KAWA - baza wiedzy

Poznaj przepis na wyjątkowo pyszną kawę z dodatkami Monin. Miętowa Mocha to połączenie czekolady, syropu miętowego, spienionego mleka i wysokiej jakości włoskiej kawy, która nadaje specjałowi niepowtarzalnego charakteru. Jest to idealna propozycja w mroźne, zimowe dni oraz rewelacyjny dodatek do spotkań z przyjaciółmi.

Przeczytaj więcej

Porzeczkowe Latte to doskonałe połączenie owocowej kwasowości, intensywnego smaku kawy i delikatności spienionego mleka. Jest to idealna kompozycja dla każdego miłośnika słodkich kaw mlecznych. Zapoznaj się z naszym przepisem i przygotuj Porzeczkowe Latte w kilka minut.

Przeczytaj więcej

Każdy z nas zasługuje na chwilę przyjemności, gdy za oknem wieje wiatr i rządzi pochmurna pogoda. W takich momentach warto sięgnąć po słodką kawę, która skutecznie poprawi nasz humor, a jednocześnie pobudzi do działania. Pumpkin Nut Latte to doskonałe połączenie jesiennych smaków z kawą najwyższej jakości. Sprawdź przepis na kawę z dodatkami Monin.

Przeczytaj więcej

Poznaj kolejny prosty przepis na niezwykłą kawę mleczną z dodatkami Monin. Kawa Biała Pralina to rewelacyjne połączenie intensywnej włoskiej kawy ze słodkimi syropami oraz aksamitnie spienionym mlekiem. Skorzystaj z naszego przepisu na kawę, która poprawia humor podczas deszczowych dni.

Przeczytaj więcej

Espresso macchiato to idealna propozycja dla osób, które pragną rozkoszować się intensywnym smakiem kawy, ale jego przełamanie gwarantuje im odrobina spienionego mleka. Poznaj bliżej ten włoski przysmak, a być może stanie się Twoim ulubionym specjałem.

Przeczytaj więcej

Kawa jest bardzo ważną częścią historii i potrafiła wpływać na losy wielu ludzi. Kawa jest obecna w literaturze, muzyce i kinie. Od początku odkrycia jej właściwości kawa jest wszechobecna. Zapoznaj się z 3 częścią kawowych ciekawostek, bo im więcej wiesz na jej temat, tym bardziej stajesz się jej bliższy.

Przeczytaj więcej

Wiele osób czuje niemałe zaskoczenie, znajdując w opakowaniu z kawą błyszczące ziarna. Nie ma się czego obawiać, bo tłusta kawa to jak najbardziej naturalne zjawisko, które jest zależne od sposobu wypalenia ziaren. Jeżeli zastanawiasz się, czy możesz spożywać tłustą kawę, to rozwiewamy wszystkie Twoje wątpliwości.

Przeczytaj więcej

Czym jest cascara?

Suszone łuski owoców kawowca, czyli cascara staje się coraz bardziej popularna i doceniana przez kawowych ekspertów. Cascara zupełnie nie przypomina tradycyjnie zaparzonej kawy, a w jej smaku możemy znaleźć wiele owocowych nut. Poznaj bliżej cascarę i sprawdź nasz prosty przepis na cascarę z french pressu.

Przeczytaj więcej

Jeżeli jesteś miłośnikiem słodkich kaw mlecznych i interesują Cię przygody karaibskich piratów, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu. Dzisiejszy przepis na kawę z dodatkami Monin bazuje na syropie o smaku rumowym. Jest to rewelacyjne połączenie zimnego mleka, wspaniałej kawy oraz rumowego syropu.

Przeczytaj więcej

Peaberry to ziarno kawy, które powstało w wyniku mutacji genetycznej. Owoc takiej kawy zawiera wyłącznie jedno zamiast dwóch ziaren. Czy wpływa to na smak i jakość Peaberry? Czy z Peaberry otrzymamy lepszy napar niż z tradycyjnych ziaren kawy? Poznaj bliżej ziarna perłowe.

Przeczytaj więcej
pixel