• Lelit Anita PL042TEMD to “all in one”, czyli ekspres i młynek do kawy w jednej obudowie. Ekspres Anita PL042TEMD w połączeniu z wbudowanym młynkiem pozwala na przygotowanie idealnej kawy espresso. Grupa 57 mm, Bojler 250 ml, Żarna młynka 38 mm
Kod produktu: 8009437001125
Producent: LELIT

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 61 Średnia ocena: 4.95
Sortuj:
( 5 / 5 )
2024-06-07
Jestem bardzo zadowolony z zakupionego ekspresu. Przeszedłem z podstawowej kolby z DeLonghii i różnica jest ogromna. Ekspres szybko się nagrzewa, trzyma parametry podczas całego procesu, nawet przy kilku kawach pod rząd nie wspaniale sobie radzi. Szybko dogrzewa się do spieniania mleka. Młynek mieli dokładnie i powtarzalnie. W tej kategorii cenowej jest to zdecydowanie jeden z najlepszych filmów ekspresów. Z minusów i to dosyć łatwo brudząca się i niestety rysująca obudowa oraz wibrująca i wydająca dokuczliwe dźwięki pokrywa od pojemnika na wody. My rozwiązaliśmy ten problem dociążeniem jej tamperem (na papierowej serwetce bo z pewnością wybór miałaby rysy). Niemniej są to drobne minusy, które wręcz znikają przy ogólnym spojrzeniu. Jestem bardzo zadowolony. Ogromne wrażenie zrobił na mnie również dystrybutor, Konesso. Po otrzymaniu ekspresu i włączeniu do zasilania okazało się, że przycisk do zasilania nie działa i jedyny sposób na wyłączenie to wyciągnięcie kabla z gniazdka. Zgłosiłem problem do sklepu i już kilka dni później miałem nową sztukę. Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i pomoc oraz serdecznie polecam skupy w Konesso.
Kamil, Gliwice
( 5 / 5 )
2024-05-25
O takie urządzenie chodziło. Można zaparzyć naprawdę pyszną kawę. Bezstopniowa regulacja młynka pomaga precyzyjnie ustawić parametry dla dobrego espresso:).
Wiesław, Łańcut
( 5 / 5 )
2024-02-08
Really good product, really fast delivery, all parts of the machine are original from Lelit, package like new. All untouched.
Jorge Filipe, Kraków
( 5 / 5 )
2024-01-20
Doskonała obsługa i profesjonalizm ze strony Konesso Jestem niezwykle zadowolony z doświadczenia związanego z zakupem w Konesso. Pomimo chwili frustracji spowodowanej ograniczeniami w płatności ratalnej dla obcokrajowców bez polskiego dowodu tożsamości,(potem zrozumiałem, że to nie od nich zależy, a od błędne systemu wprowadzonego przez polskie banki) muszę pochwalić firmę za profesjonalne podejście do sytuacji. Szczególne podziękowania dla Pawła za jego kompetencje i profesjonalizm w radzeniu sobie z moimi trudnościami i mój okropny temperament włoski
Cosimo, Kolbuszowa
( 5 / 5 )
2024-01-05
Ekspres jest fantastyczny. Budowa (za wyjatkiem nieprzemyślanego zbiornika na wode) jest bardzo dobra, ladnie sie prezentuje i jest solidny. Nie zajmuje duzo miejsca, mozna powiedziec ze ma dosc kompaktowa budowe. Z duzego sitka espresso po ustawieniu odpowiedniego stopnia mielenia (u mnie delikatnie ponad 3) wychodzi powtarzalnie dobre. Mlynek szybki, nie brudzi wcale tak jak pisano. Tacki sa latwe do czyszczenia. Kolba ladnie wywazona, solidna. Jedynie wbudowanym tamperem trzeba czasem poprawic poziomowanie ubicia. Ale w planach mam kupno dedykowanego tampera wiec problem odejdzie. Dysza spieniajaca radzi sobie dobrze. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Automat Nivony stoi i sie kurzy.
Krzysztof, Nowy Dwór Mazowiecki
( 5 / 5 )
2023-12-30
Wszystko w porządku, szybka dostawa. Ekspres spełnia oczekiwania.
