Opinie o Kawa Zicaffe Cinquantenario 1kg

  • Kawa ziarnista Zicaffe Cinquantenario to doskonale zrównoważona mieszanka ziaren arabiki z domieszką indonezyjskiej robusty. Kawa posiada certyfikat INEI(Instytut Narodowy Espresso Italiano). Skład: 70% Arabica, 30% Robusta
Producent: ZICAFFE

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 16 Średnia ocena: 5.00
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Anna, Tarnobrzeg
2020-08-20
bardzo dobra na końcu przechodzi w lekko lekko kwaśną
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Wrocław
2020-07-06
Bardzo dobra kawa. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Artur, Tomaszów Lubelski
2020-03-04
Z czystym sumieniem daje 5+/5. Moją kawą nr1 do tej pory była Antico Aroma, również od Zicaffe i to był mój wzór i punkt odniesienia do wszystkich kaw jakie próbuję. CINQUANTENARIO jest delikatniejsza w porównaniu do Antico Aroma, do ostatniej najdrobniejszej kropli nie czuć ani odrobiny kwasowości oraz gorzkości, ma wzorowy smak oraz bardzo obfitą i gęstą creme. Zicaffe jeszcze ani razu mnie nie zawiodła a próbowałem już niemal wszystkie kawy jakie posiadają, od najtańszych do najdroższych.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Kraków
2019-05-17
Kawa jedna z lepszych, które piłem. Dla mnie odrobinę wygórowana cena.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Warszawa
2018-06-11
Kawa bardzo dobra, nie wyczuwalna kwasowość, wyczuwalna lekka goryczka. Mnie smakuje , polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Bydgoszcz
2018-05-12
Chyba jeszcze nie piłem słabej kawy od "Zi". I tak też jest z tą mieszanką. Świetny blend dla osób, które oczekują po kawie dobrych doznań. Kawa mocniej palona, czarne ziarna jak z neapolitańskiej palarni dają wspaniały napar. Świetna, dość wysoka goryczka; odrobina cytrusowej kwasowości; biszkoptowo-orzechowa crema (prażone orzechy); lekka słodycz dodająca pełni ciału. Cała historia włoskiej tradycji palenia kaw opowiedziana w kilku łykach...
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Zdunska Wola
2017-05-10
Bardzo dobra kawa, bez goryczki i kwasowości, mocna, intensywna crema. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Wilczyn
2017-04-15
super kawa, bez kwasowości, gesta pianka
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mirosław, Bytom
2017-03-05
Kawa delikatna z intensywnym aromatem. Piję głównie z mleczną pianką. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Elżbieta, Dęblin
2016-11-10
Bardzo dobra kawa, bez goryczki i kwasowości, z wyśmienitą pianką. Obsługa sklepu rewelacyjna, towar zgodny z opisem, bardzo starannie zapakowany i błyskawiczna przesyłka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Łódź
2016-05-26
Bardzo intensywny aromat, bez goryczki i kwasowości. Wyraźna nuta czekoladowa. Gęsta crema. Grubość mielenia istotnie wpływa na aromat.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciej, Warszawa
2015-06-16
Jedna z moich ulubionych kaw. Kawa bardziej zrównoważona w smaku, bez goryczy, ale jednocześnie z intensywnym aromatem. Potwierdzam, że do trzeba ustawić ekspres (tj. grubość mielenia i czas zaparzania wstępnego), aby w pełni cieszyć się dobrym jej smakiem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Warszawa
2015-01-31
Super kawa. Espresso jest gęste, z ogromną, rudą puszystą cremą. Intensywny aromat, solidne body bez goryczki oraz kwasowości, lekki posmak gorzkiej czekolady. Warto popracować z młynkiem żeby dobrze dobrać grubość mielenia, u mnie sprawdza się nieco grubsze. Polecam :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Andrzej, Łomianki
2013-11-24
dołączam się do przedmówców - delikatny i intensywny smak. Choć jestem przedstawicielem męskiej części pijących kawę, to zdecydowanie polubiłem Zicaffe Cinquantenario.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartosz, Łasin
2013-09-21
Fajna w smaku i miła w swoim indensywnym zapachu. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Kielce
2013-09-09
Dla mnie bardzo łagodny smak. Polecam szczególnie Paniom. Osobiście wolę posmak delikatnej goryczki
Opinia naszego klienta w
    pixel