtować smak podawanej kawy, założyli palarnię. Chcieli podzielić się ze smakoszami kawy, własnymi, wysokiej jakości, starannie wyselekcjonowanymi mieszankami. Tak powstała firma i kawa Hardy, która stała się synonimem kawy w Mediolanie i Włoszech. Dla Hardy espresso to sztuka.