Kawy z wyczuwalnym smakiem makadamia
Kawa ziarnista MRC. Gwatemala 250g
Średnio palona arabika z Gwatemali przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Gwatemala posiada lekko kwaskowy smak z nutą czerwonego winogrona, karmelu i orzechów makadamia.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone winogrona Karmel Makadamia
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista MRC. Gwatemala 1kg
Średnio palona arabika z Gwatemali przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. MRC. Gwatemala posiada lekko kwaskowy smak z nutą czerwonego winogrona, karmelu i orzechów makadamia.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czerwone winogrona Karmel Makadamia
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Oro Caffe Guatemala 100% Arabica 250g
Wysokiej jakości arabika Single Origin z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Oro Caffe Guatemala 100% Arabica charakteryzuje się wyraźną kwasowością. Możemy wyczuć w niej nuty brzoskwini i orzechów makadamia.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Włochy
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Brzoskwinie Makadamia
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Coffee Grange Brasil Fazenda Sitio Pagung – Fine Robusta 250g
Brazylijska Fine Robusta przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Brasil Fazenda Sitio Pagung ma zbalansowany smak. Wyczujemy w niej orzechy, trufle, cedr i orzechy makadamia.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Robusta
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy laskowe Trufle Cedr Makadamia
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Świeżo Palona Black Velvet 250g - NIEDOSTĘPNY
Ciemno palona mieszanka arabiki, przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Świeżo Palona Black Velvet posiada zrównoważony smak z nutami orzechów włoskich, orzechów makadamia i pomarańczy.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy włoskie Makadamia Pomarańcze
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Etiopia Indie Tanzania Indonezja
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Świeżo Palona Black Velvet 1kg - NIEDOSTĘPNY
Ciemno palona mieszanka arabiki, przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Świeżo Palona Black Velvet posiada zrównoważony smak z nutami orzechów włoskich, orzechów makadamia i pomarańczy.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy włoskie Makadamia Pomarańcze
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Etiopia Indie Tanzania Indonezja
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Coffee Grange Guatemala De Las Mercedes Maragogype Washed 250g
Arabika Single Origin z Gwatemali przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Guatemala De Las Mercedes Maragogype Washed ma przyjemny smak z wyczuwalną nutą trawy cytrynowej, orzechów macadamia, żółtych śliwek i z kwiatowym aromatem.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Trawa cytrynowa Wanilia Makadamia Żółte śliwki Kwiaty
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Makadamia wyczuwalna w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla orzechów makadamia. Kawy z wyczuwalnym smakiem orzechów makadamia możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.