Artur, Warszawa
( 5 / 5 )
2023-12-26
Mój pierwszy taki eksperes z młynkiem. Jestem bardzo zadowolony, prosty w użyciu ale sprawiający satysfakcje z parzenia kawy. Polecam:)
Robert, Tychy
( 5 / 5 )
2023-12-23
Prosty w obsłudze i budowie. Ładnie się prezentuje. Obudowa całkowicie stalowa.
Przemysław, Zalasewo
( 5 / 5 )
2023-12-21
Ekspres jest świetny. Robi doskonałe espresso. Trwało chwilę zanim nauczyłem się robić dobry napar. Mały minus za brzęczącą blachę od wlewu wody, kiedy chodzi pompka. Drugi minusik za brak instrukcji obsługi po Polsku. Ale ogólna ocena nie może być inna niż 5/5 ;) Polecam
Tomasz, Kielce
( 5 / 5 )
2023-10-30
Polecam. Transakcja przebiegła bardzo sprawnie. Sprzęt sprawuje się super.
Agnieszka, Żółwin
( 5 / 5 )
2023-10-24
wszystko w należytym porządku i zgodnie z zamówieniem, błyskawiczna realizacja
Marek, Motycz
( 5 / 5 )
2023-10-05
Ekspres wygląda tak, jaką robi kawę... rewelacja. Wymaga troche nauki przygotowania kawy idealnej.
Paweł, Lubin
( 5 / 5 )
2023-09-02
Bardzo dobry zakup. Spełnia moje oczekiwania. Bardzo solidny, zupełnie nie pasuje do dzisiejszych standardów produktów tandetnych. Mieli kawę dobrze, jest spory zapas jeśli chodzi o grubość mielenia. Kawa wychodzi pyszna. Jedyne w sumie do czego można by się przyczepić to pojemnik na wodę - trzeba lać wodę przez lejek bo wyjmowanie jest utrudnione, a otwór za mały żeby nalewać bezpośrednio. Ale widziałem że można zakupić zamienny pojemnik otwarty od góry. No i ten tamper to raczej imitacja tampera. Ale to są drobiazgi, najważniejsze funkcje działają bez zarzutu.
Ryszard, Kryspinów
( 5 / 5 )
2023-08-18
Świetny ekspres, bardzo dobra realizacja zamówienia
Lilianna, Katowice
( 5 / 5 )
2023-08-10
Naprawdę uwielbiam ten ekspres do kawy! Robi bardzo smaczne i profesjonalne espresso. Młynek działa idealnie. Mikrometryczne ustawienie poziomu mielenia pozwala eksperymentować ze smakiem espresso. Ekspres wygląda jak nowe Ferrari. Jest bardzo piękny! Ekspres nagrzewa się szybciej niż się spodziewałem, kilka minut i można gotować. Para mleczna również nagrzewa się bardzo szybko. Wady. Nie nauczyłam się jeszcze dobrze spieniać mleka. To chyba mój największy problem z tym ekspresem. Muszę jeszcze poćwiczyć.
Ihor, Krakow
( 5 / 5 )
2023-08-10
bardzo dobra obsługa przed i pozakupowa. szybka wysyłka i wreszcie wspaniała kawa
Marcin, Gdynia
( 5 / 5 )
2023-06-14
Kompaktowy, solidny ekspres. Po ustawieniu indywidualnych parametrów robi przepyszna kawę. Łatwy w obsludze i czyszczeniu.
Ewelina, Bydgoszcz
( 5 / 5 )
2023-05-27
Ekspres prosty w obsłudze,a kawa smakuje inaczej niż z mojego "autoatu "Jury.
Janusz, Lublin
( 5 / 5 )
2023-05-07
Bardzo dobry ekspres. Jest to mój pierwszy i bez doświadczenia nie miałam żadnego problemu w przygotowaniu pysznej kawy. Obsługa nie sprawia kłopotu, nie jest zawiła. Spieniacza do mleka taki jak oczekiwałam. Teraz picie kawy to rytuał.
