Opinie o Ekspres do kawy Lelit Anita PL042TEMD z młynkiem

  • Lelit Anita PL042TEMD to “all in one”, czyli ekspres i młynek do kawy w jednej obudowie. Ekspres Anita PL042TEMD w połączeniu z wbudowanym młynkiem pozwala na przygotowanie idealnej kawy espresso. Grupa 57 mm, Bojler 250 ml, Żarna młynka 38 mm
Kod produktu: 8009437001125
Producent: LELIT

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 14 Średnia ocena: 4.93
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartłomiej, Węgrzce
2021-01-04
Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Poznań
2021-01-04
Towar zgodny z opisem. Obsługa ze strony sklepu szybka i fachowa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kobylnica
2020-12-06
pyszna kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Julia, Cerekwica
2020-11-19
Jestem bardzo zadowolona z zakupu! Wcześniej piłam kawę z metod alternatywnych i szukałam dobrej, ale przystępnej cenowo opcji ekspresu kolbowego. Teraz odkrywam nowe smaki kawy. Ekspres prosty w obsłudze.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Jakub, Białystok
2020-11-17
Najpierw pozytywy: + bardzo dobry młynek! Ani razu nie musiałem zejść poniżej dwójki na skali żeby osiągnąć tzw. perfect espresso, a używałem ziaren różnej jakości :) + kontrola temperatury + spieniacz - mocny strumień pary, pełna kontrola nad procesem spieniania - jak na razie najlepszy jaki miałem :) + wskaźnik ciśnienia + pojemny ociekacz łatwy w czyszczeniu + da się wycisnąć świetne espresso! I trochę wad: - zbiornik na wodę - bardzo niewygodny... wskaźnik poziomu wody też praktycznie jest bezużyteczny. Przed każdym użyciem otwieram pojemnik i od góry sprawdzam ile jest wody. Do uzupełniania używam dzbanka i lejka - wyciąganie plastikowego pojemnika do góry to jakieś nieporozumienie. - wszędzie błyszczący chrom, który zbiera każdą kroplę wody czy odcisk palca - plastikowe pokrętło na froncie do dyszy pary - nie wiem jak długo wytrzyma, mam nadzieję, że długo. - praktycznie zawsze ciastko "przykleja" się do grupy i przy wyciąganiu łychy trzeba nieco nią "pomachać" na boki żeby ładnie odpadło... Jak dla mnie jest to strasznie irytujące. Chyba tyle po miesiącu użytkowania. Ogólnie jestem zadowolony - nigdzie nie dostanę lepszej kawy niż robię teraz w domu :) Oczywiście ekspres nie jest dla początkujących kawoszy. Przy każdej zmianie ziaren trzeba poświęcić kilka kaw na dostrojenie stopnia zmielenia, temperatury itp. Ale to dotyczy wszystkich ekspresów kolbowych więc absolutnie nie jest to wada! Po prostu ostrzegam - kawa to hobby którego trzeba się nauczyć :) Mam nadzieję, że komuś ta opinia pomoże.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Ireneusz, Świebodzice
2020-10-04
Towar zgodny z opisem.Polecam produkt i sprzedawcę.Pełen profesionalizm.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Aleksander, Poznań
2020-10-01
Ekspres kupiony z tęsknoty za włoskim espresso - nie zawiódł pokładanych w nim oczekiwań. Pieknie się prezentuje, a kawa jest wyborna. Obsługa to czysta przyjemność!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Czechowice-Dziedzice
2020-06-27
Wszystko Ok. Szybka wysyłka. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Dursztyn
2019-10-18
