Opinie o HARIO Skerton PRO - ręczny młynek do kawy

  • Kompaktowy ręczny młynek do kawy, który doskonale sprawdzi się w domu każdego miłośnika alternatywnych metod parzenia kawy. Hario Skerton PRO posiada ceramiczne żarna i zupełnie nowy trzpień mocujący.
Kod produktu: 4977642707740
Producent: HARIO

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 67 Średnia ocena: 4.69
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Anna, Warszawa
2023-01-03
Młynek super! Lekko pracuje, ziarno kawy dobrze zmielone. Jak się zastanawiasz to kup bo warto.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Barbara, Bydgoszcz
2022-12-30
Zamówienie zrealizowane sprawnie. Towar zgodny z opisem. Osoba obdarowana młynkiem bardzo zadowolona z prezentu. Szczególnie z możliwości przechowania niezużytej części kawy w szklanym pojemniku będącym częścią młynka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Alicja, Szczecin
2022-07-10
Bardzo dobrej jakości młynek. Mieli tak jak trzeba.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Warszawa
2022-05-26
Polecam, chętnie jeszcze kiedyś skorzystam o ile będę potrzebował
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Stan, Zielona Góra
2022-04-28
Towar zgodny z zamówieniem. Dostawa b. szybka. PS nie wystawiałem wcześniej opinii bi zgubiłem telefon i odzyskałem go dopiero wczoraj.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agnieszka, Warszawa, Pow. Warszawa
2022-04-15
wszystko w najlepszym porządku: szybko, dokładnie zapakowane polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Iwona, Szczecin
2022-03-28
Młynek prezentuje sie ładnie ale jeszcze z niego nie korzystałam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Patrycja, Warszawa
2022-03-12
Świetny młynek, kupiłam dla siebie i koleżanki. Wysoka jakość, można zmieniać grubość mielenia i bylam też pozytywnie zaskoczona, że jest nakrętka do słoiczka. Więc można zmielić trochę więcej i zamnknąć szczelnie. :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2022-03-10
Poprzednio miałem Hario column i ten jest o niebo praktyczniejszy, stabilny i pewny w użyciu. Regulacja wymaga kilku prób ale daje oczekiwane rezultaty - na pewno kupiłbym raz jeszcze
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Warszawa
2022-03-08
Wszystko w porządku, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Daniel, Siemianowice Śląskie
2022-03-04
Robi dokładnie to, do czego został stworzony i robi to bardzo dobrze.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Zbigniew, Kraków
2022-03-01
dobrze się sprawdza. czasami wypada gumowa podstawka ze słoika ale to drobiazg. Generalnie bardzo udany produkt
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: MICHAŁ, CZĘSTOCHOWA
2022-01-10
Bardzo dobry sprzęt na początek, widać ze wszystko jest tu dobrze przemyślane
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Artur, Suchy Bór
2021-12-30
Hario to Hario. Mieli i już. Cena bardzo dobra (zwłaszcza na Konesso) do możliwości. Zaletą młynka ręcznego jest to, że już podczas mielenia czujemy z jakimi ziarnami mamy do czynienia. A to pomaga w dopieszczeniu sposobu parzenia. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Malwina, Poznań
2021-12-29
Przy dłuższym mieleniu żarna ceramiczne nagrzewają się. Dodatkowo żarna nie są dopasowane do siebie idealnie, co skutkuje tym że młynek nadaje się raczej do mielenia grubszego i do alternatyw.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Gdańsk
2021-12-12
Zakup młynka okazał się strzałem w 10! Mam wielką frajdę z samego mielenia oraz ogromne zadowolenie podczas delektowania się świeżo zmieloną kawusią. Produkt dobrej jakości. Używam od ponad m-ca. Na razie bez zarzutu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Bogusław, Józefów
2021-12-04
Na pierwszy rzut oka młynek robi jak najlepsze wrażenie, estetyka wykonania na najwyższym poziomie. Jednak gdy przyjdzie już do użytkowania, to nie jest już tak dobrze. Po wersji "PRO" można oczekiwać lepszej stabilizacji żaren niż w zwykłych, ośka ma jednak zbyt duży luz, który być może byłby uzasadniony po długiej i intensywnej eksploatacji, ale nie w nowym egzemplarzu, poza tym ośka z żarnem nie jest idealnie wycentrowana, co wymaga ustawienia grubszego mielenia, aby żarna nie ocierały się o siebie. Od "Hario" można wymagać a szczególnie od wersji "PRO", aby takie rzeczy nie miały miejsca. Młynka nie zwracałem ponieważ uznałem, że przyda mi się do mielenia przypraw itp. Jasnym punktem w tej sprawie jest tylko firma "Konesso", zakup odbył się szybko i bez żadnych problemów, wysyłka była błyskawiczna, tak więc warto kupować w tej firmie. bo robi się to bezstresowo.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dorota, Katowice
