Opinie o Ekspres do kawy Lelit Anita PL042TEMD z młynkiem

  • Lelit Anita PL042TEMD to “all in one”, czyli ekspres i młynek do kawy w jednej obudowie. Ekspres Anita PL042TEMD w połączeniu z wbudowanym młynkiem pozwala na przygotowanie idealnej kawy espresso. Grupa 57 mm, Bojler 250 ml, Żarna młynka 38 mm
Kod produktu: 8009437001125
Producent: LELIT

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 33 Średnia ocena: 4.97
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Gdańsk
2022-04-09
Hello, z czystym sumieniem polecam, młynek używam tylko do V60 bo mam eurekę, ale to też plus, pid podaje temp. u góry bojlera więc trzeba ustawić około 97 co daje około 92 st na sitko. Poza tym do siatka dopio wchodzi 18 gramów kawy i jest to super. Temper polecam lelita bo ma nieco większą srednicę niż 57mm i pasuje lepiej do kolby, niż inne. Espresso wychodzi z lelita powtarzalne i oczywiście wyśmienite, aby zachować właściwą temp. trzeba pamiętać żeby 2 sek spuścić wodę przez grupę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Łódź
2022-04-08
Ogólnie ekspres jest fajny. Robi pyszną kawę (przynajmniej jak na moje umiejętności :)) Zdjęcia są w sumie bardzo dokładne, ale jak się widzi tę bryłę na żywo to jakoś lepiej to wygląda :) Konstrukcja wydaje się być bardzo trwała, łatwo się czyści. Plastiki wyglądają trochę biednie, mam nadzieję, że to dlatego, że użyto jakiegoś niezniszczalnego materiału. Trochę upierdliwe nalewanie wody - trzeba wyjąć wężyki i wyjać zbiornik, albo użyć lejka. Jak ktoś pije samo espresso, to ten problem będzie sporadyczny, bo zbiornik jest mimo wszystko bardzo duży. Spieniacz mleka bardzo fajny, łatwy w obsłudze, wygląda pro. Można chyba wymienić dyszkę nawet, bo jest wykręcana. Tamper jest beznadziejny, polecam dokupić standardowy 57,5mm. Ten wbudowany jest minimalnie za mały (kawa zostaje po bokach w sitku) i porowaty (kawa przylega do tampera). Młynek bardzo dobrze mieli, płynna regulacja, w moim przypadku dobrze, że jest zintegrowany bo mam mało miejsca na blacie). Na podstawce ekspresu zmieści się nawet mała waga, jakby ktoś chciał eksperymentować. Jak ktoś ma mało miejsca na blacie, to można ekspres ustawić nawet bokiem - obsługa nie jest jakoś bardziej utrudniona. Dokupując kątowy kabel można zyskać 2cm (ja tak zrobiłem) :) Przesiadłem się z Aeropressu i jest to bardzo pozytywne doświadczenie :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Łódź
2022-04-06
Expres po prostu rewelacja dopiero teraz mogę porównać smak espresso z różnych kaw, do tej pory wszystkie smakowały podobnie, teraz mała zmiana w grubości mielenia tej samej kawy robi różnice :-) a zmiana kawy to inna kawa :-) mistrzostwo świata :-) znawca nie jestem ale różnice chyba każdy wyczuje młynek mieli idealnie miałem obawy ale używając starego graefa nowy jakos lepiej mieli :-) dysza do mleka bardzo fajnie spienia mleko. Jest trochę czasu zanim się rozgrzeje wiec wychodzi fajne mleko a co za tym idzie mleczna kawka fajnie ze jest podgrzewacz na gorze bo moja żona pije tylko mleczne kawki i jak jest w kuchni to trzyma sobie na nim kawę i jej nie stygnie :-) długo trzyma temperaturę po wyłączeniu expresu. Fajnie ze jest ciężki nie przesuwa się przy zapinaniu kolby i materiały z jakich jest wykonany są solidne. Ogólnie jak dla mnie 10/10 miałem kupić expres sage droższy bardziej zautomatyzowany nie wiem może lepszy ale ten dla laika jak ja w zupełności wystarcza przynajmniej narazie i jestem zaskoczony tym że kawa espresso bo ta najczęściej piję smakuje mi równie dobrze jak w restauracji która odwiedzam. Dzięki Konesso za naprawdę dobry expresik
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kosina
2022-02-01