Po ponad miesiącu użytkowania ekspresu jestem z niego bardzo zadowolony. Od razu widać, że to porządne urządzenie no i otrzymałem to o co mi chodziło, czyli możliwość manualnego przygotowania kawy, która smakiem będzie przypominała tę z naszej ulubionej kawiarni. Oczywiście trzeba dojść do wprawy, ale chyba o to w tym chodzi :) Co do samego sklepu, to jak najbardziej polecam. Miła i pomocna obsługa, wszystko doszło w nienaruszonym stanie. POLECAM!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sebastian, Warszawa
2019-08-23
Recenzje piszą głównie niezadowoleni. Ja piszę, bo jestem zadowolony, chociaż nie było łatwo. Lubię „samoobsługę”. Kupuję przez stronę. Zadzwoniłem na wszelki wypadek, bo nie rozumiałem, jakie akcesoria dodatkowo są potrzebne. Doradzili. Kliknąłem. Przyszło uszkodzone w transporcie. Ekspres to ciężka przesyłka, a DPD rzuca paczkami. Zawsze. Zrobiłem zgłoszenie. Oczywiście trzeba spisać reklamację z DPD. A kawy się chce. Firma Konesso.pl nie czekała. Poprosiła o zdjęcia uszkodzenia i wysłała nowy ekspres natychmiast. Owszem, temat zajął o jeden dzień więcej, ale zrobili wszystko, żeby uratować sytuację. Efekt jest taki, że o Konesso.pl myślę jak najlepiej. Polecam! Konesso.pl radzi sobie również z trudnymi sytuacjami. Teraz o produkcie. ------ Ekspres kolbowy daje mi sporo przyjemności z grania na kilku klawiaturach jednocześnie: grubość kawy, ilość w kolbie, temperatura, ciśnienie. Nie zawsze jest tak samo. Nowej kawy trzeba się najpierw nauczyć. Ale przyjemność jest za KAŻDYM razem. Powiem tak, dopóki miałem ekspres automatyczny, nie wiedziałem co to kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Gliwice
2019-03-24
Ekspres bardzo ładnie się prezentuje, jest elegancki. Kawa dobrze zaparzona jak w dobrej kawiarni. Obsługa łatwa i nie stwarzająca problemów. Jestem bardzo zadowolony i gorąco polecam wszystkim.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Busko-Zdrój
2019-02-05
Ekspres do kawy najwyższych lotów. Jest przeznaczony dla osób dla których ważne jest nie tylko smak delektowanej kawy ale i cała otoczka związana z jej przygotowaniem. Młynek, regulacja temperatury oraz stopień zmielenia kawy daja wręcz nieskończone możliwości kombinacji przygotowania tego samego gatunku kawy. Ja osobiście czuje różnice w smaku tej samej kawy w zależności od zadanej temperatury. Z drugiej strony ekspres nie wybacza błędów: zbyt mocno tamperem kawę zagęścisz to słabo wypływa zbyt słabo to lezi jak z kranu i kremy brak. Sami widzicie .... Z mlekiem to juz inna historia. O tym wraz ze zdjęciami to do zobaczenia na blogu. Pozdrawiam. Zdecydowanie pozytywna rekomendacja :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Głogów Małopolski
2018-10-07
Jestem niesamowicie zadowolony z tego ekspresu. Można wszystko ustawić - temperaturę wody do parzenia, osobno na parę. Wybrałem ten ze względu na wbudowany młynek żeby zajmował w miarę możliwości niewiele miejsca ale główną zaletą tego młynka okazała się płynna regulacja mielenia dzięki czemu reguluję sobie moc i ilość płynu. A ten smakuje wybornie jak z włoskiej kawiarni. Oczywiście to też wynik wybieranych kaw, z byle czego smaku nie będzie. Do domu idealny, nie tylko na początek do nauki ale i docelowo. Jedyny mankament to stal na wysoki połysk, jakby była szczotkowana to może brud byłby mniej widoczny, a tak bez mikrofibry się nie obejdziemy bo nawet czysta woda zostawia ślady. Szczerze polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2017-09-26
Chyba najlepszy ekspres kolbowy jaki widziałem. Na duży plus wpływa wbudowany młynek do kawy. Czego chcieć więcej? Polecam go każdemu, kto szuka czegoś do domu.
Opinia naszego klienta w
    pixel