Dagmara, Szczecin
( 5 / 5 )
2023-03-14
Posiadam ten ekspres od miesiąca i z czystym sumieniem mogę go polecić. - Bardzo łatwo się go czyści, dla kawoszy, którzy paradoksalnie piją bardzo mało kawy albo robią przerwy od picia, kolba to idealne rozwiązanie. (W automatycznym ekspresie po tygodniu lub dwóch nieużywania i pomimo intensywnego czyszczenia można było wyczuć posmak pleśni w kawie) - Bardzo prosty w obsłudze - Bardzo łatwo się spienia mleko, nawet owsiane - Po ustawieniu grubości mielenia i temperatury, kawa za każdym razem smakuje tak samo (Nie bawimy się w wagi, wszystko na oko ;)) - Ekspres + młynek w jednym - Zajmuje mało miejsce - W rzeczywistości wygląda lepiej jak na zdjęciu - Wbudowany tamper, mógłby być wyciągany. Zakupiłem stalowy z czerwoną rączką dla wygody ale nie czuję różnicy w smaku ;)
Adam, Gdynia
( 5 / 5 )
2023-03-02
Długo się zastanawialem od czego zacząć przygodę z eksprem kolbowym. Okazało się, że ten ekspres to strzał w dziesiątkę. Pyszna kawa lepsza niż w automacie.
Piotr, Warszawa
( 5 / 5 )
2023-02-27
Ekspres rewelacyjny a cała realizacja zamówienia błyskawiczna, polecam
Michał, Warszawa
( 5 / 5 )
2023-02-10
Naprawdę niezły ekspres tego typu. Do tego doskonały kontakt ze sprzedawcą i obsługa posprzedażna. :)
, Lublin
( 5 / 5 )
2023-02-02
super ekspres, kupiony w promocji więc tym bardziej, spienianie działa bardzo dobrze; ustawianie temperatury, regulacja grubości zmielenia - wymaga to trochę eksperymentowania i różnych ustawień dla różnych kaw, ale naprawdę warto
Maciej, Warszawa
( 5 / 5 )
2022-12-27
Świetna kawa , moim zdaniem nie rozni się od tej kupionej w dobrej kawiarni. Oczywiście nie odrazu wychodziła nam taka idealna, trzeba nauczyć się obsługi ekspresu, warto o tym poczytać, są również dostępne filmy na you tubie
Katarzyna, Warszawa
( 4 / 5 )
2022-12-27
Malik Wokl Zasłużone 4 gwiazdki. Z minusów problem od nowwości z młynkiem, kóry wymagał naprawy serwisowej. Sensowne jest tylko jedynnie używanie sitka do podwójnego espress (doppio), brak ślepgo do backflush .. Równeiż uzupełnianie pojemnika na wodę to niestety również jeden z tych minusów. Blacha górna się rysuje się od kubków tam stawianych albo mi w serwisie to porysowano ???
Krzysztof, Warszawa
( 4 / 5 )
2022-11-30
Jako barista moge polecic ten ekspres. Wszystko dziala super, widac ze jest to juz polprofesjonalny ekspres. Jedynym minusem jest ze jednak cisnienie w dyszy do spieniania mleka jest slabe, ciezko jest zrobic pianke do late art. No ale ogolnie jest git
Agnieszka, Białystok
( 5 / 5 )
2022-08-29
Bardzo dobry express do kawy prosty w obsłudze i Bez porównania do automatycznego expressu całkowicie inny smak kawy jak z kawiarni w Włoszech. Polecam
Artur, Czechowice Dziedzice
( 5 / 5 )
2022-04-09
Hello, z czystym sumieniem polecam, młynek używam tylko do V60 bo mam eurekę, ale to też plus, pid podaje temp. u góry bojlera więc trzeba ustawić około 97 co daje około 92 st na sitko. Poza tym do siatka dopio wchodzi 18 gramów kawy i jest to super. Temper polecam lelita bo ma nieco większą srednicę niż 57mm i pasuje lepiej do kolby, niż inne. Espresso wychodzi z lelita powtarzalne i oczywiście wyśmienite, aby zachować właściwą temp. trzeba pamiętać żeby 2 sek spuścić wodę przez grupę.