2021-11-18
Bardzo dobrze mieli kawę. Używam razem z kawiarką.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paulina, Ruda Śląska
2021-08-14
Rewelacyjny! Bardzo dobrze mieli, świetnie wygląda, jest prosty w obsłudze. Jestem bardzo zadowolona z zakupu!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Warszawa
2021-07-31
Ty razem jako prezent. Jest super.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jolanta, Nysa
2021-07-14
Fajny młynek, wielkość odpowiednia na kilka kaw, po kilku użyciach spełnia moje oczekiwania, wygodne, ergonomiczne rozwiązania
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Henryk, Gliwice
2021-07-01
Super. Wszysto w najlepszym porządku.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Maciej, Bolesławiec
2021-06-08
minus: mało stabilny - wymaga znacznej siły do stabilnej pracy. plus: estetyka, jakość.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Konin
2021-05-10
Świetny młynek, płynna regulacja grubości mielania, szybka praca i wysoka jakość i estetyka wykonania.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Warszawa
2021-05-01
Młynek bardzo przyzwoity. Szybka wysyłka
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Klára, Kraków
2021-04-15
Super produkt, uzywam codzienne i bardzo polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Poznań
2021-04-09
solidne wykonanie. Świetna ergonomia. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Brwinów
2021-03-23
Świetny młynek w przystępnej cenie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Warszawa
2021-03-18
Zdecydowanie polecaam. Szybka dostawa, młynek świetny a kawa pyszna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kraków
2021-03-03
Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Władysław, Góra
2021-02-19
Bardzo dobry młynek, super mieli kawę, polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Pabianice
2021-01-29
Młynek spełnia moje oczekiwania. Zalety Dobre i solidne wykonanie. Wady Brak wskaźnika ustawienia grubości mielenia Brak w zestawie "ochraniacza" na żarno w przypadku zamknięcia/zdjęcia pojemnika ze zmieloną kawą oryginalnym zamknięciem. Słaba jakość podstawy gumowej, nie trzyma się dobrze. Reszta jest ok, dobrze i szybko mieli kawę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Kazimierz, Staszów
2021-01-17
Po kilkunastu dniach od zakupu o młynku HARIO SKERTON PRO nie napiszę tak pochlebnie jak w opinii do sklepu. 18 grudnia dotarła przesyłka, 19 grudnia zrobiłem pierwszą kawę, później przez kolejne dni po 2-3, mamy 27 grudnia... i po zmieleniu kawy, odkręceniu słoiczka, patrzę - a tu odpadło kawałek szkiełka od pojemnika na kawę. A wiedziałem po wielu opiniach że z tymi młynkami należy obchodzić się bardzo ale to bardzo ostrożnie. No cóż... niebawem zapewne będę musiał dokupić nowy szklany pojemnik... którego ceny są po prostu anormalne. Reasumując - gdyby nie w tak krótkim czasie wyszczerbiony słoik, to młynek sam zasługuje na pełne 5/5
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Michał, Warszawa
2021-01-17
ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marta, Szczecin
2021-01-15
Brat bardzo zadowolony z prezentu :) Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Nowy Sącz
2021-01-12
Polecam towar Ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Zbyszek, Toruń
2021-01-09
Dla mnie best buy. Bardzo dobra jakość za niewielkie pieniądze.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Puławy
2021-01-07
Młynek spełnia moje oczekiwania. Jedyna drobna niedogodność to przesuwająca się nakładka na szklanym pojemniku, ale nie jest to problemem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sylwia, Gdańsk
2020-12-25
Prezent bardzo się podobał, działa doskonale, wygląda bardzo dobrze
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Lukasz, Siemianowice Slaskie
2020-12-03
jestem zadowolony, mieli naprawdę drobno, super mechanizm regulacji grubości mielenia
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Ewa, Chynów
2020-11-27
Obejrzałam i wypróbowałam przed nim jakieś 7 - 8 młynków ręcznych, tradycyjnych. Pomimo często wysokiej ceny i znanej marki okazywały się tylko atrapą. No ew. dekoracją kuchni. Hario został u nas - mam nadzieję, że na zawsze. Wygląda na niezniszczalny . Doskonale rozdrabnia pieprz i inne przyprawy. Estetyczny, łatwy do mycia, solidny. Absolutnie polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Lech, Racibórz
2020-11-10
Na razie zbyt krótko był eksploatowany, zobaczymy po dłuższym czasie jak się sprawdzi, do chwili obecnej nie widzę żadnych wad, myślę że to dobry zakup i polecam dla zainteresowanych nabyciem w/w produktu!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sławomir, Skarżysko-Kamienna
