Blog

Przepiękne plaże, wyjątkowe zabytki i gwarne targowiska to tylko jedna z twarzy Maroka. Warto spojrzeć też na jego wyjątkowe kulinarne oblicze, które poza kiszonymi cytrynami i bogactwem przypraw wyróżnia także nietuzinkowa herbata. Co warto wiedzieć o tradycyjnej herbacie z Maroka?

Przeczytaj więcej

Lelit Bianca to włoski, ciśnieniowy ekspres do kawy, który zachwyci każdego domowego baristę. Poznaj recenzję ekspresu Lelit Bianca i przekonaj się, jak wygląda praca z urządzeniem najwyższej klasy.

Przeczytaj więcej

Każdy z nas lubi wypić kawę w towarzystwie, gdy przyjdą goście. Niestety, jak już pójdą, to do mycia zostaje sterta naczyń: filiżanki po kawie, czy też talerze po cieście. Dlatego można stworzyć coś, by temu zaradzić. Jadalne kubeczki do kawy. Poznaj przepis na jadalne kubki do kawy.

Przeczytaj więcej

Nutty Harry to kolejne ziarna z palarni Autumn, które miałam okazję spróbować. Kawa z ekspresu to moja „pierwsza kawa” każdego dnia, szukam więc zawsze czegoś wyjątkowego, głębi smaku, jakichś ciekawych nut, czegoś, co może mnie zaskoczyć o poranku. Zobacz, jak zaparzyć kawę Autumn Coffee Roasters Nutty Harry w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej

Kawa i słodkości to idealne połączenie, a niektórzy nie potrafią wyobrazić sobie relaksu bez aksamitnego cappuccino z ciastem lub lodami. Agnieszka i Mateusz postanowili połączyć obie przyjemności i stworzyli lody o smaku cappuccino, które nie tylko świetnie smakują, ale także chłodzą i pobudzają organizm. Poznaj przepis na lody cappuccino.

Przeczytaj więcej

Do warszawskiej palarni JAVA mam ogromny sentyment. To od ziaren przez nich wypalonych rozpoczęła się dawno temu moja przygoda z kawami wysokiej jakości. Kiedy espresso z ich Old School bardzo mi posmakowało postanowiłam spróbować wakacyjnej SUMMER Espresso. Zobacz, jak zaparzyć kawę Java Summer Epresso w ekspresie automatycznym.

Przeczytaj więcej
pixel