Opinie o Ekspres do kawy Rancilio Silvia E V6 Inox

  • Rancilio Silvia E to wysokiej klasy ekspres domowy, który został wyposażony w mosiężny bojler otoczony izolacją dla dłuższego utrzymania temperatury. Rancilio Silvia wyróżnia się wspaniałym wyglądem oraz profesjonalnym i trwałym wykonaniem
Kod produktu: MSRA21-00104
Producent: RANCILIO

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 12 Średnia ocena: 5.00
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Czesław, Tychy
2021-12-27
Z ekspresu jestem zadowolony, zakupiłem go ponieważ jeden taki model już z 10 lat jest w naszej rodzinie i do tej pory działa bez awaryjnie. Z małych minusów to jest dodany do zestawu tamper który powleczony jest plastikiem do którego lubi przylegać kawa. Kolejny minus to po 30 minutach ekspres się wyłącza, powoduje to brak możliwości podłączenia gniazdka inteligentnego który sterowałby ekspresem o ustalonych porach dnia. Sam ekspres jest prosty, toporny a przez to trwały i taki ma być.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartłomiej, Goleniów
2021-10-24
Solidnie wykonany, kawa wychodzi przepyszna :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marta, Łódź
2021-08-15
Rancilio silva wymaga od początkującego baristy trochę wprawy głównie chodzi o metodę spieniania mleka oraz dobranie odpowiedniej gradacji zmielonej kawy.Jeżeli to opanujesz możesz cieszyć się pyszną kawą.Sprawia wrażenie solidnego myśle że posłuży wiele lat.Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mateusz, Piątkowa
2021-06-20
Wszystko ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Edyta, Mielec
2021-01-19
Obsługa na najwyższym poziomie. Bardzo miły i profesjonalny kontakt, szybka wysyłka, towar dokładnie zabezpieczony. Dziękuję za udany zakup. Pozdrawiam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sławomir, Pabianice
2020-10-15
Bardzo ładny i zbudowany z najlepszych części ekspres , czyli; kolba z grupą - mosiądz, bojler - mosiądz. Błyskawiczna dostawa i super dobry kontakt ze sprzedającym. Jestem mega zadowolony i wszystkim bardzo gorąco polecam sklep.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Długołęka
2020-10-12
Świetny ekspres, ekspresowa dostawa, a do tego kawa za pół ceny. Jestem bardzo zadowolony. Dzięki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Nowy Sącz
2020-05-26
Bardzo dobry ekspres i bardzo dobry sklep!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Kazimierz, Rybna
2020-02-10
Ekspres jest zbudowany prosto, ale z zachowaniem najlepszych części, czyli; kolba z grupą - mosiądz, bojler - mosiądz. Uważam, że nie ma co porównywać do plastikowego automatu. Jeśli ktoś lubi dobrą kawę to tylko kolba, i do tego dobry młynek.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Witold, Żyrardów
2019-03-13
Mam ten ekspres od ponad 7 lat (wersję V4, która oprócz braku wyłącznika po 30min bezczynności, nie różni się niczym od tutaj sprzedawanej). Jeśli ktoś marzy półautomacie, to jest to strzał w dziesiątkę. Wygląda prosto, prosta jest także jego obsługa. Parzy genialne espresso (polecam do tego kawę od Bazzary), świetnie spienia mleko/czekoladę. Przy regularnym serwisie (odkamienianie, uszczelki) jest bezawaryjny. W razie problemów po okresie gwarancyjnym, z naprawą poradzi sobie nawet początkujący majsterkowicz z podstawowymi narzędziami - części zamienne są bez problemu dostępne u dystrybutora. Polecam dokupić do tego zestawu młynek Rancilio Rocky - świetnie wyglądają na blacie obok siebie i bardzo dobrze mieli, ma regulację mielenia. Na początku trzeba "wypracować" ceremonię parzenia, mam tu na myśli wybór kawy która nam smakuje, grubość mielenia kawy, siła ubicia kawy w sitku - na to trzeba poświęcić trochę czasu. Ale jak tylko spasujemy wszystkie elementy, będziemy cieszyć się genialną kawą przez wiele lat.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Wojnicz
2018-07-26
Ekspres posiadam ok. 2 lat, przez ten czas zrobił setki kaw. Banalnie prosta obsługa super dizajn sprawiają ze obcowanie z Rancillio Silvia jest fajnym doznaniem :) Wielkość jest idealna do małej kuchni w bloku gdzie każdy centymetr powierzchni blatu jest na wagę złota. Do kompletu dokupiłem Młynek Rancillio Rocky. Wszystko działa pięknie umilając nam poranki smakiem pysznej Kawy. szczerze polecam rozważenie zakupu w/w ekspresu. Pozdrawiam Kawosze!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Rafał, Dęblin
2017-11-13
Kompaktowy i elegancki młynek, który przede wszystkim robi dobrą kawę. Idealny do domu.
Opinia naszego klienta w
    pixel