Witam, ekspres jeszcze nie jest do końca opanowany. Po poprzedniku kawa smakuje całkowicie inaczej. Mieszanki jakie stosowałem dotychczas niestety w tym ekspresie nie znajdą zastosowania, ale jestem na dobrej drodze w poszukiwaniu właściwych. Młynek spisuje się przyzwoicie jak na żarna zintegrowane z ekspresem (posiadam również inny młynek żarnowy więc mam porównanie). Myślę, że w takim budżecie to bardzo udany zakup, obsługa jest intuicyjna więc nawet rozpoczynającym przygodę z espresso nie powinien sprawiać trudności. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mateusz, Jawor
2021-11-24
Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Michałów-Reginów
2021-08-24
Rewelacyjny ekspres. Teraz ciężko napić się dobrej kawy poza domem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Ostrów Wlkp
2021-07-19
Bardzo dobry ekspres, wbudowany młynek jest dużo lepszy niż mój dotychczasowy "oddzielny". Zacząłem również zabawę w latte art. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Żelechów
2021-07-02
Wszystko zgodnie z opisem,szybka realizacja,polecam Ekspres super
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dagmara, Łódź
2021-06-23
Ogólnie jestem zadowolona z zakupu. Samo robienie kawy daje więcej radości niż jej picie. Ekspres się szybko nagrzewa, a zrobienie dwóch kaw nie zabiera za wiele czasu. Dość szybko espresso zaczyna wychodzić i cieszyć podniebienie. Fabryczne ustawienia młynka wymagały niewielkiej korekcji. Obsługa łatwiejsza niż nie jednego automatu. PID dobrze działa. Niestety nie obyło się bez zakupu tampera. Jedynie dysza spieniająca jest w mojej ocenie trudna do opanowania. Jak dotąd udało mi się tylko raz (na ok 30 prób) uzyskać bardzo dobrą pianę i ze trzy razy przyzwoitą. Szkoda, że grupa kawowa nie ma 58mm, bo wtedy akcesoria takie jak tampery i dystrybutory byłby dużo tańsze. Szkoda również, że producent nie zadbał o taki szczegół jak kątowy przewód zasilający. Dzięki temu ekspres można by podsunąć bliżej ściany. Można taki samemu dokupić (a ten wyrzucić), ale nie będzie to ani ekonomiczne, ani ekologiczne. W sumie jednak polecam ten model. Udanie łączy efektowny retro wygląd z funkcjonalnością i prostotą obsługi. Szkoda, że zestaw nie zawiera dzbanka, ślepego sitka do czyszczenia, szczoteczki i tampera. Australijski konkurent jest tutaj lepszy.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Grzegorz, Chotyłów
2021-06-18
Git, kawa jak w kawiarni.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Domarat
2021-05-15
Zamówiony towar zgodny z ofertą. Gorąco polecam. Szybka dostawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Łowicz
2021-05-11
ekspres super Kawa doskonała polecam wszystkim którzy nie lubią automatów i chcą poeksperymentować szukając własnego smaku
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Tarnowskie Góry
2021-03-31
Ekspres może nie jest piękny i do samej estetyki wykonania można się przyczepić. Trochę koślawy tu i tam, jakby faktycznie ktoś go skręcał w garażu. Jednak technicznie jakość wykonania bez uwag. Wszystko działa jak należy i pozwala zrobić całkiem niezłą kawę. Młynek też się spisuje. Nie należy go zatem oceniać po wyglądzie ale po smaku uzyskanej kawy. Za tą cenę z pewnością warty rozważenia. Zwłaszcza dla kogoś, kto ma mało miejsca i szuka kompaktowego rozwiązania 2 w 1. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartek, Stare Babice
2021-03-22
Wysoka jakość produktu. Estetycznie wykonany i robi świetną kawę. Warty ceny.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Warszawa
2021-03-21
Doskonały ekspress i doskonała kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Nowy Targ
2021-03-01
Świetny ekspres. Jeśli chodzi o wbudowany młynek to robię single dose i nie przejmuję się grzaniem ziaren w hoperze. Młynek mieli ładnie kawę ale trochę rozsypuje - polecam pierścień zapobiegający. Espresso świetne, ładnie pieni mleko na capuccino. Z minusów kawa w kawiarni przestaje smakować ;-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Warszawa