2020-11-09
Jak na razie jestem zadowolony :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kraków
2020-11-09
Dobry młynek, zaskakująco dobrze mieli.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Wojciech, Wrocław
2020-11-08
Generalnie mieli, ale dość nierówno. Wydaje mi się, że stabilizacja żaren jest uszkodzona z jednej strony. Wykonując pełen obrót z pustym młynkiem przy kącie 90 stopni żarna trą o siebie, a przy kącie 270 stopni widać spory prześwit.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Robert, Chojno Błota Małe
2020-11-06
Zamówienie zrealizowane bardzo sprawnie.Młynek rewelacyjny , bardzo duży zakres regulacji grubości mielenia , spokojnie można uzyskać przemiał do ekspresu ciśnieniowego kolbowego.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Gdańsk
2020-10-28
Młynek porządny, mieli dobrze. Trochę szeroki w talii, ale guma od spodu pomaga w uchwycie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Kielce
2020-10-08
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Przemysław, Niepołomice
2020-09-18
Bardzo dobra jakosć w tej cenie, niestety, jak już ktoś pisał w opiniach, żarna nie są ustabilizowane, przez co obijają o siebie, przez co po miesiącu użytkowania są już widocznie starte. Za to gwiazdka mniej.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Wrocław
2020-07-26
kupiłem to Hario MM-2, który był ok, ale skrzypiał (od podkładki plastikowej w wałku). Postanowiłem więc kupić coś "mocniejszego". Jestem po ok 3-4kg kawy zmielonej tym młynkiem i jest dobrze. Regulacja grubości mielenia jest bardzo wygodna (nie trzeba odkręcać rączki, jak w innych rozwiązaniach). Słoik jest też świetnym pomysłem gdyż można zachować czystość w kuchni (warianty z szufladką powodują, że kawa zbiera się w młynku i ciężko utrzymać go w czystości). Mieli bardzo dobrze, choć tutaj nie jestem w stanie konkurować rzetelnością oceny z maniakami kawy :). Sam uchwyt do mielenia jest bardzo dobrze przemyślany (obawiałem się rozwiązania z czymś, czego nie muszę przykręcić, a jedynie nałożyć, ale mechanizm działa bardzo dobrze).
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Luca, Warsaw
2020-06-22
Great products, fast delivery and amazing customer service. I had an issue with my first delivery, they sent a new item, collected the previous one, and everything within a couple of days. Perfect!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Zuzanna, Warszawa
2020-06-17
Pierwszy zakupiony młynek żarnowy ręczny. Na domowe ilości kawy dla pary zdecydowanie wystarcza. Regulacja grubości mielonego ziarna działa, jest on łatwy w czyszczeniu za co dostaje ogromny plus. Wydaje się solidnie i prosto wykonany przez co możliwość usterek jest zminimalizowana.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Patryk, Gdańsk
2020-05-30
Młynek na początku wydawał się dobry, ale po jakimś czasie okazało się, że nie mieli do końca równo.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 2 / 5 )
Autor: Paweł, Pobiedziska
2020-05-27
Młynek na początku wydawał się dobry, ale po miesiącu zaczął mielić nierówno na tyle, że można było to odczuć w kawie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Kraków
2020-05-11
Po przesiadce z tańszego, marketowego młynka, niebo a ziemia. Mieli się dużo łatwiej, dużo równiej. Hario nie mieli idealnie kawy, końcówka przeważnie troszkę grubsza, 95% przemiału jest jednakowego rozmiaru i jest to dla mnie jak najbardziej akceptowalne, zwłaszcza, że kawę robię we French Pressie. Zdecydowanie polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Grzegorz, Wrocław
2020-03-01
Bardzo dobry młynek. Zakupiłem dwie sztuki. Konstrukcja przemyślana - użyteczna gumowa, antypoślizgowa podstawka oraz zakręcana przykrywka w przypadku zmielenia większej ilości kawy. Jakość wykonania jest ok. Rzeczywiście stabilizacja żarna nie jest idealna, ale przemiał oceniam na dobry. Potwierdzam, że w jednym z młynków żarno nieruchome, przykręcone do młynka nie było idealnie ustawione w centrum osi - wystarczyło lekko odkręcić śrubki i dopasować je. Za to punkt mniej. Za całokształt polecam, można zmielić kawę bardzo drobno.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 2 / 5 )
Autor: Jakub, Wrocław
2020-02-12
Niby wersja "PRO", jednak stabilizacja żaren w zakupionym przeze mnie egzemplarzu tego młynka, to nieporozumienie! Żarna biją na lewo i prawo (słychać,to kręcąć korbą "na sucho") - stabilizacja żaren w tym przypadku to fikcja, mnóstwo pyłu kawowego. Odnoszę wrażenie, że kupiłem produkt niepełnowartościowy, cena młynka była bardzo konkurencyjna względem innych sklepów...
