Przeprowadziliśmy bardzo interesujący wywiad z załogą COFFEE PLANT, z którego dowiedzieliśmy się, jak doszło do powstania palarni i poznaliśmy najważniejsze wartości, którymi kierują się właściciele i pracownicy COFFEE PLANT.
KAWA - baza wiedzy
Coffee Plant Very Berry to kolejna kawa z serii FLOW przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Po czekoladowej Brownie i cytrusowej Juicy Fruit przyszedł czas na słodką, owocową kawę z Etiopii. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Coffee Plant FLOW Very Berry w ekspresie przelewowym.
Klienci sklepu Konesso.pl doskonale znają włoskie kawy Bazzara. Złożone z najwyższej jakości ziaren, wypalone zgodnie z włoską tradycją kawy Bazzara, które charakteryzują się doskonałym smakiem i intensywnym aromatem z pewnością skradły serce niejednego miłośnika espresso. Teraz kawy Bazzara dostępne są w opakowaniach 250g zarówno w wersji ziarnistej, jak i mielonej.
Od pewnego czasu staram się namówić mamę na spróbowanie innej metody parzenia kawy, niż tradycyjnego "na parzuchę". French Press okazał się najbardziej optymalną metodą, w miarę łatwą i szybką. Zobacz, jak zaparzyć kawę Bazzara Aromamaore w zaparzaczu French Press.
Autumn Etiopia Banko Gotiti to wysokiej jakości, jasno palona arabika jakości Specialty przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. Sprawdź, jak zaparzyć kawę Autumn Etiopia Banko Gotiti w dripie, żeby wyciągnąć z niej najlepsze właściwości.
Najpopularniejszym driperem wśród profesjonalnych i domowych baristów jest Hario V60, japońskiej firmy z długimi tradycjami. Kalita Wave 185 zaintrygował mnie swoją budową. Zobacz, jak smakuje ta sama kawa zaparzona w dwóch różnych dripach.
W opakowaniu dostajemy jasno palone ziarna z Hondurasu obróbki honey, a profil sensoryczny na etykiecie mówi, że w jej smaku będzie sporo owoców i tak też rzeczywiście było. Kawę Story Hakuna Matata przygotowałem w dripie Kalita Wave 185.
Kilka lat temu kawy ziarniste LaCava zagościły w ofercie naszego sklepu i od samego początku cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Dzisiaj przedstawiamy Wam wywiad z pracownikami palarni LaCava, z którego dowiecie się, w jaki sposób działa palarnia i jak powstaje Wasza ulubiona kawa.
Afrykańskie kawy zdecydowanie należą do moich ulubionych z uwagi na swoją rześkość i owocowy posmak, dlatego postanowiłem przetestować nową Etiopię z palarni LaCava, która kusi już samym opakowaniem pełnym cytrynek. Zobacz, jak zaparzyć kawę LaCava Etiopia Chelseba, żeby otrzymać cytrynowy skarb.
Peru La Union to jasno palona kawa pod alternatywne metody parzenia, od palarni Coffeelab. Ziarna z tej palarni zawsze mnie przyjemnie zaskakiwały, więc kiedy niebieski kotek pojawił się na horyzoncie, od razu przykuł moją uwagę. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak smakuje Peru La Union w aeropressie, według mojego przepisu, zapraszam do lektury.