2021-02-27
Jakksc pierwsza klasa. Kawa zawsze z pianką :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartosz, Tomaszowice
2021-02-07
Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego urządzenia. Szukałem ekspresu z młynkiem. Polecam każdemu, kto chce napić się dobrej kawy, a ma mało miejsca na blacie. Nawet zepsute esspresso z tego ekspresu jest lepsze od kawy wykonanej w automacie za zbliżoną cenę. Oczywiście aby dobrać parametry do danej mieszanki trzeba zrobić kilka kaw. Jedyną wadą jaką dostrzegam,jest to, że tacka ociekowa oraz podgrzewacz do filiżanek wykonane z polerowanej stali, rysują się dość szybko podczas zwykłego użytkowania. Tamper jednak trzeba dokupić, bo przy pomocy wbudowanego bardzo trudno równo ubić kawę. Mam wrażenie, że system PID ma jedynie funkcję informacyjną, to znaczy można nastawić żądaną temperaturę parzenia jednak zdarza się, że ekspres zamiast podtrzymywać temperaturę zgodnie z ustawieniami, czasee podgrzewa wodę powyżej zadanych wartości. Ogólnie urządzenie ładne, dobrze wykonane, robi świetną kawę i rewelacyjnie spienia mleko.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Goczałkowice - Zdrój
2021-02-07
:)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartłomiej, Węgrzce
2021-01-04
Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Poznań
2021-01-04
Towar zgodny z opisem. Obsługa ze strony sklepu szybka i fachowa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kobylnica
2020-12-06
pyszna kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Julia, Cerekwica
2020-11-19
Jestem bardzo zadowolona z zakupu! Wcześniej piłam kawę z metod alternatywnych i szukałam dobrej, ale przystępnej cenowo opcji ekspresu kolbowego. Teraz odkrywam nowe smaki kawy. Ekspres prosty w obsłudze.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Jakub, Białystok
2020-11-17
Najpierw pozytywy: + bardzo dobry młynek! Ani razu nie musiałem zejść poniżej dwójki na skali żeby osiągnąć tzw. perfect espresso, a używałem ziaren różnej jakości :) + kontrola temperatury + spieniacz - mocny strumień pary, pełna kontrola nad procesem spieniania - jak na razie najlepszy jaki miałem :) + wskaźnik ciśnienia + pojemny ociekacz łatwy w czyszczeniu + da się wycisnąć świetne espresso! I trochę wad: - zbiornik na wodę - bardzo niewygodny... wskaźnik poziomu wody też praktycznie jest bezużyteczny. Przed każdym użyciem otwieram pojemnik i od góry sprawdzam ile jest wody. Do uzupełniania używam dzbanka i lejka - wyciąganie plastikowego pojemnika do góry to jakieś nieporozumienie. - wszędzie błyszczący chrom, który zbiera każdą kroplę wody czy odcisk palca - plastikowe pokrętło na froncie do dyszy pary - nie wiem jak długo wytrzyma, mam nadzieję, że długo. - praktycznie zawsze ciastko "przykleja" się do grupy i przy wyciąganiu łychy trzeba nieco nią "pomachać" na boki żeby ładnie odpadło... Jak dla mnie jest to strasznie irytujące. Chyba tyle po miesiącu użytkowania. Ogólnie jestem zadowolony - nigdzie nie dostanę lepszej kawy niż robię teraz w domu :) Oczywiście ekspres nie jest dla początkujących kawoszy. Przy każdej zmianie ziaren trzeba poświęcić kilka kaw na dostrojenie stopnia zmielenia, temperatury itp. Ale to dotyczy wszystkich ekspresów kolbowych więc absolutnie nie jest to wada! Po prostu ostrzegam - kawa to hobby którego trzeba się nauczyć :) Mam nadzieję, że komuś ta opinia pomoże.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Ireneusz, Świebodzice
2020-10-04
Towar zgodny z opisem.Polecam produkt i sprzedawcę.Pełen profesionalizm.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Aleksander, Poznań
2020-10-01
Ekspres kupiony z tęsknoty za włoskim espresso - nie zawiódł pokładanych w nim oczekiwań. Pieknie się prezentuje, a kawa jest wyborna. Obsługa to czysta przyjemność!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Czechowice-Dziedzice