Krzysztof, Gdańsk
( 5 / 5 )
2022-04-08
Ogólnie ekspres jest fajny. Robi pyszną kawę (przynajmniej jak na moje umiejętności :)) Zdjęcia są w sumie bardzo dokładne, ale jak się widzi tę bryłę na żywo to jakoś lepiej to wygląda :) Konstrukcja wydaje się być bardzo trwała, łatwo się czyści. Plastiki wyglądają trochę biednie, mam nadzieję, że to dlatego, że użyto jakiegoś niezniszczalnego materiału. Trochę upierdliwe nalewanie wody - trzeba wyjąć wężyki i wyjać zbiornik, albo użyć lejka. Jak ktoś pije samo espresso, to ten problem będzie sporadyczny, bo zbiornik jest mimo wszystko bardzo duży. Spieniacz mleka bardzo fajny, łatwy w obsłudze, wygląda pro. Można chyba wymienić dyszkę nawet, bo jest wykręcana. Tamper jest beznadziejny, polecam dokupić standardowy 57,5mm. Ten wbudowany jest minimalnie za mały (kawa zostaje po bokach w sitku) i porowaty (kawa przylega do tampera). Młynek bardzo dobrze mieli, płynna regulacja, w moim przypadku dobrze, że jest zintegrowany bo mam mało miejsca na blacie). Na podstawce ekspresu zmieści się nawet mała waga, jakby ktoś chciał eksperymentować. Jak ktoś ma mało miejsca na blacie, to można ekspres ustawić nawet bokiem - obsługa nie jest jakoś bardziej utrudniona. Dokupując kątowy kabel można zyskać 2cm (ja tak zrobiłem) :) Przesiadłem się z Aeropressu i jest to bardzo pozytywne doświadczenie :)
Tomasz, Łódź
( 5 / 5 )
2022-04-06
Expres po prostu rewelacja dopiero teraz mogę porównać smak espresso z różnych kaw, do tej pory wszystkie smakowały podobnie, teraz mała zmiana w grubości mielenia tej samej kawy robi różnice :-) a zmiana kawy to inna kawa :-) mistrzostwo świata :-) znawca nie jestem ale różnice chyba każdy wyczuje młynek mieli idealnie miałem obawy ale używając starego graefa nowy jakos lepiej mieli :-) dysza do mleka bardzo fajnie spienia mleko. Jest trochę czasu zanim się rozgrzeje wiec wychodzi fajne mleko a co za tym idzie mleczna kawka fajnie ze jest podgrzewacz na gorze bo moja żona pije tylko mleczne kawki i jak jest w kuchni to trzyma sobie na nim kawę i jej nie stygnie :-) długo trzyma temperaturę po wyłączeniu expresu. Fajnie ze jest ciężki nie przesuwa się przy zapinaniu kolby i materiały z jakich jest wykonany są solidne. Ogólnie jak dla mnie 10/10 miałem kupić expres sage droższy bardziej zautomatyzowany nie wiem może lepszy ale ten dla laika jak ja w zupełności wystarcza przynajmniej narazie i jestem zaskoczony tym że kawa espresso bo ta najczęściej piję smakuje mi równie dobrze jak w restauracji która odwiedzam. Dzięki Konesso za naprawdę dobry expresik
Mariusz, Łódź
( 5 / 5 )
2022-02-01
Witam, ekspres jeszcze nie jest do końca opanowany. Po poprzedniku kawa smakuje całkowicie inaczej. Mieszanki jakie stosowałem dotychczas niestety w tym ekspresie nie znajdą zastosowania, ale jestem na dobrej drodze w poszukiwaniu właściwych. Młynek spisuje się przyzwoicie jak na żarna zintegrowane z ekspresem (posiadam również inny młynek żarnowy więc mam porównanie). Myślę, że w takim budżecie to bardzo udany zakup, obsługa jest intuicyjna więc nawet rozpoczynającym przygodę z espresso nie powinien sprawiać trudności. Polecam
Tomasz, Kosina
( 5 / 5 )
2021-11-24
Polecam
Mateusz, Jawor
( 5 / 5 )
2021-08-24
Rewelacyjny ekspres. Teraz ciężko napić się dobrej kawy poza domem.
Marcin, Michałów-Reginów
( 5 / 5 )
2021-07-19
Bardzo dobry ekspres, wbudowany młynek jest dużo lepszy niż mój dotychczasowy "oddzielny". Zacząłem również zabawę w latte art. Polecam!