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Sieradz
2020-02-09
Młynek sprawdza się od pierwszych dni użytkowania. Jest drugim młynkiem żarnowym jakiego używam, pierwszy był o wiele tańszy i muszę przyznać że różnica jest kolosalna. Łatwa regulacja grubości mielenia, a przemiał ziaren jest równomierny. Dodatkowo jest łatwy w czyszczeniu. Polecam każdemu kto szuka dobrego młynka w przyzwoitej cenie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 2 / 5 )
Autor: Uriasz, Wodzisław Śląski
2020-02-08
Niestety nie podzielam powyższych opinii. Po wniknięciu w temat jakości młynka, stwierdzam, że nie jest wart swojej ceny. Z wyglądu wszystko jest ok. Jednak posiada bardzo duże luzy na osi, co uniemożliwia równe zmielenia ziarna. Poza tym żarno pracuje nieosiowo. Ale obsługa sklepu,mimo zwrotu towaru, bardzo miła i profesjonalna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Zielona Góra
2020-01-20
To mój pierwszy żarnowy młynek ręczny. Jak wiele innych produktów, pochodzących z Japonii, sprawia na mnie wrażenie przemyślanego i dopracowanego do perfekcji. Użytkowanie tego młynka to czysta przyjemność. Jestem bardzo zadowolony, zarówno z samego młynka, jak również realizacji transakcji jego zakupu przez konesso.pl.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Pruszcz Gdański
2020-01-20
Mój pierwszy młynek, kupiony w promocji, przez co był w cenie "zwykłego" Skertona. Na moje oko mieli bardzo równo (w porównaniu ze starym "babcinym" młynkiem to niebo a ziemia) i szybko (30 g w niecałe 2 minuty nie wysilając się zbytnio). Kawa smakuje wyśmienicie :) Musiałem tylko lekko poprawić żarno, bo to nieruchome było przesunięte względem osi. Wystarczyło lekko odkręcić śrubki mocujące i lekko przesunąć. Teraz jest idealnie. Także upewnij się że masz to ustawione równo ;)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Szymon, Karski
2020-01-03
Świetny młynek. Idealny dla osób zaczynających swoją przygodę z kawą. Możliwość regulacji grubości mielonego ziarna jest bardzo wygodna. Łatwy w czyszczeniu i solidnie wykonany. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Pyskowice
2019-11-01
Jest to mój pierwszy młynek, używam od miesiąca i jestem bardzo zadowolony, wygodna regulacja grubości mielenia i bardzo łatwy w czyszczeniu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Lębork
2019-08-15
Świetny młynek. Dostawa ekspresowa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Kamil, Bydgoszcz
2019-06-26
Jest to mój drugi już młynek Hario Skerton, ale poprzedni to pierwsza wersja tego modelu, która służyła mi przez 3 lata. Zdecydowałem się na zakup wersji Pro i jestem mile zaskoczony. Młynek ma solidną konstrukcję i mieli bardzo równo. Jeśli chodzi o młynki ręczne do domu to jest godny polecenia.
Opinia naszego klienta w
    pixel