Aktualności

Jak spienić mleko roślinne? Dowiedz się, jak uzyskać gęstą i aksamitną piankę z mleka sojowego, migdałowego, owsianego lub kokosowego. W czym zrobić piankę z napoju roślinnego i jakich błędów unikać.

Przeczytaj więcej

Mały drogowskaz, jaką kawę ziarnistą HAYB wybrać. Jeśli szukasz idealnej kawy dla siebie i nie wiesz, które ziarna z palarni HAYB Ci posmakują, postanowiliśmy przygotować Wam małą ściągę, z której dowiesz się, czy dana kawa jest dla Ciebie.

Przeczytaj więcej

Palarnię BAZZARA znam nie od dziś i lubię z nią eksperymentować, jednak dziś chciałabym podzielić się z Wami odczuciami klasycznego naparu, jakim jest espresso. Kawę Bazzara Nicaragua Matagalpa przygotowałam w ekspresie JURA E8 (EB), który najczęściej użytkuję.

Przeczytaj więcej

Kawa z miodem to doskonała alternatywa dla osób, które lubią słodkie napoje, ale chcą unikać sztucznych słodzików i cukru. Jeśli szukasz czegoś nowego, wyjątkowego i smacznego, koniecznie spróbuj kawy z miodem. Nie tylko wybornie smakuje, ale także wpłynie korzystnie na Twoje zdrowie i samopoczucie.

Przeczytaj więcej
pixel