Maciej, Ostrów Wlkp
( 5 / 5 )
2021-07-02
Wszystko zgodnie z opisem,szybka realizacja,polecam Ekspres super
Piotr, Żelechów
( 5 / 5 )
2021-06-23
Ogólnie jestem zadowolona z zakupu. Samo robienie kawy daje więcej radości niż jej picie. Ekspres się szybko nagrzewa, a zrobienie dwóch kaw nie zabiera za wiele czasu. Dość szybko espresso zaczyna wychodzić i cieszyć podniebienie. Fabryczne ustawienia młynka wymagały niewielkiej korekcji. Obsługa łatwiejsza niż nie jednego automatu. PID dobrze działa. Niestety nie obyło się bez zakupu tampera. Jedynie dysza spieniająca jest w mojej ocenie trudna do opanowania. Jak dotąd udało mi się tylko raz (na ok 30 prób) uzyskać bardzo dobrą pianę i ze trzy razy przyzwoitą. Szkoda, że grupa kawowa nie ma 58mm, bo wtedy akcesoria takie jak tampery i dystrybutory byłby dużo tańsze. Szkoda również, że producent nie zadbał o taki szczegół jak kątowy przewód zasilający. Dzięki temu ekspres można by podsunąć bliżej ściany. Można taki samemu dokupić (a ten wyrzucić), ale nie będzie to ani ekonomiczne, ani ekologiczne. W sumie jednak polecam ten model. Udanie łączy efektowny retro wygląd z funkcjonalnością i prostotą obsługi. Szkoda, że zestaw nie zawiera dzbanka, ślepego sitka do czyszczenia, szczoteczki i tampera. Australijski konkurent jest tutaj lepszy.
Dagmara, Łódź
( 5 / 5 )
2021-06-18
Git, kawa jak w kawiarni.
Grzegorz, Lublin
( 5 / 5 )
2021-05-15
Zamówiony towar zgodny z ofertą. Gorąco polecam. Szybka dostawa.
Paweł, Domarat
( 5 / 5 )
2021-05-11
ekspres super Kawa doskonała polecam wszystkim którzy nie lubią automatów i chcą poeksperymentować szukając własnego smaku
Tomasz, Łowicz
( 5 / 5 )
2021-03-31
Ekspres może nie jest piękny i do samej estetyki wykonania można się przyczepić. Trochę koślawy tu i tam, jakby faktycznie ktoś go skręcał w garażu. Jednak technicznie jakość wykonania bez uwag. Wszystko działa jak należy i pozwala zrobić całkiem niezłą kawę. Młynek też się spisuje. Nie należy go zatem oceniać po wyglądzie ale po smaku uzyskanej kawy. Za tą cenę z pewnością warty rozważenia. Zwłaszcza dla kogoś, kto ma mało miejsca i szuka kompaktowego rozwiązania 2 w 1. Polecam!
Jacek, Tarnowskie Góry
( 5 / 5 )
2021-03-22
Wysoka jakość produktu. Estetycznie wykonany i robi świetną kawę. Warty ceny.
Bartek, Stare Babice
( 5 / 5 )
2021-03-21
Doskonały ekspress i doskonała kawa
Adam, Warszawa
( 5 / 5 )
2021-03-01
Świetny ekspres. Jeśli chodzi o wbudowany młynek to robię single dose i nie przejmuję się grzaniem ziaren w hoperze. Młynek mieli ładnie kawę ale trochę rozsypuje - polecam pierścień zapobiegający. Espresso świetne, ładnie pieni mleko na capuccino. Z minusów kawa w kawiarni przestaje smakować ;-)
Michał, Nowy Targ
( 5 / 5 )
2021-02-27
Jakksc pierwsza klasa. Kawa zawsze z pianką :)
Adam, Warszawa
( 5 / 5 )
2021-02-07
Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego urządzenia. Szukałem ekspresu z młynkiem. Polecam każdemu, kto chce napić się dobrej kawy, a ma mało miejsca na blacie. Nawet zepsute esspresso z tego ekspresu jest lepsze od kawy wykonanej w automacie za zbliżoną cenę. Oczywiście aby dobrać parametry do danej mieszanki trzeba zrobić kilka kaw. Jedyną wadą jaką dostrzegam,jest to, że tacka ociekowa oraz podgrzewacz do filiżanek wykonane z polerowanej stali, rysują się dość szybko podczas zwykłego użytkowania. Tamper jednak trzeba dokupić, bo przy pomocy wbudowanego bardzo trudno równo ubić kawę. Mam wrażenie, że system PID ma jedynie funkcję informacyjną, to znaczy można nastawić żądaną temperaturę parzenia jednak zdarza się, że ekspres zamiast podtrzymywać temperaturę zgodnie z ustawieniami, czasee podgrzewa wodę powyżej zadanych wartości. Ogólnie urządzenie ładne, dobrze wykonane, robi świetną kawę i rewelacyjnie spienia mleko.
