Kawy z wyczuwalnym smakiem ciastka czekoladowego
Kawa ziarnista Java TANZANIA NGILA ESTATE AA 250g
Jasno palona arabika jakości specilaity, której ziarna pochodzą z Tanzanii. Java Tanzania Ngila Estate AA jest przeznaczona do alternatywnych metod parzenia i posiada przyjemny, słodki smak.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Herbata Earl Grey Pomarańcze Ciastko czekoladowe
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
Kawa ziarnista Kimbo Delonghi Espresso Prestige 1kg
Mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 65/35, która doskonale sprawdzi się do przygotowania espresso oraz kaw mlecznych. Kawa ziarnista Kimbo Delonghi Espresso Prestige posiada doskonale zrównoważony smak.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Karmel Ciastko czekoladowe Przyprawa korzenna Suszone owoce
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru Brazylia Kolumbia Indie
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 65% Arabika, 35% Robusta
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Ciastko czekoladowe wyczuwalne w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla ciastek czekoladowych. Kawy z wyczuwalnym smakiem ciastka czekoladowego możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.