2020-06-27
Wszystko Ok. Szybka wysyłka. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Dursztyn
2019-10-18
Po ponad miesiącu użytkowania ekspresu jestem z niego bardzo zadowolony. Od razu widać, że to porządne urządzenie no i otrzymałem to o co mi chodziło, czyli możliwość manualnego przygotowania kawy, która smakiem będzie przypominała tę z naszej ulubionej kawiarni. Oczywiście trzeba dojść do wprawy, ale chyba o to w tym chodzi :) Co do samego sklepu, to jak najbardziej polecam. Miła i pomocna obsługa, wszystko doszło w nienaruszonym stanie. POLECAM!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sebastian, Warszawa
2019-08-23
Recenzje piszą głównie niezadowoleni. Ja piszę, bo jestem zadowolony, chociaż nie było łatwo. Lubię „samoobsługę”. Kupuję przez stronę. Zadzwoniłem na wszelki wypadek, bo nie rozumiałem, jakie akcesoria dodatkowo są potrzebne. Doradzili. Kliknąłem. Przyszło uszkodzone w transporcie. Ekspres to ciężka przesyłka, a DPD rzuca paczkami. Zawsze. Zrobiłem zgłoszenie. Oczywiście trzeba spisać reklamację z DPD. A kawy się chce. Firma Konesso.pl nie czekała. Poprosiła o zdjęcia uszkodzenia i wysłała nowy ekspres natychmiast. Owszem, temat zajął o jeden dzień więcej, ale zrobili wszystko, żeby uratować sytuację. Efekt jest taki, że o Konesso.pl myślę jak najlepiej. Polecam! Konesso.pl radzi sobie również z trudnymi sytuacjami. Teraz o produkcie. ------ Ekspres kolbowy daje mi sporo przyjemności z grania na kilku klawiaturach jednocześnie: grubość kawy, ilość w kolbie, temperatura, ciśnienie. Nie zawsze jest tak samo. Nowej kawy trzeba się najpierw nauczyć. Ale przyjemność jest za KAŻDYM razem. Powiem tak, dopóki miałem ekspres automatyczny, nie wiedziałem co to kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Gliwice
2019-03-24
Ekspres bardzo ładnie się prezentuje, jest elegancki. Kawa dobrze zaparzona jak w dobrej kawiarni. Obsługa łatwa i nie stwarzająca problemów. Jestem bardzo zadowolony i gorąco polecam wszystkim.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Busko-Zdrój
2019-02-05
Ekspres do kawy najwyższych lotów. Jest przeznaczony dla osób dla których ważne jest nie tylko smak delektowanej kawy ale i cała otoczka związana z jej przygotowaniem. Młynek, regulacja temperatury oraz stopień zmielenia kawy daja wręcz nieskończone możliwości kombinacji przygotowania tego samego gatunku kawy. Ja osobiście czuje różnice w smaku tej samej kawy w zależności od zadanej temperatury. Z drugiej strony ekspres nie wybacza błędów: zbyt mocno tamperem kawę zagęścisz to słabo wypływa zbyt słabo to lezi jak z kranu i kremy brak. Sami widzicie .... Z mlekiem to juz inna historia. O tym wraz ze zdjęciami to do zobaczenia na blogu. Pozdrawiam. Zdecydowanie pozytywna rekomendacja :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Głogów Małopolski
2018-10-07
Jestem niesamowicie zadowolony z tego ekspresu. Można wszystko ustawić - temperaturę wody do parzenia, osobno na parę. Wybrałem ten ze względu na wbudowany młynek żeby zajmował w miarę możliwości niewiele miejsca ale główną zaletą tego młynka okazała się płynna regulacja mielenia dzięki czemu reguluję sobie moc i ilość płynu. A ten smakuje wybornie jak z włoskiej kawiarni. Oczywiście to też wynik wybieranych kaw, z byle czego smaku nie będzie. Do domu idealny, nie tylko na początek do nauki ale i docelowo. Jedyny mankament to stal na wysoki połysk, jakby była szczotkowana to może brud byłby mniej widoczny, a tak bez mikrofibry się nie obejdziemy bo nawet czysta woda zostawia ślady. Szczerze polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2017-09-26
Chyba najlepszy ekspres kolbowy jaki widziałem. Na duży plus wpływa wbudowany młynek do kawy. Czego chcieć więcej? Polecam go każdemu, kto szuka czegoś do domu.
Opinia naszego klienta w
    pixel