Bartosz, Tomaszowice
( 5 / 5 )
2021-02-07
:)
Marcin, Goczałkowice - Zdrój
( 5 / 5 )
2021-01-04
Polecam.
Bartłomiej, Węgrzce
( 5 / 5 )
2021-01-04
Towar zgodny z opisem. Obsługa ze strony sklepu szybka i fachowa.
Michał, Poznań
( 5 / 5 )
2020-12-06
pyszna kawa
Tomasz, Kobylnica
( 5 / 5 )
2020-11-19
Jestem bardzo zadowolona z zakupu! Wcześniej piłam kawę z metod alternatywnych i szukałam dobrej, ale przystępnej cenowo opcji ekspresu kolbowego. Teraz odkrywam nowe smaki kawy. Ekspres prosty w obsłudze.
Julia, Cerekwica
( 4 / 5 )
2020-11-17
Najpierw pozytywy: + bardzo dobry młynek! Ani razu nie musiałem zejść poniżej dwójki na skali żeby osiągnąć tzw. perfect espresso, a używałem ziaren różnej jakości :) + kontrola temperatury + spieniacz - mocny strumień pary, pełna kontrola nad procesem spieniania - jak na razie najlepszy jaki miałem :) + wskaźnik ciśnienia + pojemny ociekacz łatwy w czyszczeniu + da się wycisnąć świetne espresso! I trochę wad: - zbiornik na wodę - bardzo niewygodny... wskaźnik poziomu wody też praktycznie jest bezużyteczny. Przed każdym użyciem otwieram pojemnik i od góry sprawdzam ile jest wody. Do uzupełniania używam dzbanka i lejka - wyciąganie plastikowego pojemnika do góry to jakieś nieporozumienie. - wszędzie błyszczący chrom, który zbiera każdą kroplę wody czy odcisk palca - plastikowe pokrętło na froncie do dyszy pary - nie wiem jak długo wytrzyma, mam nadzieję, że długo. - praktycznie zawsze ciastko "przykleja" się do grupy i przy wyciąganiu łychy trzeba nieco nią "pomachać" na boki żeby ładnie odpadło... Jak dla mnie jest to strasznie irytujące. Chyba tyle po miesiącu użytkowania. Ogólnie jestem zadowolony - nigdzie nie dostanę lepszej kawy niż robię teraz w domu :) Oczywiście ekspres nie jest dla początkujących kawoszy. Przy każdej zmianie ziaren trzeba poświęcić kilka kaw na dostrojenie stopnia zmielenia, temperatury itp. Ale to dotyczy wszystkich ekspresów kolbowych więc absolutnie nie jest to wada! Po prostu ostrzegam - kawa to hobby którego trzeba się nauczyć :) Mam nadzieję, że komuś ta opinia pomoże.
Jakub, Białystok
( 5 / 5 )
2020-10-04
Towar zgodny z opisem.Polecam produkt i sprzedawcę.Pełen profesionalizm.
Ireneusz, Świebodzice
( 5 / 5 )
2020-10-01
Ekspres kupiony z tęsknoty za włoskim espresso - nie zawiódł pokładanych w nim oczekiwań. Pieknie się prezentuje, a kawa jest wyborna. Obsługa to czysta przyjemność!
Aleksander, Poznań
( 5 / 5 )
2020-06-27
Wszystko Ok. Szybka wysyłka. Polecam
Adam, Czechowice-Dziedzice
( 5 / 5 )
2019-10-18
Po ponad miesiącu użytkowania ekspresu jestem z niego bardzo zadowolony. Od razu widać, że to porządne urządzenie no i otrzymałem to o co mi chodziło, czyli możliwość manualnego przygotowania kawy, która smakiem będzie przypominała tę z naszej ulubionej kawiarni. Oczywiście trzeba dojść do wprawy, ale chyba o to w tym chodzi :) Co do samego sklepu, to jak najbardziej polecam. Miła i pomocna obsługa, wszystko doszło w nienaruszonym stanie. POLECAM!
