Opinie o Kawa Ziarnista Zicaffe Crema in Tazza Superiore 1kg

  • Kawa ziarnista posiadająca prestiżowy certyfikat INEI, gwarantujący najwyższą jakość tradycyjnego włoskiego espresso. Zicaffe Superiore to mieszanka najlepszych ziaren arabiki z indonezyjską robustą. Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
Producent: ZICAFFE

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 18 Średnia ocena: 4.78
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: MALGORZATA, Wroclaw
2022-08-22
Super. Jestem bardzo zadowolona. Kawa pyszna. Dostawa szybka
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Jaworzno
2022-06-10
Bardzo dobra kawa(jak to zicaffe) świetny posmak i crema.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agnieszka, Gdańsk
2021-10-22
Żeby ta kawa była równa w każdej dostawie to mogłaby mieć ocenę 6. Ale niestety, równa nie jest. Zdarzają się paczki z takimi mocno spalonymi ziarnami. Ale gdy ich nie ma, kawa jest wspaniała. Pachnąca, delikatna w smaku. Ale jednocześnie jest wyrazista. Nie jest kwaśna, ani gorzka, tylko taka wywarzona. W moim domu króluje.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Milena, Torun
2021-09-14
Ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Agnieszka, Gdańsk
2021-06-10
To była moja ulubiona, najlepsza... Niestety, znowu trafiłam na podłą partię, gdzie jest dużo popękanych i spalonych ziaren. Ze strony producenta to totalne przegięcie. Gdy takie ziarno trafia do młynka, wówczas kawy nie da się pić, po prostu. Wybaczałam pojedyncze złe ziarna, ale przebieranie całości kawy i odrzucenie 1/10 całości (nie najtańszej przecież) to już porażka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agnieszka, Gdańsk
2021-04-08
To jest nr 1 wśród wszystkich znanych mi kaw. Przygotowuję ją w ekspresie ciśnieniowym de Longhi. Piszę o tym, ponieważ sposób parzenia ma ogromne znaczenie przy uzyskaniu pożądanego smaku. W drugim miejscu mojego pobytu, gdzie nie mam ekspresu tylko kawiarkę, dla mnie ta kawa w ogóle się nie sprawdza! Ani dla domowników. Więc coś w tym jest. Kawa jest delikatna w smaku, nie mylić z pojęciem, że przez to jest nijaka. Po prostu nie ma goryczy, nie jest też kwaśna, jest mocno aromatyczna. Walorem jest też to, że jest uniwersalna, zarówno jako kawa na soli, jak też z mlekiem i dodatkami. Ale ma jeden minus. Trafiają się niestety pojedyncze ziarna mocno spalone, gdy takie ziarno dostaje się do młynka, kawa nie jest smaczna. Ja mam na to sposób - gdy wsypuję kawę to wybieram te „podejrzane”. Mimo wszystko za smak daję piątkę, a nawet szóstkę
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Kraków
2021-03-13
Zakupy w konesso to kawowa przyjemność. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Anna, OPOLE
2020-12-05
Polecam kawę i sklep
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agnieszka, Gdańsk
2019-11-22
Na tę kawę trafiłam przypadkiem. Po prostu dotychczas ulubiona trochę spowszedniała. Szczególnie po powrocie z Rzymu, gdzie gospodyni raczyła nas przepyszną kawą każdego poranka. Czytałam opinie, akurat na innych stronach, oraz opis i mnie zaintrygowała. Nabyłam. Spróbowałam. Zakochałam się. Jest to pierwsza kawa, która smakuje wszystkim domownikom bez wyjątku, a goście nie dają odejść od ekspresu :) Kawa cudownie pachnie, doskonale smakuje, jest aromatyczna i jednocześnie delikatna. Potwierdzam, że wyczuwalna jest nuta czekoladowa. Ja nie lubię kawy gorzkiej, ani też kwaśnej, ale musi być mocno aromatyczna. Tak jak ta. Któryś z przedmówców napisał, że to jedna z najlepszych kaw jakie pił w życiu. Wierzę. Polecam spróbować, natomiast stwierdzam, że kawa smakuje najlepiej przy nastawieniu "mocna". A już szczególnie, gdy pije się mleczną kawę. Mniej intensywna nie jest już tak doskonała. Dobra, ale nie "powala". Pita taka jaką sugeruję - już tak :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Andrzej, Łomianki
2019-04-06
Jak dla mnie, to troszkę zbyt łagodna w smaku - taki mocny średniak.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Sieradz
2018-02-11
Bardzo dobra
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Anna, Rzeszów
2017-11-19
Kawa bardzo ciekawa smakowo - polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Justyna, Dąbrowa Górnicza
2017-10-28
Kawa bardzo delikatna pomimo 30% zawartości robusty, a przy tym aromatyczna. Idealne wyważenie słodyczy i czekoladowego posmaku z wyczuwalną nutką karmelu. Może nie moja ulubiona, nie mniej polecam. Warto spróbować :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Wilczyn
2017-04-15
polecam, fajny aromat, super pianka :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Mętków
2015-05-23
Jedna z najlepszych kaw jakie piłem w swoim życiu, bardzo gęsta crema, kawa bardzo przyjemna i delikatna, szczerze polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Kraków
2015-05-12
Bardzo dobra kawa, aromatyczna, ale łagodna w smaku.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Rzeszów
2014-03-02
Znakomita kawa - aromatyczna i delikatna w smaku. Gęsta crema. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Warszawa
2013-07-25
Kawa aromatyczna, wyczuwalny czekoladowy posmak. Solidna crema. Polecam wszystkim!
Opinia naszego klienta w
    pixel