Piotr, Dursztyn
( 5 / 5 )
2019-08-23
Recenzje piszą głównie niezadowoleni. Ja piszę, bo jestem zadowolony, chociaż nie było łatwo. Lubię „samoobsługę”. Kupuję przez stronę. Zadzwoniłem na wszelki wypadek, bo nie rozumiałem, jakie akcesoria dodatkowo są potrzebne. Doradzili. Kliknąłem. Przyszło uszkodzone w transporcie. Ekspres to ciężka przesyłka, a DPD rzuca paczkami. Zawsze. Zrobiłem zgłoszenie. Oczywiście trzeba spisać reklamację z DPD. A kawy się chce. Firma Konesso.pl nie czekała. Poprosiła o zdjęcia uszkodzenia i wysłała nowy ekspres natychmiast. Owszem, temat zajął o jeden dzień więcej, ale zrobili wszystko, żeby uratować sytuację. Efekt jest taki, że o Konesso.pl myślę jak najlepiej. Polecam! Konesso.pl radzi sobie również z trudnymi sytuacjami. Teraz o produkcie. ------ Ekspres kolbowy daje mi sporo przyjemności z grania na kilku klawiaturach jednocześnie: grubość kawy, ilość w kolbie, temperatura, ciśnienie. Nie zawsze jest tak samo. Nowej kawy trzeba się najpierw nauczyć. Ale przyjemność jest za KAŻDYM razem. Powiem tak, dopóki miałem ekspres automatyczny, nie wiedziałem co to kawa.
Sebastian, Warszawa
( 5 / 5 )
2019-03-24
Ekspres bardzo ładnie się prezentuje, jest elegancki. Kawa dobrze zaparzona jak w dobrej kawiarni. Obsługa łatwa i nie stwarzająca problemów. Jestem bardzo zadowolony i gorąco polecam wszystkim.
Adam, Gliwice
( 5 / 5 )
2019-02-05
Ekspres do kawy najwyższych lotów. Jest przeznaczony dla osób dla których ważne jest nie tylko smak delektowanej kawy ale i cała otoczka związana z jej przygotowaniem. Młynek, regulacja temperatury oraz stopień zmielenia kawy daja wręcz nieskończone możliwości kombinacji przygotowania tego samego gatunku kawy. Ja osobiście czuje różnice w smaku tej samej kawy w zależności od zadanej temperatury. Z drugiej strony ekspres nie wybacza błędów: zbyt mocno tamperem kawę zagęścisz to słabo wypływa zbyt słabo to lezi jak z kranu i kremy brak. Sami widzicie .... Z mlekiem to juz inna historia. O tym wraz ze zdjęciami to do zobaczenia na blogu. Pozdrawiam. Zdecydowanie pozytywna rekomendacja :-)
Mariusz, Busko-Zdrój
( 5 / 5 )
2018-10-07
Jestem niesamowicie zadowolony z tego ekspresu. Można wszystko ustawić - temperaturę wody do parzenia, osobno na parę. Wybrałem ten ze względu na wbudowany młynek żeby zajmował w miarę możliwości niewiele miejsca ale główną zaletą tego młynka okazała się płynna regulacja mielenia dzięki czemu reguluję sobie moc i ilość płynu. A ten smakuje wybornie jak z włoskiej kawiarni. Oczywiście to też wynik wybieranych kaw, z byle czego smaku nie będzie. Do domu idealny, nie tylko na początek do nauki ale i docelowo. Jedyny mankament to stal na wysoki połysk, jakby była szczotkowana to może brud byłby mniej widoczny, a tak bez mikrofibry się nie obejdziemy bo nawet czysta woda zostawia ślady. Szczerze polecam.
Dariusz, Głogów Małopolski
( 5 / 5 )
2017-09-26
Chyba najlepszy ekspres kolbowy jaki widziałem. Na duży plus wpływa wbudowany młynek do kawy. Czego chcieć więcej? Polecam go każdemu, kto szuka czegoś do domu.
Paweł, Warszawa
    pixel